>Blåbærrene - jazzkendingsmelodi - Book Blåbærrene<

 

Blåbærrene - jazzkendingsmelodi - Book BlåbærreneNår man lytter til Blåbærrene , der spiller melodien Blueberry Hill, ledes tanken let hen på de fantastisk skønne vestjyske indlandsklitter i Danmark dækket med lyng og blåbær.

Det var derfor ret nærliggende for et lokalt nydannet band i 1972 at kalde sig Blåbærrene og gøre Blueberry Hill til deres kendingsmelodi.

Orkesterets mål var at spille traditionel jazz så tæt på den folkelige musik, der blev spillet i New Orleans i gamle dage, og som fik såvel gamle som unge til at svinge med. Det lykkedes og der blev skabt en såkaldt ”blåbærsound”. En lyd der ikke kan forklares men skal opleves.

Orkesteret er kendt for sit minimum af arrangement og frie improvisation uden tab af melodi.

Blåbærrene består af individualister i en moden alder og med et meget respektfuld indbyrdes forhold, hvilket kommer til udtryk i deres fine samspil.

Typisk for en Blåbærkoncert er den publikumsfeedback, som er kendetegnende for topbands.

Blåbærrene har gennem årene stået på utallige scener både indenlands og udenlands. De har spillet ved festivaler, frokostjazzer bryllupper, familiefester, kongresser, jubilæer, gymnasie- og universitetsfester. Orkesteret har været på Frankrigstourne, spillet i England og Ukraine. Det er et formidabelt orkester at danse til. Bare man lytter til deres CD´er, mærker man lysten til at bevæge sig i takt til musikken.

Alle medlemmer af Blåbærrene er fritidsmusikere men professionelle i deres musikudøvelse. De elsker traditionel jazz og flere har modtaget musikerpriser. Trompetisten har modtaget Ringkøbing Amts Musikerpris og klarinettisten har modtaget prisen som årets musiker ved Holstebros internationale Jazzfestival.

Bandleader er basunisten læge Jesper Egerup. Sang og trompet udføres af redaktionschef Flemming Nordenhof. Klarinetten spilles af tandlæge Jens Ole Steen og bassen af skoleinspektør emeritus Bent Johansen . Flymaler Paul Nielsen spiller banjo og trommen håndteres af projektkoordinator Ove Munch Thomsen.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solomusikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music