>John Engelbrecht - mentalt kurbadsforedrag<

John Engelbrecht - mentalt kurbadsforedrag

John Engelbrecht er Mag.art. i filosofi, Kbh. 1977. Undervisning på universitet, gymnasieskoler, sygeplejerskeskoler, i sundhedssektoren, på folkeuniversitet, aftenskoler, forvaltningshøjskolen og et utal af landets højskoler. Freelance foredragsholder i erhvervsliv, kommuner, ministerier, arbejdspladser, børnehaver, skoler, Ældresagen, fremtidsforskning, idræts-, natur- og friluftslivs-forskning og sejlervisdom.

En humorens Robin Hood
Jeg er kendt som et legende menneske, og det er sikkert og vist, at jeg har været marmorkugle-konge og zenbuddhistisk fodboldspiller, jeg har været på klovnekursus og oplever mig selv som en poetisk klovn, filosofisk humorist eller humoristisk filosof, en åndelig sørøver og verdensvandrer med inspiration fra mange kulturer. Jeg er blevet kaldt “en humorens Robin Hood, der stjæler fra de vittige og gir’ til de kedelige”, en filosofisk Dario Fo, ordgøgler med verbalt boblebad, glødende idealist med særinteresse for social nytænkning, økologi, natursyn og spiritualitet – og så beundrer jeg gamle flyvemaskiner og træskibe.
Vil man tænde, må man brænde

Overskriften er – også – titlen på en bog, jeg har skrevet. Og brænder; det gør jeg: For fortælling og foredrag med åndrig humor, som ikke er plat. Det skal være sjovt og seriøst på samme tid, og så skal der være noget at le ad og noget at tænke over. Når det både er sjovt og seriøst, så bliver det også sundt. Jeg brænder for det elegante-, pikante-, brilliante- og diamant-lignende i den gode pointe og det dybe og eftertænksomme med poesien som sjælens drømmerude. Jeg brænder for sund galskab, et helligt stænk af vanvid, og at der altid skal være en dør åben for kætteriet. De frelste står ikke til at redde. Jeg kan godt lide, når man tager sit arbejde højtideligt, men selv er uhøjtidelig. Jeg brænder for at fortælle om barndommens og ungdommens oversete kvaliteter, om at finde sin indre klovn, om visdommen i hverdagen og om livsmod i modvind. Om at kaste lys på skyggen, så smerten slipper sit greb, om at blive forsonet med sin fortid og sine tab, og samtidig huske, at hver dag har sin glæde. Jeg brænder for at opfinde nye ord som mentalt kurbad, kognitiv fitness, åndelig jiu jitsu, neuromuskulær fleksibilitetstræning og økologisk samba.

Drivkraften ligger i..

at mine foredrag, bøger og drivtømmerkunst kan medvirke til at forløse menneskers potentialer; alle de skjulte ressourcer og muligheder, som får livet til at blomstre. Der er ingen have uden gartner, og sjælen blomstrer ikke uden poesi, filosofi og fordybelse. Jeg vil vække menneskers sans for livets storhed og skønhed og give inspiration, så livet bliver en farverig palet.

.. at vække forundring, tvivl og tavshed, spørgsmål og svar, og at forandring og forankring fryder – også i fortællingen om mænd og kvinder; om kærlighedens svære og skønne kunst – og at mænd og kvinder er hinanden suverænt overlegne.

.. og frem og -tiden

Kan vi sammen vække til en ny ansvarlighed i forhold til fremtiden ved at gribe den og vælge det gode liv? Vi, der er tidens børn, har brug for en ny tidskultur. For tidens største udfordring til os alle er at gøre tiden fri. Fri tid giver mening og bevarer livsgnisten tændt og virksom som drivkraft.

Drømme sætter vores dagsorden; virkeligheden er altings prøve. Ilden er ånden i hverdagens virke. Så er der noget at stå op til.

John Engelbrecht kan bookes til foredrag med nedenstående emner:

Humor og livsmod
Humorens mangfoldighed; mentalt kurbad med humor som åndens solskin – også i modvind
Et farverigt portræt af humorens mangfoldighed og forskellighed, om humor som kompetence, om livsmod og langsomhed, om kunsten at skynde sig langsomt for at nå at blive hurtigt færdig. Hvordan kan kreativ langsomhed bekæmpe stress med omtanke, livsglæde og humor? Hvordan kan positiv tænkning ændre mismod til livsmod. Hvilke nye rigdomsbegreber gemmer der sig i de moderne sundheds- og lykke-teorier sammen med flow- og kreativitetsmodeller? Foredraget fornyer og forynger dit livssyn!

Poesi til livsmod i modvind
Livsrejsens og skyggens betydning set i lyset af filosofi, kunst og religion. Om livsglædens og smertens filosofi. Om modgangens betydning, sorgens og smertens gave.

