>James Sampson - beskeden soulkunstner<


 

James Sampson - beskeden soulkunstner     

 


James Sampson har nu boet i Danmark siden 1999, og han har nået meget på den korte tid. Han har han både vundet et stort TV-show i form af Stjerne For En Aften på DR1 og udgivet tre albums. Med det fjerde album The Best of Me – Past and Present præsenter James Sampson en opsamlings cd med to splinternye numre.

Det er en James Sampson, der er mere fit end nogensinde, der optræder til Dansk Melodi Grand Prix 2007 såvel som på det nye album. Siden sidste album har han tabt sig intet mindre end 33 kilo - 33 kilo, der - ifølge ham selv - var helt overflødige:

Jeg føler mig meget privilegeret over allerede nu at kunne lave en opsamling med mine favoritnumre fra de tre hidtidige albums, som jeg alle har været vild med. Det er herligt at få samlet alle de numre, som jeg elsker at spille, på én plade og samtidig se fremad med to nye fantastiske numre.

Sådan lyder det fra den lattermilde James Sampson, der også deltog i Dansk Melodi Grand Prix 2007. Han deltog med, Say You Love Me, der tilmed er ét af de to nye numre på albummet. Det er første gang, han skal deltog i grandprixet.

På sigt kunne jeg godt tænke mig at lave noget andet end Motown, men den tid den glæde. Nu gælder det i første omgang, The Best of Me – Past and Present, som jeg glæder mig meget til at optræde med. Jeg elsker jo Motown, men derfor kan man jo godt have drømme for fremtiden.

I 2007 udgav James Sampson albummet, The Best of Me - Past and Present. Som titlen antyder, har vi her med et vaskeægte opsamlingsalbum at gøre og det endda på trods af, at hr. Sampson kun har været pladeaktuel siden 2002.

Hvis nogen skulle tro, at James Sampson dukkede op ud af den blå luft, da han sejrede på tv, kan de godt tro om igen. Faktisk har en musikalsk karriere hele tiden ligget i kortene, og da tv-gennembruddet kom, var han faktisk lige ved at danne et band.
James er født og opvokset nær Los Angeles, USA, i en uhyre musikalsk familie, hvor han allerede som spæd fik musikken ind i kroppen fra morgen til aften.

James Sampson flyttede til Danmark i 1999, og det gjorde han af én eneste grund: Hans kone Evy, som er pæredansk og fra Albertslund. Parret mødtes fem år forinden på en bar i Californien, hvor James var tjener - og det var vist det, man kalder ”kærlighed ved første håndtryk”.
På det tidspunkt arbejdede Evy som au pair-pige i USA. Fire måneder efter flyttede de to sammen. Et år efter var de gift. Og efter fem år i USA flyttede de til Danmark. Her har tilværelsen udviklet sig perfekt for James Sampson, som med sit beskedne væsen er populær overalt.

Hans danske svigerfar opfordrede James Sampson til at synge Elvis Presleys ”Impossible Dreams” som en hyldest fra svigerfar til svigermor under dennes 60-års fødselsdagsfest. James lod sig overtale, og under festen optog svigerfar showet på video. Og det var også svigerfar, der pressede på, så den generte og beskedne James til slut sagde ja til, at båndet blev indsendt til Danmarks Radio.

James Sampson kan bookes med sit band til lukkede firmaarrangementer, kirkekoncerter og andre kulturelle arrangementer.

11. september 2011 udgav Sampson Cd'en "All I Want" med bl.a. nummeret "At This Moment", som var et hit for Billy Vera i firserne.

 

Startsiden
Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere

Relaterede kunstnere:

Ole Thestrup: Bookinginformation . Mads Barner-Christensen - rapkæftet blærerøv . TV Manden Henrik Dahl - 02107.5139 . 0218.111: Jytte Dreyer . Puk Elgaard - Temaet er "Karriere" . Gitte Jørgensen