>Mogens Wenzel Andreasen<

 

Mogens Wenzel Andreasen

            

     

 


Nyt foredrag af Mogens Wenzel Andreasen:

Vidunderbørn i musikken
De fleste spidser ører, når de hører om "vidunderbørn", for det er jo spændende med børn og teenagere, der kan, hvad de færreste voksne kan. Men det er mærkeligt, at man ikke kender til digterværker, romaner, malerier eller statuer skabt af børn og teenagere, mens man i musikken møder talrige mesterværker af børn og helt unge: Mozart, Schubert, Mendelssohn, Chopin og mange andre skrev udødelige mesterværker, før de forlod teenage-alderen. Hvad er forklaringen? Og hvad får børn til fra 4-års alderen at tilbringe 4-6 timer hver dag ved klaveret eller med violinen under hagen eller ved skrivebordet med nodepen og -papir, mens kammeraterne spiller fodbold eller leger med barbiedukker? Mogens Wenzel Andreasen fortæller historien om vidunderbørnene og prøver at finde forklaringen.

Verdens mærkeligste kærlighedshistorie
Fortællingen om Tjajkovskij og hans veninde Nadejda von Meck, den rige enke som støttede ham økonomisk og tilbød ham sit venskab og sin kærlighed på den betingelse, at de aldrig måtte se hinanden. Det blev til ”verdens mærkeligste kærlighedshistorie”, en begivenhedsrig og ofte dramatisk beretning. Historien fortælles af forfatteren Mogens Wenzel Andreasen med udgangspunkt i brevvekslingen mellem Tjajkovskij og fru von Meck og illustreres af klavermusik af Tjajkovskij, spillet af pianisten Alexander Vaulin, som er født i Rusland, uddannet i Moskva, men nu bosiddende i Danmark, hvor han har indspillet en række cd’er med musik af bl.a. Tjajkovskij, Skrjabin, Rachmaninov, Prokofiev, Grieg og Niels W. Gade.

Foredraget kan udmærket gennemføres alene af Mogens Wenzel Andreasen, uden medvirken af pianist.
Varighed: 1½ time uden pause

En barndom under besættelsen
Forfatteren Mogens Wenzel Andreasen fortæller med mange glimt i øjet om barndommens oplevelser hjemme på Frederiksberg, på Almegården i Odsherred og på svagbørnskolonien ved Høve Strand.
Varighed: 2 timer inkl. pause.

H.C. Andersen og musikken
Den store digter var meget musikalsk og havde god indsigt i musik. Han kendte alle af navn inden for musikkens verden, J.P.E. Hartmann meget nær, kaldte Franz Liszt sin ven og forelskede sig i ”den svenske nattergal,” operasangerinden Jenny Lind. Aktuelt i 2005. Varighed: 2 timer inkl. pause.

Mogens Wenzel Andreasen har skrevet bogen ”H.C. Andersen og Musikken”, Bazar Forlag 2005, som kan købes ved foredraget, gerne signeret af forfatteren. Kr. 199,00.

Guldalderens København og musikken
Musik (klassisk)
Opera

Hildegard von Bingen
Den tyske nonne (1098-1179), som blev middelalderens førende læge og naturforsker, teolog og filosof og musikhistoriens første navngivne komponist.

Mogens Wenzel Andreasen er forfatter, cand.pæd. (musik). Har udgivet flere romaner samt bøger om musik bl.a.: ”Hildegard” (om Hildegard af Bingen), ”Mozart”, ”Grieg og Danmark”, ”Politikens Introduktion til Klassisk Musik” og ”Politikens Operafører” (3. udgave 2000).

Mogens Wenzel Andreasen har også skrevet bogen Et liv med musik, hvor han fortæller om sine gode oplevelser med musik.

Mogens Wenzel Andreasen har endvidere skrevet operalibretto til operaen: ”Manden som ikke ville være død” med musik af Ilja Bergh (opført 2001). Seneste roman: "Ungdom og Galskab" (2002) om de to komponister Weyse og Du Puy i guldalderens København. Foredragsholder i Danmark, Norge, Finland, Island, Grønland, Italien og Østrig.

Relateret kunstner Grelise Holm

Artister/a>
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere