>Carsten Bo Jensen - musiker - forfatter - politiker<

           

 

Carsten Bo Jensen - musiker - forfatter - politikerCarsten Bo Jensen holder foredrag om om sit forfatterskab og sin musik.

Han er først og fremmest musiker og forfatter, men har også altid svømmet i den politiske andedam.

Den produktive sangskriver og rockmusiker overraskede mange, da han sprang ud som durkdreven politiker i både Byrådet, Amtsrådet og Folketinget i en alder af 34 år, og han plejer stadig sin dobbelte identitet og de virkemidler, man får ved at være dybt forankret i begge verdener.

- Jeg er glad for at have prøvet politik, for jeg har altid været med der, hvor det
gjaldt om at præge holdninger. Men jeg har det bedst i mit rigtige arbejde som forfatter og musiker, siger han - men vender straks efter tilbage til beretninger fra barndomshjemmet, hvor et par årtiers socialdemokratiske ministre og andre toppolitikere havde deres gang.

Faderen var Erling Jensen, der var forstander på LO-skolen, indtil han i 1971 fik den første af seks ministerposter for Socialdemokratiet. Han blev kaldt "regeringens vandrepokal", fordi han var minister uafbrudt i tolv år på seks forskellige poster.

Rock før politik

Det var en meget ung Carsten Bo Jensen, der lagde en plan for sit liv som rockmusiker. Det med politik kunne vente, og det kom det til.

Han skrev sine egne sange og udsendte sin første lp, da han var sytten, og med sine faste engagementer i partiet og fagbevægelsen fik han med årene hele tolv titler med som forfatter og komponist i Arbejdersangbogen. Det har ingen andre præsteret i dens 100 år lange historie, siger han.

Carsten Bo Jensen har også udgivet fem digtsamlinger i eget navn - et par af dem med forord af Poul Nyrop Rasmussen - og en ekstra fjer i hatten var LO’s store kulturpris på 100.000 kroner.

Syv stærke hits

I 80’erne og 90’erne lå han i toppen af hitlisterne med sine rockbands 40 i Feber og Mænd i Blåt – sidstnævnte sammen med den hurtigt-snakkende DR-vært Kim Schumacher - og i pladesamlingen finder man også Herbie and The Heatbeats, Sea Bee & The Degeneration og soloplader.

- 28 plader er det blevet til i alt, men jeg hører dem aldrig selv. Det sjove er at lave dem, og jeg er i gang med et dobbeltalbum, der kommer her sidst på året, fortæller han.

Siden 2010 har Carsten Bo Jensen først og fremmest helliget sig livet som troubadour, komponist og forfatter, og mange af hans sange fortjener at blive nærlæst. Ikke mindst dem, han skrev umiddelbart efter mordet på Oluf Palme og terrordrabene på Utøya og i Nice.

Efter de unge år som fandenivoldsk boheme og provokatør har han lagt stilen om. Det er nu 32 år siden, at Carsten Bo Jensen sagde helt farvel til alkohol, og det har reddet hans liv i flere omgange. Senest er han netop erklæret rask efter fire års behandlinger for kræft i halsen.

Carsten Bo Jensen er en flittigt benyttet troubadour i både Danmark, Norge og Sverige.

Han har skrevet bøgerne Smålandshavet - vi er det ny 1990, Drømmeskibet og andre drømme 1991, Det 8. ocean 1995, Politikeren 2001 og Mørke og Rødt 2003. Carsten Bo Jensen er blevet tildelt flere hædersbevisninger for sit kunstneriske, faglige og politiske virke. Bl.a. LO's kulturpris på 100.000 kr.

Han er ivrig debattør og skriver klummer i Faglige Seniorers nyhedsbrev.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music