Rasmus Tantholdt
Journalist, krigskorrespondent. Foredrag om krig og korrespondance.
Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs- og katastrofeområder, og har bl.a. dækket krigen i Irak, Afghanistan og flygtningekrisen i Europa. Selv føler Rasmus, at han har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv.

Et foredrag med Rasmus er inspirerende og oplysende, når han fortæller om livet som korrespondent, hvor han tit står overfor dilemmaer og pressede situationer. Rasmus formidler sine foredrag på en nærværende, imødekommende og empatisk måde, som skaber en hyggelig og uformel stemning til trods for de barske emner, der bliver taget op.

Rasmus blev uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i juni 2000. Han begyndte på TV2 Nyhedernes indlandsredaktion i juni 2000 og på udlandsredaktionen fra 2003. Rasmus har modtaget adskillige priser for sit journalistiske arbejde og talent; han fik tildelt et German Marshall Fellowship i 2006, vandt Steen Bådsgaard Prisen i 2009, og i 2012 og 2014 vandt han TV-prisen for årets bedste nyhedsindslag, der uddeles af mediebranchen.

Foredrag af Rasmus Tantholdt

1 Med åbne øjne
I dette foredrag fortæller Rasmus Tantholdt om alt det, han har oplevet som korrespondent for TV2 siden 2003. Han beretter bl.a. om krigene i Afghanistan og Irak, Islamisk Stat og Det Arabiske Forår – om de mænd, børn og kvinder der bliver efterladt i et enormt kaos og forholdene i Nordkorea. Rasmus’ fokus i foredraget er det menneskelige. Selv stiller han sig spørgsmålet: Hvor mange katastrofer kan man stå midt i uden at gribe ind?

Foredraget er baseret på bogen ”Med åbne øjne” fra 2018, som han har skrevet i samarbejde med Andreas Fugl Thøgersen.


2 Syrien tur/retur
Rasmus Tantholdt er en af de få danskere, der har rejst ind og ud af Syrien de seneste par år, grundet sit arbejde som korrespondent for TV2. Her har han bevæget sig ud i krigshærgede områder, hvor hospitaler og civile bliver bombet, og senest har han mødt den syriske præsident Bashar-al-Assad. En mand som mange bebrejder den blodige borgerkrig i Syrien og betragter som både krigsforbryder, diktator og illegitim leder.

Kontrasterne i Syrien lige nu er markante. Nogle daser ved swimmingpoolen, mens andre må løbe for livet for ikke at blive bombet ihjel. Og selvom Rasmus Tantholdt har mange års erfaring som krigskorrespondent kan han ikke undgå at blive følelsesmæssigt påvirket af al den krig, rædsel, flugt og død, som er hverdag for rigtig mange syrere. I dette gribende og tankevækkende foredrag tager Tantholdt publikum med helt ind bag den syriske grænse. Han fortæller om alt det, som vi ikke når at se i de korte nyhedsindslag, og han prøver at forklare, hvad det er der rent politisk foregår, siden Syrien stadigvæk er så farligt et land, efter flere års borgerkrig, der startede som fredelige demonstrationer i en protest mod menneskerettighedskrænkelser og manglende indflydelse.

3 Mit liv som krigsreporter
Journalist og korrespondent, Rasmus Tantholdt, har specialiseret sig i at rejse i kriseområder som Irak og Mellemøsten. Når han er i marken, koster det op mod 25.000 kroner om dagen at beskytte ham.

Hør Rasmus fortælle om sine rørende, spændende og indimellem voldsomme oplevelser fra verden, der er hans arbejdsplads. Om de situationer hvor han troede, at han skulle dø, og om de mange etiske overvejelser og svære dilemma han står over for, hver gang han er af sted. Et farligt job - men samtidig et job som han brænder for mere end noget andet 

 

::Rasmus Tantholdt - krigsinformation::

bookingforespørgsel
Navn:

Email:

Besked


Andre Kategorier

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music