>Tonny Landy - anekdoteforedrag<

Tove Hyldgaard og Tonny Landy . Booking forespørgsel

Tonny Landy - anekdoteforedrag

 

F0REDRAG.
”…fra blokvogn til Det kgl. Teater – og hvad siden fulgte…”

TONNY LANDY fortæller om sin barndom som ”nøglebarn” under og efter 2. verdenskrig. Om sin debut som drengesanger – om at være landskendt for sin medvirken som en af dansk musiklivs mest benyttede sangere, foredragsholdere og undervisere, samt ansat ved Det kgl. Teater i ca. 30 år.

Han fortæller morsomt og levende om mange af de mennesker og kolleger, han traf undervejs – om 50 års partnerskab både professionelt og privat med Tove Hyldgaard – om gæstespil i udlandet - og om livet på og bag scenen.

Tonny Landy fortæller også om det utrættelige arbejde med sig selv og med den uhelbredelige Parkinsons sygdom, som han pådrog sig i mild grad for ca. 4-5 år siden, uden at det fik lov til at påvirke hans professionelle hverdag - og om udnævnelsen til Ambassadør for Parkinsonforeningen. Han pointerer vigtigheden af at fastlægge en selvdisciplin ud fra foreningens slogan ”Motion er medicin” - at han gennemfører et fast træningsprogram hver eneste dag - og at han føler sig i absolut fysisk topform.

Alt dette og meget mere bliver fortalt med Tonny Landy’s specielle form for humor, som slog så stærkt igennem i hans medvirken gennem 9 år i Danmarks Radio’s serie ”Spørg bare – og få svar”!

(Foredraget kan afvikles med eller uden pianist).

TONNY LANDY har en ny forestilling i tekst og musik, der handler om mænds forhold til og afhængighed af kvinden, fra fødsel, og til vi må nøjes med at nyde minderne.

Teksterne er skrevet og sammenblandet af Jacob Morild og Tonny Landy og veksler konstant mellem det seriøse, det lune og det meget morsomme.

Titlen giver et godt råd: ”DU SKAL VANDE DIN HAVE !!”

Varighed: 2 x 45 min. med en pause. (Kan kortes ned til 1 time uden pause.)

"DANSKE SANGE og DANSKE SANGERE - før og nu!"
For Tonny Landy er formålet med dette foredrag at udbrede kendskabet til tidligere danske sangergenerationer, formidlet bl.a. gennem gamle, samt nyere indspilninger, samt derigennem også at vise det danske sangsprogs udvikling fra Oehlenschläger til Aakjær.

"En sangers værksted"
Tonny Landy har for TV DK4produceret, samt medvirket i 16 programmer om "En sangers værksted". Han fortæller på baggrund af disse udsendelser om operaens mange stilarter, samt traditioner - om opera, samt operasangere før og nu. Han fortæller bl.a. via filmklip, samt CD-indspilninger om tidligere tiders sangeridoler, som nutidens og fremtidens sangere står "på skuldrene af".

Foredraget henvender sig til konservatorier, musikskoler, foreninger, biblioteker m.m. Det kan tilrettelægges efter de fysiske forhold.

"Operaens verden - set udefra og indefra, samt bagfra!"
Gennemgang af forskellige operaer's handling, samt baggrund, set fra den medvirkendes side, med anekdoter og beskrivelse af alt det, publikum ikke kan se, samt høre! Musikeksempler fra de bedste CD-indspilninger.

"Danske sange og danske sangere - før og nu!"
Formålet med dette foredrag er at udbrede kendskabet til tidligere danske sangergenerationer, formidlet bl.a. gennem gamle, samt nyere indspilninger, samt derigennem også at vise det danske sangsprogs udvikling fra Oehlenschläger til Aakjær.

Tonny Landy (født Nuppenau) er født i 1937. Han er operasanger (tenor) og skuespiller. Han debuterede i 1966 som operasanger på Det Kongelige Teater som Alfredo i La Traviata.

Han sang på operaen i Lübeck. Han var derefter 9 år ved operaen i Göteborg. I 1978 blev han fastansat ved Det Kgl. Teater, hvorhan medvirkede frem til 1994 i mere end 700 forestillinger i 40 forskellige partier.

I 1980-94 var han forstander for Operaakademiet. Han har siden 1986 undervist i sang på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, samt Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.

I 1992-99 var han med i det faste panel i radioudsendelsen "Spørg bare" og har på tv-kanalen DK 4 optrådt som kyndig opera- og sangguide af serien "Sangernes Værksted". Han har desuden medvirket i en række film, bl. a. Blomsterfangen, Krystalbarnet, Den blå munk, Max, Switching, samt TV-serierne Dybt vand, Skjulte spor, Hotellet og Forsvar.

Han er gift med sangerinden Tove Hyldgaard. Sammen har de gennem mange år dannet musikalsk par.

I 1977 udnævnt til Ridder af Dannebrog.

Relaterede kunstnere:
0 Lasse og Mathilde: Demokratisk fordeling af det vokale arbejde . Povl Dissing:: 0220.322 En særlig visefortolker . Rendestenens Liljer fortolker gårdens - gadens - værtshusenes og de rejsendes musik . 0270.11: Thomas Kjellerup  . 0 Tørfisk:: Forblæste mandestemmer . Etta Cameron - spirituelle gospelkoncerter . Marie Carmen Koppel:: 001.103 - Gospelsangerinde