>DR PigeKoret<

DR PigeKoret - væksthuskor - 18122011120816

DR PigeKoret - et musikalsk væksthus
DR PigeKoret blev oprettet i 1938 og har lige siden været synonym med den danske sang og den rene nordiske korklang. Koret er kendt i størstedelen af den danske befolkning for sin sang inden middagsradioavisen og er således et af de ensembler i landet, der høres dagligt af flest mennesker.

DR PigeKoret er en del af DR Kor, og korets hovedsponsor har gennem de sidste seks år været FrederiksbergFonden. Koret nyder den store ære at være under protektion af Alexandra Christina, Grevinde af Frederiksborg.

En ubrudt linje af elitekor
Hvert forår i april holder DR Korskolen optagelsesprøve, og børn og unge i alderen 6-15 år møder op i håbet om at konkurrere sig til en plads i et af DR's Kor. Siden 2001 har DR valgt at satse ekstraordinært på at styrke den musikalske uddannelse og fødekæde, og arbejdet har blandt andet resulteret i DR Korskolen, der i dag tæller over 200 børn og unge.

Korskolen er nederste del af en sammenhængende korfødekæde - fra de 6-årige børn, der starter i DR SpireKoret til de voksne sangere i DR's professionelle kor - en ubrudt linie af elitekor inden for alle aldersgrupper, hvor dygtige sangere kan udvikle talentet til glæde for musiklivet og publikum.

DR Kor og Korskole
DR Kor omfatter DR SpireKoret (6-8 år), DR BørneKoret (9-11 år), DR JuniorKoret (11- 15 år), DR PigeKoret , DR KoncertKoret og elitekoret DR VokalEnsemblet, som er DR's nyeste satsning inden for korarbejdet.

DR PigeKoret fungerer som korskolens eliteensemble og er målet for de mange børn og unge, der optages i korskolens øvrige kor. Her finder man DR JuniorKoret, der fungerer som aspirantkor til DR PigeKoret. I DR JuniorKoret udvikles og modnes udvalgte talentfulde sangere med det mål at gøre dem klare til DR PigeKoret. Medlemmerne modtager blandt andet hørelære- og sangundervisning, der er krav om, at de spiller et instrument, og koret holder en lang række koncerter hvert år.

De yngre sangere findes i DR SpireKoret og DR BørneKoret. Her er aktivitetsniveauet noget lavere for at give tid og plads til, at de basale musikalske og vokale grundsten lægges rigtigt på plads. Også i DR BørneKoret er node- og hørelæreundervisning samt instrumentspil en del af hverdagen. DR SpireKoret og DR BørneKoret er ligesom de ældre kor efterspurgte ensembler og optræder i både TV og radio, kirker, koncertsale, på indspilninger m.m.

Kor for hele landet
Opbygningen af korskolen er opstået ud fra tanken om, at DR som kulturinstitution gerne vil tage ansvar for den musikalske udvikling og uddannelse i Danmark og således være med til at styrke den musikalske fødekæde, der i en længere årrække ikke har været plejet optimalt. På denne baggrund har DR PigeKoret som noget nyt i 2007 inviteret sangere fra hele landet til foresyngning til "Gæstesanger i DR PigeKoret".

Koncerter og turneer
DR PigeKoret drager ofte på turné, og turene går lige fra Maribo til Murmansk. Således har korets toner inden for de sidste par år lydt mange gange i både ind- og udland. Lande som Frankrig, England, Finland, Island, Norge, Rusland, Kina og Australien har haft besøg af koret, og blandt de kommende destinationer er Grønland og Canada.

Det betyder imidlertid ikke, at det danske publikum svigtes, tværtimod. Koret synger hvert år mere end 60 koncerter, og størstedelen finder sted rundt omkring i Danmark. Og når koret tager ud til andre dele af landet end København, modtages det altid med stor interesse, fyldte kirker og koncertsale - og som oftest med geninvitationer til følge.

Tradition og nye toner
DR PigeKoret har siden dets oprettelse tilbage i 1938 været særlig kendt for sine fortolkninger og udgaver af den danske sang - og sådan er det stadigvæk. Koret har fra 2007 taget hul på en ny koncertrække, "Så syng da, Danmark", hvor ikke blot den danske sange dyrkes, men hvor fællessangen er i centrum.

