>Jørn Hjorting - radiovært - foredragsholder - booking<

 

Jørn HJorting - radiovært - foredragsholder - bookingJørn Hjorting er tidligere radiovært og tv-vært
Han kan bookes med dette foredrag:

Der er så mange glæder
Det er livsvigtigt at være glad! Ikke mindst, når man er nået op i den 3. alder, hvor skrøbelighederne melder sig. Det er ikke blot en påstand, men en dokumenteret kendsgerning.

Jørn Hjorting har mange gode ideer til, hvordan man bærer sig ad med at holde humøret oppe og derved også gøre en aktiv indsats for at bevare et godt helbred.

Det er ud fra de mange erfaringer, han har gjort på radio og TV, at han fortæller om livets mage glæder: "Der er så mange glæder, der ikke koster noget, det gælde bare om at kigge dem ud."

Efter Jørn Hjortings mening er en af de bedste metoder til at bevare et godt humør at synge, og derfor krydrer han også sit muntre foredrag med viser og fællessange, akkompagneret af en dygtig pianist, så man kan genskabe stemningen fra den utroligt populære quiz-serie "Prøv lykken", der har været sendt både i radio og på TV.

Jørn Hjorting er født i 1931 er en radio- og tv-vært, der er særlig kendt for i mange år at være vært i radioprogrammet De ringer, vi spiller.

Han blev ansat ved Danmarks Radios underholdningsafdeling i 1960, hvor han indledte den lange radiokarriere med ungdomsprogrammer som Teenagehjørnet og publikumsafstemningsprogrammet Ti vi ka' li'. I 1968 havde han premiere på det program, der gjorde Hjorting til et fænomen og som skulle vise sig at blive det mest langtidsholdbare i dansk æterhistorie, nemlig De ringer, vi spiller. Konceptet var, at værten med en simpel quiz som påskud talte med almindelige folk fra hele landet. Programmet havde som forudsætning, at værten var i stand til at få folk, især husmødre og pensionister, der kunne høre programmet, når det blev sendt, til at føle sig trygge og berette om deres liv og dagligdag. Jørn Hjorting havde netop den evne, og lytterne valgte ham gang på gang som deres foretrukne radiofavorit. Også med programmer som Prøv lykken, Morgennisserne og Dansktoppen fik han succes.

I 1984 fik han titel af redaktionsleder, og i 1989 blev han udnævnt til leder af dagredaktionen på P3. Syv år senere forlod han efter næsten 37 år Danmarks Radio i utilfredshed med at De ringer, vi spiller skulle flyttes væk fra P3. Efter tiden i Danmarks Radio fortsatte han for den nye Radio 2 med et lignende telefonprogram, og senere flyttede han fra radiomediet til tv for at blive vært i udsendelsen Snak med Hjorting på dk4. Til samme kanal har han også lavet Prøv lykken - igen, der er en serie musikalske quiz-programmer fra kroer og forsamlingshuse overalt i landet. Hjorting har også en enkelt gang forsøgt sig som sanger og desuden som tekstforfatter. Han har medvirket i enkelte film.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music