Carsten Mørch - teambuildingskonsulent-forespørgsel

::Carsten Mørch - personudviklingsforedragsholder::

white

>Carsten Mørch - personudviklingsforedragsholder<

En anden dundertaler på konferencen var tidligere jægersoldat og nuværende ledelseskonsulent Carsten Mørch.

Med kadaverdisciplin i stemmeføringen og dynamik i hele kroppen stod Carsten Mørchs pointer om holde liv i de gamle lederdyder i spændende kontrast til den svenske showduos moderne fortolkninger.

Ligesom professorerne formåede han virkelig at komme ud over scenen med sit enkle budskab om, at ledelse ikke behøver at være nogen videnskab.

»Kernen i ledelse er evnen til at få en organisation til at fungere og opnå resultater. Det sker gennem handling. Jeg oplever, at der er for meget øllebrød i dansk ledelse.

Der bruges for meget tid på fine ord og for lidt på handling.
Mange kan ikke engang binde deres ledelsesmæssige sko, fordi de er udnævnt til ledere på grund af stor erfaring eller høje karakterer og ikke på grund af menneskelige egenskaber.

Det forstår jeg intet af. En leders adfærd skal netop virke som en naturlig magnet på medarbejderne,« sagde Carsten Mørch og efterlyste flere ledere, der tør stille krav til sig selv og lede virksomhedens teams målrettet mod et fælles mål.

Lederrollen kommer frem i folk de mest mærkelige steder.
Der er dem, der har det i blodet, og udviser lederevner allerede som fire-årige ude i sandkassen i børnehaven. Andre træder i karakter, når de træder ind på en fodboldbane, og dommeren fløjter kampen i gang. Der findes også mennesker, der først begynder at tage ansvar og uddelegere opgaver den dag, hvor de får udleveret et visitkort med enten en chef eller direktør-titel på.

Hos lederaspiranter kommer lederevnerne til udtryk, når vablerne gnaver om kap med den ømme ryg ude i den dybe skov.

Som en del af uddannelsesprogrammet for de yngre ledere arrangerer Business School et udendørs kursus under ledelse af den gamle jægersoldat Carsten Mørch. Kurset hedder »Kend dine grænser« og det overordnede formål er, at deltagerne skal mærke på egen krop, at hvis der ikke er nogen, der tager et ansvar og påtager sig lederrollen, så bliver det først for alvor surt.

»På mere traditionelle lederkurser går man hver til sig kl. 16.30 efter endt undervisning, og efter et bad og en lur på værelset, så er der middag ved syv-tiden. Den går ikke, når vi er afsted med et hold på kursus ude i skoven,« fortæller Carsten Mørch, som siden 1987 har afholdt personaleudviklingskurser for en lang række skandinaviske virksomheder.

Lederrollen
Hans underviser ud fra filosofien »Learning by doing«, men med den ekstra dimension, at hvis deltagerne ikke udviser handlekraft og leder, så rammer det dem selv og alle andre.

Vi kører mange forskellige slags øvelser. Alt sammen med det formål, at hvis der ikke er nogen, der tager lederrollen og træffer beslutninger, så falder det hele sammen. Og de kan mærke det prompte, måske skal de gå en ekstra lang tur, måske bliver middagen udskudt, eller måske bliver der mindre søvn. Det virker,« siger han.

Carsten Mørch er valgt ud fra en filosofi om, at dagligdags-rollerne og det traditionelle hierarki brydes ned i løbet af et par dage i skoven.
»Alle står der i deres joggingtøj og er fysisk udmattede og søvnige. Der er ingen der har overskud til at gemme sig bag facaden. På den måde får man en ærlig dialog,« mener han.

Han peger også på, at når der skal tages fat ude i skoven med diverse vildmands-aktiviteter, så er der ingen, der kan drage fordel af deres dagligdagsstatus.

»Der er ingen, der kan gemme sig bag deres ekspertviden. Det er ren ledelse, det drejer sig om« siger han.

Så når bålene skal tændes, åerne krydses via en svævebane og den hurtigste vej skal findes på kortet, så tæller det ingenting, om man er fra Rusland eller Danmark - om man er produktchef eller budgetansvarlig.

Kvinder og russere
Carsten Mørch mener, at der er andre ting at tage med hjem fra kurset end blot de ledelsesmæssige værktøjer, som bliver taget i brug hele tiden, når deltagerne skal samarbejde om at klare sig ude i skoven.

»Specielt for de russiske deltagere er det vigtigt, at de lærer at være kritiske. Vi træner deres kritiske sans. De skal turde sige nogen imod og komme med deres egen holdning til, hvordan en given opgave bliver løst. De skal ikke lære at være på tværs, men prøve via deres idéer og kreativitet at markere deres holdninger. Og på den måde skabe gennemslagskraft,« siger den gamle jægersoldat.

Carsten Mørch tror på, at kurserne er med til at nedbryde folks fordomme om hinanden. Eksempelvis har han fået den klare opfattelse, at det under en overlevelsestur i skoven ikke nødvendigvis er en fordel at være en mand.

»Min personlige oplevelse under en af turene var, at pigerne var de sejeste. Skide være med den vabel, sagde de. De gik forrest i utrolig mange situationer,« fortæller han og smiler.

Når der skal tages fat ude i skoven med diverse vildmands-aktiviteter, så er der ingen, der kan gemme sig bag deres ekspertviden. Det er ren ledelse, det drejer sig om.

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:

Uffe Holm: Danmarks ukronede drengerøv . Undercover Service - absurd og komisk underholdning . .Viggo Sommer - Finn Nissen - konferencier.: . Vivienne 02018.7469 McKee Konferencier - stand-up comedian - engelsk / dansk . Willys Kaffeklub: Synnerjysk komik . :.Paula Larrain.: Freelancejournalist - ordstyrer - konferencier - foredragsholder . _-_048.188 Booking forespørgsel: Peter Qvortrup Geisling

Relaterede emner: