>Dario Campeotto - Angelique - smør tenor<

 

Kælenavnene for Dario har i tidens løb været ”smørtenor”, ”storcharmør” og lignende kærlige betegnelser, for der er ingen tvivl om, at Dario er hele Danmarks Dario.

Det hele startede, da han som 12-årig optrådte som solist og imponerede publikum med sin flotte stemme.

Den banede vej til mange underholdningsshows i årenes løb - og til tidens showmaster Volmer Sejr-Sørensen.

Han valgte, at Dario skulle synge Axel V. Rasmussens ”Angelique” i Melodi Grand Prix.

Derefter kom der virkelig gang i karrieren og med hans egne ord:

”Ja, jeg plejer at sige, at jeg vandt Melodi Grand Prix i 1961 og så har jeg ikke været hjemme siden. Det er, hvad jeg i dag kan konkludere. Siden har jeg været rejsende i sang og musik …....”!

Rejsen førte til filmroller, sommerrevyer, musicals, Cirkus Arena og udgivelser af utallige musikproduktioner.
Senest blev det til to albums på italiensk.

I 2017 blev Dario kåret som årets Dansktop kunstner og det blev samtidig startsskuddet til at indspille sange på dansk igen. Der kom en stribe singler og disse samt helt nye sange er inkluderet på det kommende jubilæumsalbum med titlen ” Her og nu”.

I 2019 kan Dario fejre sit 60. år som solist og den 2. februar sin 80-årige fødselsdag.
”De nye sange er præget af Darios velforberedte og professionelle indsats, som bliver serveret med dynamisk energi, humor og charme” udtaler producer og tekstforfatter Calle Sand, som har skrevet 10 ud af de 11 danske tekster.

Darios afslutnings-bemærkning:
”Sangen er mit et og alt. Så længe jeg kan og stemmen er i orden, har jeg det dejligt med det”!

Og det er vi mange, der er glade for.

 

 

Relaterede kunstnere:

Entertaineren Dario Campeotto kan bookes som sanger til firma- og foreningsfester, eller som konferencier

Dario Campeotto er født i 1939 af italienske forældre.
Som ti-årig stod han første gang på en scene i KB-Hallen. Det var Volmer Sørensen der opdagede ham.

I 1961 vandt han det danske Melodi Grand Prix med sangen Angelique. Den fik en femteplads ved finalen i Nice.

Sejren i Dansk Melodi Grand Prix blev starten til en fantastisk sangerkarriere for Dario Campeotto.

I årene fremefter blev selskabslokaler, restauranter og haller hans arbejdsplads, hvor han optrådte som entertainer, samt sang tidens schlagere og operettens evergreens. Han indspillede grammofonplader med titler som "Du skal nok bli' go engang", "Tillader De, hr. Lund" - "Lille Pernille".

I 1966 - 1987 deltog Dario Campeotto atter i Melodi Grand Prix med sangene "Hjerte for hjerte" - "Stjerner på himlen" - dog uden at sejre. I 1994 indsang han "Dybt i min drøm".

Dario Campeotto filmdebuterede i 1960 i filmen "Eventyrrejsen". Året efter kunne han ses som sanger i en lille restaurant i filmen "Peters baby". Fra sidstnævnte film stammer "Pour toi ma chérie". I 1962 fik han så en større rolle i filmen "Han, hun, Dirch og Dario", hvor han gør stormkur til den forsømte hustru Ghita Nørby.

Fra begyndelsen af 1980erne blev Dario Campeotto i større grad aktiv på teaterscenen bl.a. i en række revyer og musicals. I flere år havde han succes i samspil med Jan Schou i sommerrevyerne på Sans Souci i Kolding. Og han medvirkede i en lang række musicals, bl.a "Kys hinanden" og "Sommer i Tyrol". Sammen med Birthe Kjær var han vært ved det danske Melodi Grand Prix i 1990 og i 1992 var han på turne med Robertino. I 1995 spillede Dario Kaptajn Von Trap i musicalen "Sound of music" hele 145 gange. Desuden har han medvirket i mange TV-transmissioner med bl.a. Radiounderholdningsorkestret.

På sin seneste CD, giver Dario Campeotto sine flotte versioner af numre skrevet af bl.a. Mick Jagger/Keith Richard - Bryan Adams og Barry White.
CD'en kom allerede, en uge efter udgivelsen, på hitlisten. Musikere på CD'en er folk som f.eks. Claes Antonsen, Lars Danielsson, Jens Runge og Søren Runge - og desuden medvirker bl.a. Signe Svendsen og Katja Kean. En kanon CD!

I 2009 udgav han Cd'en "Det bedste med Dario Campeotto".

Dario Campeotto savnede Danmark, mens han var i Italien - også den status, han havde her.

”Hvad går du og laver dernede?” Det var en impresario fra Danmark i telefonen.
”Jamen, jeg går og hygger mig…,” forsøgte Dario.
”Nej du gør ej,” svarede han. ”Du skal hjem og synge!”

I 1971 var Palmehavemusikken blevet en trend i Danmark, fortæller Dario Campeotto: ”Opskriften var, at man tog et 14 mands orkester, gav dem kjole og hvidt på, fandt et gammelt, velegnet danselokale og kaldte det Palmehaven – et eller andet.”

Orkestret svarede i besætning til Tivolis Promenadeorkester med blæs og strygere. ”Der var en dansetrup og Stig Lommer som konferencier og ”månedens stjerne”. Det var på højt niveau.

Da jeg kom op til Danmark, var det Josephine Baker, der var månedens stjerne. Gæsterne kom i kjole og hvidt eller smoking, og der blev spist med kniv og gaffel. Nu skulle man altså til at opføre sig ordentlig.”

Igennem alle årene har Dario Campeotto altid brugt at komme med pudsige bemærkninger og Vitser i mellem numrene, og det bliver altid værdsat af publikum.

Der var masser af jobs. Dario Campeotto husker det som om, at der var job næsten hver aften. ”Hele København summede af levende musik. I pauserne gik musikerne rundt til de andre orkestre og lyttede til dem.

På Palladium, hvor Jørgen Grauengaards orkester spillede. På Atlantic Palace, Scala og Lorry, levende musik hver aften, hele ugen. 14-15
mands orkestre på fast arbejde.

Forum havde også kronede dage. Og når lørdagens direkte radiotransmission af dansemusik sluttede kl. 23, gik københavnerne til ”Humørparade” i KB-hallen. Fra midnat til kl. fire om morgenen med et 12-mands orkester, der spillede til dans.

Dario Campeotto repertoire bestod af italienske melodier. Romantica, Volare, som på dansk blev til ’Vi har det åh, åh’. Melodier fra de italienske melodigrandprix i San Remo, der den dag i dag kører over fire aftener.

”Det var og er en hel industri - ligesom filmfestivalen i Cannes er det i dag. De var hovedleverandører af populærmusikken,”
siger Dario.

Angelique
Det blev nu ikke det italienske, stjernefunklende melodigrandprix, der leverede Darios største hit, Angelique. Det kom fra en invalidepensionist
i Køge.

Dengang blev ophavsmanden først afsløret på selve grandprix-aftenen. Stor var overraskelsen, da ophavsmanden til den velskabte evergreen viste sig at være en helt ukendt: Aksel V. Rasmussen, Køge.

”Vi besøgte ham på vej hjem fra grandprixet.
Han sad i kørestol i sin lille lejlighed,” fortæller Dario Campeotto.
Sangen blev en landeplage. I dag, næsten 50 år senere, er den stadig i mange danskeres bevidsthed. sejrrig sanger - Dario Campeotto synger den stadig.

Vin & Ølgod
Dario Campeotto har prøvet lidt af hvert. Fx at være restauratør!
”Jeg havde Vin & Ølgod fra 1995 -1999, gud bedre det.

Der er mange showfolk, der har forsøgt sig i restaurationsbranchen. Per Pallesen i Lorry, Bjørn Tidmand med Det lille Thehus i Ålborg, Lille Palle havde en restaurant på Værnedamsvej …”

”Det var et kulturchok for mig, fortæller Frederiksbergsanger Dario Campeotto, at skulle have at gøre med bevillingsmyndigheder, sundhedsmyndighederne og brandvæsen.
Det var hårdt. Jeg sled mig en pukkel til og kunne ikke nå at komme ud og synge selv.

Men samtidig gav det mig nogle fantastiske oplevelser, ikke mindst da Jytte Abildstrøm holdt indtog på Vin-og Ølgods scene med et vidunderligt galehus af ti-tolv skuespillerinder og en trio. Peter Larsen og Peter Mygind var også med.

Folk strømmede til. Der var fuldt hus hver aften, og jeg hentede 200 kg. spareribs til restauranten hver dag. Det var vildt! Også da Casper Christensens hold lejede alle 1300 kvadratmeter og lavede tv. Darios Joint, hed det.

Jeg fik et skulderklap af Spiesfonden, Livsglædens Pris, på 100.000 kroner.”

Han har udgivet Cd'en "En aften med Dario", hvor han beviser, at han stadig har greb om sangene.

Stjernestunder
Vil du nævne nogle af højdepunkterne i din karriere?

”Udover grandprixet? Det må være sådan noget, som da jeg medvirkede på Odense Teater i 1963 i musicalen Pyjamagame og på Gladsaxe Teater, hvor jeg var med i Laser og Pjalter. Siden hen på Amagerscenen i Piger til Søs, Sommer i Tyrol og Sound of Music, og Den glade Enke i 1977 på Det Ny Teater, fortæller Dario Campeotto.

Alle de store, pompøse opsætninger. Det var noget med kød på. Man lærte et helt nyt parti. Det tog syv-otte uger at sætte sådan en forestilling op. Så gik man skiftevis til sang, dans og diktion. Det var sgu noget, man lærte noget af!”

Dario Campeotto har ikke nogen konservatorieuddannelse, men anslår, at han i alt har gået til sang hos forskellige lærere i syv år. Prima vista læser han ikke, men ”klarer sig med noderne”, og når der manglede en tone eller to, gik han til undervisning for at få dem ind i sit stemmeregister. Det gør han stadig. ”Det er jo teknik det hele, ” siger Dario Campeotto.

Darios andet hjem er på scenen, hvor han fortsat står flere gange om ugen.

”Og hvis man skal synge rollerne i originaltonearterne bliver man nødt til at opøve teknikken.”

Dario Campeotto har også prøvet ar være Cirkussanger en hel sæson hos Cirkus Arena.

Skelner mellem job og fritid
Når jobbet er slut, går Dario Campeotto ned fra scenen og kører hjem. Her skifter han fra smoking til kedeldragt og går i garagen, hvor han glemmer han alt om musik, entertainment og underholdningsbranche.

En gearkasse skal skilles ad, en veteranbil venter på en reservedel, et indtræk trænger til en kærlig hånd. Dejlig konkret og praktisk i modsætning til sangerjobbet, smiler Dario.

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"/a>

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solomusikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music