>Arosia - 7 jazzmusikere - fuld fart jazz og spilleglæde<

 

Arosia - 7 jazzmusikere - fuld fart jazz og spilleglædeAROSIA… af mange kaldet "Århus Byorkester" startede helt tilbage i efteråret 1958 som "Århus Fodvarmere" med ganske unge musikere, der havde lysten og spillegejsten indenfor den traditionelle jazzgenre.

I de første år af orkestrets levetid spillede man lystigt i datidens mange jazzklubber i det ganske land og foretog flere ture til udlandet. bl.a. til Tyskland, Holland og Grønland. De ældste medlemmer i Arosia påstår stadig hårdnakket, at man spillede, samtidig med The Beatles i Hamborg!

I jazzens "guldalder-periode" i 70'erne og 80'erne voksede orkestrets popularitet betragteligt, og man havde gæsteoptræden af kendte navne som Mezz Mezzrow, Gene "Mighty Flea" Connors, Wild Billy Davidson, "Champion" Jack Dupre - for lige at nævne et par stykker.

Fra at være fodvarmere i tidernes morgen er Arosia nu nået helt op til de fineste øregange.

Orkestret er ikke "tro" overfor en bestemt stilart, men spiller de numre, der passer til humøret og situationen, og bliver ofte kaldet Danmarks svar på Dutch Swing Collage Band.

I de senere år har Arosia modtaget flere musik- og kulturpriser for de mange års virke på de danske jazzscener bl.a. Århus Amts Kulturpris og "Fatterprisen" fra Dansk Musiker Forbund.

I maj 2005 indspilledes orkestrets 8. CD " Them there eyes" som efter manges mening er den bedste orkestret endnu har begået.

Efter de samme anmelderes mening har orkestret nu den mest homogene sammensætning nogensinde, og spilleglæden er da heller ikke til at tage fejl af!

Den nærmeste fremtid byder på flere turnéer til udlandet samt optræden på de indenlandske jazzfestivaler.

Jo… Der er fuld fart på de 7 yngre og ældre herrer i Arosia!

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solomusikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music