Hvorfor kaste lys på skyggen, vreden og den knuste barndoms visdom? Hvordan kan man lære at lade masken falde og begynde rejsen hjem til et ægte jeg? Mellem Las Vegas og Bethlehem på vej til Ithaka! Om himlen, havet og humoren. Med eksempler fra H.C. Andersens eventyr “Skyggen”, Victor Borges liv, terapeuter som John Bradshaw, Debbie Ford, kognitiv terapi, positiv tænkning og lykkeforskning. At kunne rumme sit liv, finde sig selv og sin mening og befri sit indre sårede barn. At lappe på sorgen med ord, så livsmodet vokser og gror.

Langsomhedens visdom; bliv millionær på fri tid; tidsforståelse, sygdom og livsstil
Nu er tid ikke længere penge. Nu er tid vigtigere end penge. Tidens største problem er – tiden. Vi lever i en tid uden tid, og det bliver man utidig af. Hvordan kan vi få et liv med tid til livet, ja, blive millionærer på fri tid? Langsomhed er en ny global modkultur til højnelse af livsglæde, eftertænksomhed, fællesskab, humor og visdom. Langsomhedsfilosofien handler om, at vi skal være reflektive, hvis vi vil være effektive. Vi må gå fra hurtigere og billigere til langsommere og bedre og forstå, at det er ikke for lidt tid, vi har, men for meget tid, vi ikke bruger rigtig. Hvordan bekæmper vi stress med omtanke, humor og livglæde? Ved at få tre gear i vores gearkasse: Quick, slow, flow! Børn tænker ikke på den tid, som er gået, eller den tid, som kommer. De nyder øjeblikket. Men når vi voksne presser vor tidsforståelse ned over børn og glemmer, at tid er liv, så bliver børn syge. På grund af mangel på nærvær bliver de i stigende grad stressede og opmærksomhedskrævende. Stress rammer bredt og koster det danske samfund 10 milliarder om året, og mindst en million danskere er direkte eller indirekte ramt af stress. Slow food, travel slow og citta slow handler om at opmærksomhed og nærvær vinder stadig mere frem som en ny livsstil.

Humor og kristendom
Find livsglæden, det gode humør og visdommen i hverdagen. Positiv tænkning og fordybelse kan ændre mismod til livsmod, også når sorg og smerte er på spil. Fordybelse er nødvendig for at forstå kristendommen, og humoren er nødvendig for at indsmelte tilgivelsens ånd i mennesket. Om humor som åndens solskin og svømmebæltet, der giver opdrift på livets hav. Om humor som en elastik af solidaritet og tilgivelse. Selvom livet ikke er lutter lagkage, så er livsglæden sorgløs klar. Sigtet med foredraget er at vise de rige muligheder, der med udgangspunkt i positiv tænkning kan ændre mismod til livsmod i et kreativt og farverigt liv. Om fordybelsens nødvendighed og poetiske ord om sorg og smerte, om smil og lykke.

Glædesdepoter; lad livet tage farve og blive sjovere
Livet er en fest, og du er inviteret. Kom som du er og gå hjem, som den klovn, du ikke vidste, du var. Selv om livet ikke er lutter lagkage, så er livsglæden sorgløs og klar. Du kan ændre din virkelighed ved at ændre holdninger. Du kan ikke ændre din fortid, men du kan ændre din måde at opleve den på. Ved at tage andre briller på, ser verden anderledes ud. Der er rige muligheder i positiv tænkning. Hvilke muligheder gemmer sig i sundheds-, wellness- og lykketeorier sammen med flow-, kompetence- og kreativitetsmodeller?

Humorens mange ansigter
Fra hospitalsklovne til humor i ledelse. Fra humorterapi til humor som konfliktløser og medicin. Fra vitser til satire, fra sort humor til tør humor, fra ironi til galgenhumor. Kan humor læres? Foredraget er et åndeligt klø-pulver fra humorens Robin Hood, der stjæler fra de vittige og gir’ til de kedelige.

Livet længe leve – sammen med multikunstner Palle Krabbe
Farverigt indspark om livsglædens betydning. Få strøm på batteriet i selskab med os. Et utraditionelt foredrag i forrygende tempo med energi, humor, trylleri, poesi, gøgl, filosofi og bevægelse

Andre foredragsemner:

Kreativitet og innovation
Kommunikation og kropssprog
Mænd og kvinder
Børn og unge
Arbejdsliv, kolleger og arbejde som kunst
Lev og leg
Samfund og kloge hoveder
Den tredje alder
Volds- og misbrugsfilosofi
At sige verden ret farvel
 

Send en mail om John Engelbrecht

Foredrag – mange kendte danskere – book online.: 07980.3062 ::Kim Leine - bygdkultur - familietragedie - dødsridt -0215.26191::