>Martin Schmidt - filminstruktøroplæg<

Booking forespørgsel

Martin Schmidt - filminstruktøroplæg</p>

</font>

</B><font face=

Filminstruktør

Filmmanden Martin Schmidt har bedt en række skuespillere, komponister, videnskabsmænd, politikere, forfattere, erhvervsledere, præster og malere om at indkredse inspirationens væsen:

Er inspirationen for eksempel guddommelig?

Hvordan er forholdet mellem kærlighed og inspiration? Blandt de interviewede er: Johannes Møllehave, Niels Hausgaard, Hanne Reintoft, Ib Michael, Niels Helveg Petersen og Tor Nørretranders.

Hvordan bliver vi bedre - sammen?
Inspirerende foredrag for medarbejdere og ledere med udgangspunkt i filmens verden.

Martin Schmidt, der bl.a. har instrueret Rejseholdet, Sidste Time, Skjulte Spor samt DR’s nye serie Nikolaj og Julie, tilbyder et inspirerende foredrag for virksomhedsledere og medarbejdere.

Med udgangspunkt i filmens verden og filminstruktørens rolle som leder vil foredraget fokusere på, hvordan et filmhold arbejder sammen for at opnå det bedst mulige resultat.

Filmfolk er kendt for at være omstillingsparate i en hverdag, som på overfladen kan synes ensartet, men hvor to dage aldrig er ens. Vi forbereder til en optagelse, vi bygger kulisser op, vi indspiller scenen, tager kulissen ned igen og går målrettet videre mod næste scene.

Hvorfor er filmfolk gode eksempler at lære af?
Hvilke redskaber/teknikker benyttes for, at filmholdet samarbejder mod det bedst mulige resultat?
Hvordan får vi økonomi og tidspres til at gå hånd i hånd med kvaliteten?
Hvordan fungerer det hierarkiske system på en filmproduktion?
Hvordan tackler vi sygdom, intriger og mangel på motivation?
Hvordan opnås professionalisme, ansvarsfølelse og gensidig respekt?
Hvordan får vi udført hårdt arbejde med relativ lethed?

Foredraget beskriver med brug af filmklip arbejdet i en kreativ branche, hvis egenskaber absolut ikke er forbeholdt filmindustrien alene. Mange af de værktøjer, der bruges inden for filmens verden, kan med fordel overføres til andre brancher.

Velkendte klip fra bl.a. Rejseholdet og Nikolaj og Julie bliver anvendt som illustration af ovennævnte spørgsmål, ligesom serierne vil blive brugt som et ”kig bag kameraet” med underholdende og vedkommende historier fra optagelserne med de populære figurer.

Foredraget er designet til virksomheder, som trænger til lidt ny inspiration og underholdende input og er velegnet som et arrangement på en personaledag eller et gå-hjem-møde, som både ledere og medarbejdere kan samles om.

Varighed: 1 ½ time.

EN AFTEN MED FILM og ”REJSEHOLDET”
Rejseholdet / Sidste Time / Nikolaj og Julie

Martin Schmidt, der har instrueret filmene Sidste Time, Mørkeleg, Afmagt og senest gyseren Kat, samt flere afsnit af DR´s populære Rejseholdet, TV 3´s krimiserie Skjulte Spor samt DR´s nye store seriesatsning Nikolaj & Julie, tilbyder nu et foredrag om arbejdet med at lave film og tv. Flere af Martin Schmidts film har opnået et stort publikum herhjemme, såvel som i udlandet, hvor de har høstet stor anerkendelse.

Foredraget er skræddersyet til at henvende sig til både unge, som er draget af filmverdenens glamour og specialeffekter samt voksne, der gerne vil have et indblik i filmens mange facetter og som eventuelt gerne vil have en oplevelse sammen med deres børn. Med andre ord lægges der op til en både uhyggelig, morsom og lærerig familieoplevelse. Et udpluk af aftenens indhold kunne være emner som idé, manuskript, casting, optagelser, klipning, lydeffekter og filmmusik, foruden en diskussion om filmcensur – for eller imod? Svaret er aldrig ens blandt tilhørerne og heller aldrig kedeligt som diskussionsemne. Der vil endvidere blive vist spektakulære eksempler på brugen af visuelle effekter i film, ligesom mange af filmens ”hemmeligheder” vil blive afsløret. Publikum vil blive forbløffet over, hvordan vi ofte snyder med mange ting for effektens skyld.

Foredraget vil desuden kredse om arbejdet med tv, og som illustration af dette vil serien Rejseholdet blive behandlet. Der vil blive lejlighed til at høre mere om de populære figurer og få indblik i forskellen mellem tv drama og arbejdet på spillefilm. Forskellige scener fra Rejseholdet vil illustrere dette arbejde, og underholdende ”bag kameraet” episoder vil blive genfortalt.

Martin Schmidt har arbejdet i filmbranchen siden 1985 og har foruden instruktørfaget arbejdet som konsulent på film som Pelle Erobreren, Åndernes Hus og Frøken Smilla´s Fornemmelse for Sne.

