>Elisabeth Gjerluff Nielsen - sangskiver - foredragsholder - booking<

 

Elisabeth Gjerluff Nielsen - sangskiver - foredragsholder - bookingElisabeth Gjerluff Nielsen, f. 1957. Uddannet Danmarks Radio(1978-80). Debut som komponist/tekstforfatter/sanger/sangskriver og frontfigur i gruppen Voxpop (1980-83). Herefter solomusikkarriere med indtil videre 11 soloalbums, senest Rettidig Ømhed 2017. Sideløbende en del radio/tv- /filmmusik og teaterarbejde, og levering af sange og sangtekster til bla.a Lis Sørensen, Søs Fenger, Sanne Salomonsen, Ray Dee Ohh, plus adskillige børnesange,- bøger, romanen Isdronningen (1999) samt løbende bidrag til antologier, tidsskrifter og aviser, senest indspark og klummer til Berlingske Tidende 2018.

Elisabeth Gjerluff Nielsen foredrag:

STORE BØRN – erindring om en familie (foredrag med udgangspunkt i bog, der udkommer i august 19)
Nytårsaften 1997 er fire voksne søskende samlet i deres barndomshjem i Skjern. Deres mor ligger terminalt syg på samme lokale sygehus, hvor deres far netop er død. Med udgangspunkt i de dage, hvor begge forældre dør, fortæller Elisabeth Gjerluff Nielsen med stor sans for tiden og dens detaljer om sin barndom i 60’ernes vestjyske provins. Hun perspektiverer til voksenlivet i København, hvor hun med smerte må erkende, at de ’store børn’ – trods fælles opvækst– er kommet så langt fra hinanden, at det er vanskeligt, måske umuligt at nå selv fremstrakte hænder.

Store Børn er Elisabeth Gjerluff Nielsens barndomserindringer, og samtidig en nutids-skildring af den vanskelige voksne erkendelse af afstand mellem søskende, som var nærmeste familie engang.

Ifm. med udgivelsen tilbyder Elisabeth forfatterbesøg med oplæsning/spørgsmål/debat og overvejelser vedrørende de forhold som får hver fjerde dansker til at bryde med et nært familiemedlem og de fleste af os til gennem livet at søge og kæmpe med familieforbindelser i det eksistentielle spørgsmålet om at være alene eller en del af flokken. Kan krydres med et musiknummer.

Musikalsk foredrag : Inspiration
At inspirere betyder både at indånde selv og indblæse andre. INSPIRATION betyder altså både at lade sig inspirere og inspirere videre. De to begreber hænger stærkt sammen for en kunstner, og i en ca 1 ½ time lang musikalsk rejse i egne værker – vil Elisabeth Gjerluff Nielsen (som gennem over 40 år har arbejdet med musik såvel som med TV/radio/og filmmedier – har skrevet og optrådt for børn for unge og for voksne – samt som forfatter og som foredragsholder )fortælle om sine erfaringer med egne inspirationer såvel som inspiration til andre , samt læse op og synge egne værker.

Foredraget er egnet til pædagoger, undervisere, bibliotekarer, kulturarbejdere, formidlere, institutioner, skoler – til temadag og til almindelig gensidig inspiration til det videre arbejde med at holde sig åben og nysgerrig på livet.

Musikalsk foredrag : Rettidig ømhed
Musik og menneskelige overvejelser. Sang, oplæsning, gerne debat og i al fald mindst een kinddans til de nye og gammelkendte sange (som En sømand som dig, Sotto voce og Holder øje med dig måske endda). Under alle omstændigheder tonerne af en række af Elisabeths sange som hun vil synge LIVE til medbragt orkester på USB-stik.

Og så snakkes der indimellem. Om tilværelsens mange inspirerende nuancer og facetter i forholdet mellem mænd – kvinder – børn – omsorg – kærlighed – seksualitet – liv – død – sorg og glæde . Livets vilkår, og hvad vi kan gøre noget ved og ikke gøre noget ved af alt det som kræver både rettidig omhu – men også en RETTIDIG ØMHED hvis det skal gøre ordentligt så vi kan inspirere hinanden.

Elisabeths nye ”koncertforedrag” RETTIDIG ØMHED (opkaldt efter Elisabeths seneste og meget velmodtagne album) er derfor hverken koncert eller foredrag, men både musik ord og levende samtale . I et møde hvor der bruges en time til halvanden i selskab med hinanden, med overvejelser på liv død og tidens gang samt en god del af Elisabeths sange fra 40 år i populærmusikkens tjeneste.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music