>Martin Schack Jazzband - Jazz på dansk<

 

Martin Schack Jazzband - Jazz på danskDet er tid til forandring, når Martin Schack og venner tager danske klassikere under jazzkniven med projektet Jazz på Dansk. Nogle af de mest elskede danske melodier bliver iført nye klæder, og du kan se frem til alt fra smukke ballader til gyngende jazz.

Martin Schack Kvartetten tilføjer elementer fra jazzen ud fra arrangementernes karakter, men bevarer samtidigt respekten for de oprindelige melodier. Således kan du nyde klassikeren Den danske sang er en ung blond pige som en samba. Og Visen om de atten svaner som blues.

Til projektet har Martin Schack allieret sig med nogle af de allerbedste musikere på guitar, bas og trommer, og musikerne spiller med så meget musikalsk tyngde og indføling, at det ikke er uden grund, at de er så efterspurgte.

Selv sidder Martin Schack ved pianoet. Her fabulerer han frit over melodierne med en rytmisk timing, der er suveræn. Han spiller dele af den oprindelige melodi, nogle gange bare en stump. Han improviserer og digter videre på melodierne, men hele tiden har han melodien i hjertet.

Til sammen giver de fire musikere de udvalgte sange en helt ny bund, hvorfra de kan gro og udvikle sig. Så kom og oplev hvordan det lyder, når klassikerne får et jazzet løft.

Martin Schacks "Jazz På Dansk" kommer som en stor og glædelig overraskelse - af flere grunde! Først og fremmest er det første gang undertegnede oplever Schack som pianist, idet mine hidtidige musikalske møder har været med Schack som orgel wizzard på La Fontaine samt på glimrende udgivelser med bl.a. Jacob Fischer. Des mere glædeligt er det at opdage, at der her er tale om en yngre pianist af ganske højt format. Først og fremmest formår Schack at afmåle sit spil, så det klæder det valgte materiale og han spiller ikke bare med et fremragende swing samt en god harmonisk forståelse, men har samtidig et yderst tiltalende let og elegant anslag.

Derudover har han allieret sig med nogle sidemen, der næppe findes bedre i dansk jazz.
Arrangementerne er fine og originale samtidig med, at de aldrig drukner i for mange eller for komplicerede ideer. En af mine favoritter er "Visen Om De Atten Svaner" hvor Schacks version formår at åbne helt nye dimensioner i et nummer jeg selv har spillet ved utallige fællessangsarrangementer. Også "Den Blå Anemone", "Septembers Himmel Er Så Blå" og den indledende "Jeg Ved En Lærkerede" er virkelig fine fortolkninger af melodier, der har bevist deres berettigelse og holdbarhed i utallige år.

"Jazz På Dansk" trækker åbenlyst på inspirationen fra Jan Johanssons mesterværk "Jazz På Svenska" (og måske også på samarbejdet mellem Ole Kock Hansen og NHØP), men tåler ingen sammenligning hermed, da der netop er tale om jazz på dansk. Det er let og luftigt og måske en anelse mindre dybt, men til gengæld mindst lige så tilgængeligt.

 
Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solomusikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music