Konceptet er en række fyraftenskoncerter, hvor publikum på vej hjem fra arbejde får muligheden for at lytte til og ikke mindst synge med på et bredt udvalg af fællesange fra den danske sangskat. Koncerterne har vist sig at være en vældig succes. Unge som gamle, store og små selskaber, gymnasieklasser og bedstemødre med børnebørn er mødt op for at få brugt stemmebåndene, og Radiohusets Koncertsal har været udsolgt ved dette års koncerter. "Så syng da, Danmark" gentages derfor i 2008, og idéen er, at det denne gang ikke kun skal være det københavnske publikum, der får lov til at røre stemmebåndene, men derimod sangglade mennesker rundt i hele landet.

Selv om den danske sang er en vigtig grundsten, udvidede chefdirigent Michael Bojesen i sin periode som chefdirigent (2001-2010) korets repertoire betragteligt. Idag spænder det fra renæssance- og barokmusik over rytmisk kormusik til ny klassisk kompositionsmusik. En længere række værker er på det seneste komponeret til koret, som eksempelvis Bent Sørensens "Den Lille Havfrue", som koret uropførte i Royal Albert Hall, London med DR SymfoniOrkestret.

Med det alsidige repertoire er DR PigeKoret vant til at optræde i mange forskellige sammenhænge og med forskellige koncertformer - lige fra kirkekoncerter i provinsen til jazzevents med bassisten Chris Minh Doky i Musikhuset Vega i København.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:
- Jazznødderne: Swingende jazzmusik - krydret med vanvittige påfund og skøre indfald . :.Bazaar Legendarisk verdensmusik.: . De 3 Kgl. tenorer på dansk . Det Syngende Selskab: 3 professionelle operasangere fra bl.a. Det Kgl. Teater . 0319.88 Deux Femmes: Elegant - diskret akustisk baggrundsmusik . Guido Paevatalu - danish . Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music

Relaterede kunstnere:

10 kongelige tenorer og 1 kongelig sopran
Acoustic Dreams
AnnMari Max Hansen og Kaare Norge - sangerinden - guitaristen
::Bazaar:: Legendarisk verdensmusik - booking
Benedikte Johansen harpenist
Birgit Lyngholm
Black & White
Bodil Heister og Gitta-Maria Sjöberg
Catya Maré
Charlotte Katharina Andersen og Tom Pedersen - slagtøj - klaver - orgel
Christian IIIs Blæsere
Christoffer Hovaldt
Consortium Hafniense
Copenhagen String Trio
De 3 Fløjter
De 3 kongelige sopraner
De 3 kgl. tenorer
Den Danske Pavarotti
Det Syngende Selskab: 3 professionelle operasangere fra bl.a. Det Kgl. Teater
Deux Femmes
Dorthe Elsebet Larsen
Duo Bruun
Duo Céleste
Duo La Valse
Duo Lux
Enrico Rosa formidling
Familien Koppel - Koppelske kompositioner - musikalsk foredrag
Gert Henning Jensen
Gorm Hovaldt
Guido Paevatalu
René Schmidt - Komponist - Musiker - Folkesanger
Henrik Rønnow - trompetist - dirigent
Ilia Swainson - sopran
Isabel Piganiol mezzo-soprano
Jesper Brun-Jensen - Anne Lise Quorning - opera
Jens Krogsgaard - tenor - solist
Jette Rosendal
Joost Schilling
Kaare Norge
Katrine Gislinge piano
Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music
Kim Sjøgren Little Mermaid Orchestra
Københavns Wienertrio
Lars Boye
La Primadonna - falsk operasanger
Lej en diva
Lovisa Wennesz
Michala Petri og Lars Hannibal - musikalitet - virtuositet - barokmusik
Pearls
Organica danske salmer og sange
Per Nielsen - trompet entertainer
Pernille Tommerup operakoncertsangerinde
Peter Bastian
Piet Larsen 19072011.194241
Romantic Strings
Sofie Ottosen og Thomas Peter Koppel
Signe Spang Colding
Star Tenors - 3 stjernetenorer - skræddersyet program
The Royal Quartet
Thomas Krogh - baryton - operasanger
::Tove Hyldgaard og Tonny Landy:: Elegante og bevægende på samme tid
Trialog - kammermusikalske perler
Trio A La Carte
Trio Copenhagen
Trio Rococo
Ulrich Stærk - pianist
Visti Hald - operasanger - tenor