>Syncopators - genopblomstret jazzband<

 

Syncopators - genopblomstret jazzbandFor cirka 57 år siden så jazzorkestret SYNCOPATORS for første gang dagens lys i Sønderjylland (DK) og dyrkede den populære dixieland- og New Orleans revival stil til glæde for et entusiastisk publikum i landets mange jazzklubber. SYNCOPATORS´ popularitet var stor - i særdeleshed på hjemmebane i Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg.

Megen god jazz er kommet ud over rampen siden da igennem fem årtier, og det er blevet til en betydelig pladeproduktion, ligesom bandet flere gange i 1960´erne blev kåret som Danmarks bedste jazzorkester i DR.

I de sidste fem-seks år har bandet ligget i dvale, men i starten af 2010 er SYNCOPATORS gendannet med nogle af landsdelens førende jazzmusikere. Til trods for at de gamle jazz´ere har rundet både de 60 og 70 år og er blevet lidt grå i toppen, formår de at få musikken til at swinge som i de gode gamle dage, da bandet optrådte på scener overalt herhjemme og i udlandet, bl.a. i Londons legendariske ”100 Club - Oxford Street” under navnet DANISH HOT SYNCOPATORS - et navn som også bruges i dag.

Her kan du lytte til musikken med Syncopaters

Demo 1
Demo 2
Demo 3
Demo 4
Demo 5

Musikken på denne internettjeneste er stillet til rådighed med tilladelse fra Koda og NCB. 

Besætningen:
Trompetisten Ole Toft, der oprindeligt spillede trombone, har været med helt tilbage fra starten i 1950´erne og har været bandleader gennem årene. Klarinettisten og saxofonisten er Johs. Tersbøl, og banjo- og tenorguitarspilleren Knud Fryland. De tre spillede også sammen op igennem 1970´erne, da SYNCOPATORS for en årrække forvandlede sig til Valdemars Orchestra og akkompagnerede og indspillede plader med store amerikanske jazznavne som trompetisten Wild Bill Davison og saxofoni­sten Bud Freemann samt den engelske klarinettist Sandy Brown.

Da orkesternavnet SYNCOPATORS genopstod i slutningen af 1970´erne fulgte en snes år med stor aktivitet på jazzscenen herhjemme og i England, Tyskland, Sverige, Bulgarien, Færøerne – nu sammen med basunisten Thorlai Ishøy, og senere kom bassisten Jørgen Skovhøj til. Begge er med igen anno 2010, efter at bandet i sidste halvdel af 2000-tallet på ny havde en dvaletilstand.

Det ny SYNCOPATORS meldes i storform efter genopblomstringen, - nu med en ny teknisk begavelse ved slagtøjet. Den professionelle trommeslager Bo Valbjørn er i dag orkestrets benjamin. Han er mangeårigt medlem af Slesvigske Musikkorps og har endvidere optrådt i symfoniorkestre og i forskellige mindre swing- og rockgrupper, og han forstår at fyre op både under kedlerne og under de gamle jazzspillemænd.

 

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning

Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music