Henrik Duer 25092011.150832

>Henrik Duer 25092011.150832<

»Den bedste motion er den, der bliver gennemført, så man skal finde ud af, hvad der motiverer en,« siger Henrik Duer.

Han er træningsfysiolog og indehaver af Fitness Institute, der sælger foredrag og uddannelser til supermotionister og fagfolk inden for træning og sundhed.

Ifølge ham kan en kombination af funktionelle styrketræningsøvelser og kredsløbstræning sat sammen i en serie, der gentages et antal gange, være et super alternativ til fitnesstræningen.

Slyngetræning oplagt

Henrik Duer nævner i stedet for ringene slyngetræning som oplagt havetræning, mens stigetræning er et tredje skud på samme stamme.

Princippet med de tre redskaber er det samme, der skal arbejdes med kropsvægten i stedet for at træne med vægte, men der, hvor gymnastikringene og slyngerne kommer til kort over for stigetræningen, er, at de hele tiden skal justeres op eller ned i forhold til sværhedsgraden. På en stige er der små greb til hænder eller fødder, så man hele tiden kan flytte kroppen og dermed belastningen op eller ned uden at skulle holde pause.

En ny portal om træning, sundhed, ernæring og motivation er netop åbnet op på nettet. Portalen vil udmærke sig med troværdighed og viden, der er baseret på videnskabelige resultater, og derfor har initiativtager og træningsfysiolog Henrik Duer allieret sig med en række eksperter inden for området.

På portalen kan man bl.a. købe sig til korte foredrag inkl. powerpoint-slides med to min. gratis smagsprøve. Foredragene kan downloades for ca. 10-25 kr. stykket og kan ses på computer, smartphone eller Ipaden

Danskerne vejer for meget, og de lever ikke op til sundhedsanbefalingerne, men det ser de stort på. Således lyder konklusionen fra en storstilet undersøgelse af danskernes helbredstilstand, som er baseret på sundhedstests og selvrapporteret sundhed foretaget af Henrik Duer. Undersøgelsen omfatter 10.000 ansatte i danske virksomheder.

»47 pct. har et BMI (BMI er en forkortelse for Body Mass Index eller kropsmasseindeks) på over 25, og er derved overvægtige eller fede, men kun 17 pct. mener, at deres overvægt udgør en reel helbredsrisiko,« siger Henrik Duer, som er cand. scient. i idræt og kemi og direktør hos Health Group.

Henrik Duer er ikke chokeret over, at kun en tredjedel af de overvægtige mener, de har et helbredsproblem, da de ofte mødes af en nonchalant attitude, når de helbredstester.

»De fleste ved godt, de vejer lidt for meget, og når vi giver dem budskabet, reagerer de med et »nå, ja – det var det,« siger Henrik Duer. Det ser dog helt anderledes ud, når det kommer til erkendelsen af, hvilke konsekvenser der ofte er forbundet med at slæbe rundt på for mange kilo. Overvægt øger blandt andet risikoen for et for højt blodtryk, dårligt kolesteroltal og dårlig kondition, men denne kobling » glemmer« de ofte, ifølge Henrik Duer.

»Når vi tester kondital, oplever vi, at folk bliver chokeret. Det samme gør sig gældende for kolesterol og blodtryk, og folk får sig virkeligt en positiv a-ha oplevelse, når vi fortæller dem, de ofte selv kan påvirke disse parametre,« siger Henrik Duer.

FødevareSundhed har præsenteret Wexers grundtanker for Henrik Duer, som er cand.scient. i human fysiologi, og som har flere års erfaringer med at få danskerne i bedre form. Spørgsmålet er, hvilke muligheder Henrik Duer ser i tilbuddet?

»Umiddelbart tror jeg, Wexer primært vil tiltrække den gruppe af kvinder, der i forvejen køber hjemmetræningsvideoer. Det vil ikke være et sted for mænd,« mener Henrik Duer.

Han er også skeptisk mod grundideen, som er, at sitets medlemmer vil blogge om træning og dermed internt motivere hinanden.