Martin Schmidt har desuden skrevet bogen Short Cues; Samtaler om filmmusik, og undervisningsbogen Klar til Optagelse; En guide til filmproduktion, som henvender sig specifikt til de filminteresserede der gerne vil vide mere om den hjemlige filmbranche samt ønsker råd om bl.a., hvordan de selv kan få foden inden for i filmens verden.
På filmene Sidste Time og Mørkeleg har Martin Schmidt arbejdet sammen med forfatteren Dennis Jürgensen.

Foredraget har en varighed af ca. 1 ½ - 2 timer og vil være egnet for alle over 12 år.

Martin Schmidt
Filminstruktør
10 maj, 1961

Baggrund:
Har arbejdet i den hjemlige filmbranche siden 1985. Fungerede i starten som toneassistent på mange reklamefilm og spillefilm som; "Lykken er en underlig fisk", "Mord i Paradis" og "Rødtotterne og Tyrannos."
Har ved flere lejligheder været filmmusik konsulent for danske filminstruktører, bl.a. for Bille August på "Pelle Erobreren", "Åndernes Hus", og "Frøken Smilla's Fornemmelse For Sne."

Professionelle produktioner:
Instruerede spillefilmen SIDSTE TIME i 1995. Denne films succes gjorde at jeg allerede året efter instruerede endnu en gyserfilm, MØRKELEG, der blev en næsten lige så stor biograf succes herhjemme. Begge film blev til i et samarbejde med forfatteren Dennis Jürgensen.
Som inspiration til mine egne film, har gyserfilminstruktøren John Carpenter spillet en betydelig rolle. Jeg har besøgt Carpenter ved flere lejligheder og har i mit arbejde ofte nydt godt af hans råd om netop denne filmgenre.

I 1996/97 instruerede og producerede jeg også to programmer for DRTV om filmmusikken til Bille August's film "Frøken Smilla's Fornemmelse For Sne."

Senere i 1997/1998 instruerede jeg novellefilmen AFMAGT - en gyser om et yngre ægtepar der på tragisk vis mister deres eneste barn. Filmen er produceret for tv, men fik desuden en premiere i de danske biografer og nød gode anmeldelser fra de største aviser herhjemme.
Filmen er blevet vist på DR og TV 2 flere gange.

Jeg har i 2001 haft premiere på min seneste spillefilm KAT. Filmen er en psykologisk gyser som er produceret af Balboa2 og Zentropa, og har original musik af den amerikanske filmkomponist Gary Chang. Biografpremiere 8 juni, 2001.

Jeg har for Nordisk Film instrueret fire afsnit af politi serien SKJULTE SPOR, serien som har været en stor succes på TV 3. Disse afsnit vises dette kommende forår.

Men jeg har først og fremmest instrueret en række afsnit til DR1’s succes-serier ’Rejseholdet’ (2000-03), ’Nikolaj og Julie’ (2002-03) og ’Ørnen’ (2004), og det var et af mine instruerede afsnit af Ørnen, der nyligt vandt en Emmy i USA.

Senest har jeg arbejdet som instruktør på årets familie-julekalender ’Jul i Valhal’, der blev sendt på TV2 i december 2005.

Bøger:
I 1999 udgav forlaget Frydenlund Grafisk min bog om filmmusik, SHORT CUES; samtaler om filmmusik, hvor flere af branchens mest respekterede filmkomponister medvirker; Hans Zimmer, John Carpenter, Christopher Young, Mark Isham og Gary Chang, foruden danske komponister og instruktører.
I 2000 blev min anden bog udgivet hos samme bogforlag, KLAR TIL OPTAGELSE. Bogen er en introduktion til filmens verden, beregnet til skoler og gymnasier, med udgangspunkt i mine egne film, som især de unge har taget til sig.
Jeg har lige lagt sidste hånd på en engelsk sproget bog om filminstruktøren John Carpenter. Bogen hedder HOLLYWOOD OUTLAW og forventes udgivet dette efterår.
Er netop aktuel med bogen " Inspiration - 17 interviews" udgivet på forlaget Gyldendal (2005).
Foredrag og kurser:
Jeg har gennem de seneste fem år afholdt hundreder af foredrag på landets skoler, efterskoler, gymnasier og HF centre, ligesom talrige biblioteker og aftenskoler har haft besøg af mig.
Senest har også erhvervsvirksomheder fået øjnene op for filmbranchens relevans. Virksomhedsledere og medarbejdere kan få stor glæde at de nøglebegreber vi i filmens verden, benytter for at fremme vigtige områder som kommunikation, samarbejde, omstillingsparathed og situationsbestemt ledelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:

Undercover Service - absurd og komisk underholdning . .Viggo Sommer - Finn Nissen - konferencier.: . Vivienne 02018.7469 McKee Konferencier - stand-up comedian - engelsk / dansk . Willys Kaffeklub: Synnerjysk komik . :.Paula Larrain.: Freelancejournalist - ordstyrer - konferencier - foredragsholder . _-_048.188 Booking forespørgsel: Peter Qvortrup Geisling