»Wexers målgruppe er ikke folk, som ånder for træning – dem finder man i fitness- og idrætsklubberne, og de er tilknyttede mere specialiserede sites som motion online, hvor de deler erfaringer, fordi de er passionerede.«

»Wexers målgruppe har ikke motion øverst på ønskelisten, men gør det af pligt, og derfor vil viljen til at blogge om træning mangle.«

Wexer vil desuden være behæftet med et fysiologisk skisma.

»For at komme i god form, skal man på sigt træne med tunge vægte og andet udstyr. Det kan man ikke umiddelbart hjemme i sin stue, og derved vil brugerne på et tidspunkt nå et styrkeplateau,« mener Henrik Duer.

Omvendt, hvis brugerne begynder at træne tungt og hårdt derhjemme, så kan et andet problem opstå:

Risikoen for at tildrage sig skader, fordi de aldrig har fået efterset deres teknik af en instruktør, og hermed opstår skismaet:

»Enten når brugerne til et styrkeplateau eller også risikerer de på sigt at pådrage sig skader,« afslutter Henrik Duer, som dog understreger, at Wexer er en rigtig god ide, især for begyndere.  

Relaterede kunstnere:
Bramsen og Svarrer - Rablende skørt, gennemmusikalsk og hæmningsløst festligt show . Cafe Kølbert - hele Danmarks serveringsteater . - Carsten Bang: Glimt i øjet komik på jysk . Carsten Knudsen - "På vej mod de høje tindinger" - nye historier om Onkel Erling . 0264.01764:: Dan Andersen spektakulære Guitarshow . ::Finn Nørbygaard:: Gagsproducent

::Eskild Ebbesen - konditionsforedrag::
::Elsebeth Egholm - krimiserieforfatter - foredrag::

Søren Ejlersen - naturmadskobling - økologiretning
Søren Ellemose - erhversskandalerforedrag
::Stig Elling - salgsdirektør - foredragsforfatter::
::John Engelbrecht - mentalt kurbadsforedrag::
Hans Engell
Casper Elgaard - sportsmandsteamwork - racerbilsoplevelse
::Claus Elgaard - sportsværtsforedragsholder::
Puk Elgaard - Temaet er "Karriere"
Martin Erichsen - accelerationsudvikling

::Frank Esmann - skærmperformanceforedrag::
Leif Fabricius
Michael Falch - musikcauseri - bogoplæsning
Hanne Faldborg - kvindealeneliv - sololivskvalitet
::Christine Feldthaus Forbrugsmønstre - livsførelse::
Thomas Flindt - lattersøgning - arbejdskulturoplæg

::Marianne Florman - motionsforedragsholder - samarbejdsidræt::
Peter H. Fogtdal - kongebigamisten - valiumstridsmænd
Niels Erik Folmann serviceforbrugforedrag
::Forandringsforedrag - formidling-booking::

:.Thyra Frank - personaleindstilling - menneskesynsomsorg.:
Niels Frid-Nielsen
Søren Friis Smith - børnemagtsforedrag
Mette Frobenius
Dorte Futtrup - fortælleformidling - mytologihelte
Cecilie Frøkjær - hjerteemner - kvindeoplevelser
:.Ole Kåre Føli.: Bodysdsbehandling
::Stefan Fønss - revyforedragsholder::

Marianne Gade - islændingeøkonomi - børnelitteraturforedrag
::Lene Gammelgaard - motivatorforedrag - succescoach::
Joakim Garff - arbejdsvelsignelser - Kirkegaarddannelse
_-_048.188 Booking forespørgsel:: Peter Qvortrup Geisling - Lægens Bord

--Søren Gericke - madkærlighedsforedrag--
Christian Gether - filmvidenskabskunst - menneskekunstforedrag
Jan Gintberg
Gordon Inc. - provokationshumorist - livsånderejse
Soulaima Gourani - erhvervskvindernetværk
Carsten Graff - filosofiskribent - stressimmunitet
Steffen Gram - verdensordensforedrag - krigsmanipulation
--Rune Green - peptalksjov--
:.Trine Gregorius.: Mediecoaching
Frank Grevil - hemmelighedslæk - våbenvurdering
Erik Grip
Ole Grünbaum - genopfindelsesforedrag - provodebattør
Jens Christian Grøndahl - filosofisk foredragsforfatter
Thomas Grønnemark - deltagerinvolvering - jysk humørbombe
Jens Gaardbo - massekommunikation - journalistik - ledelse