>Jørn Duus Hansen - book foredrag her<

 

Livsstilsanalytiker og tekstforfatter Jørn Duus Hansen er født 1944 og har været i reklamebranchen siden 1972. Han er medstifter af reklamebureauet DDB Needham, 1984 og Creative Circle Danmark, 1992. Har medvirket i tv-programmerne Må vi se? og Kender du typen?. Jørn Duus Hansen skriver mange artikler, kronikker og indlæg i medierne.Livsstilsanalytiker og tekstforfatter Jørn Duus Hansen er født 1944 og har været i reklamebranchen siden 1972. Han er medstifter af reklamebureauet DDB Needham, 1984 og Creative Circle Danmark, 1992. Har medvirket i tv-programmerne Må vi se? og Kender du typen?. Jørn Duus Hansen skriver mange artikler, kronikker og indlæg i medierne.

Ih, hvor er vi forskellige
Hvad siger en thermokande om ejerens politiske indstilling? Hvorfor sladrer Kærgården om os? Hvorfor hader visse mennesker økologiske varer? Er der forskel på campingpladser og lystbådehavne? Hvorfor kan man ikke sælge 3 pakker pulverkartoffelmos uanset pris til Claus Meyer?
Deler vi os efter de varer og ting vi omgiver os med?
Hvem er smagsfolket, samvittighedsfolket, sundhedsfolket, nemhedsfolket, tilbudsfolket og hyggefolket?
Og hvorfor er de forskellige kun enige om en ting, nemlig rødkål juleaften?


Stegemargarinegrænsen
Om eliten og folket, det moderne traditionelle. Forskellen mellem den veluddannede elite og folket bliver større og større. Det gælder i politik, i livsstil, i daglige vaner, i medieforbrug, i arbejdsliv og fritid og man ser det tydeligt af de ting, vi omgiver os med. Man kunne spørge sig selv, om vi overhovedet mere er ét folk, for også vort sprog er vidt forskelligt.

Hvornår er du gammel?
Hvad har Jørn Duus fra tv-programmet Kender du typen? til fælles med Paul McCartney, Kim Larsen, Søren Ryge, Marianne Jelved, samt Niels Hausgaard? De er alle pensionister. Lige om hjørnet venter tilskud til kollektiv trafik, tandpleje, samt fodbehandling, for i det offentlige er det en social begivenhed at fylde 65. Det syn har mange adopteret. Vi taler om seniorer og den 3. alder, som om den markerede starten på et helt nyt, samt meget roligere liv. Men meget tyder på, at vores syn på seniorerne er ude af trit med seniorernes syn på sig selv.

When I`m sixty-four
Paul McCartney skrev den verdensberømte klassiker, da han var 16 år gammel. Billedet af ham selv som 64-årig lå dengang many years from now. Det gør det stadig, selvom McCartney fyldte 74 sidste år. Det er ikke just havearbejde, samt børnebørn på knæet, der præger hans liv. Præcis som Jørn Duus holder han bedstefarbilledet på afstand. Han nægter at blive gammel.
I min mors generation lignede en gammel dame altid en gammel dame, forklarer Jørn Duus Hansen. Han mimer, hvordan gamle damer med stok, samt alpehue dengang gik krumbøjede under identiske lange frakker. I dag er vi lige så forskellige som resten af befolkningen. Af sind, af krop, samt af indstilling. Næsten halvdelen af vores generation lever et moderne liv. Vi spiser sushi, hører rockmusik, samt foretrækker dykkerferie frem for charterrejser. Det betyder, at vi lige om lidt bliver en helt anden slags pensionister, end verden er vant til at se.

De rige, de evigt unge og de aktive
Der er 700.000 danskere mellem 55 og 65 år i dag. Der er tre ting, der går igen i beskrivelsen af dem. De er rige (deres samlede formue udgør 800 mia. kr. fordelt på friværdi, pensionsopsparing, samt det løse), de er unge af sind (den største aldersgruppe, der køber motorcykler, er den mellem 55 og 65). De er aktive (de har samme arbejdsfrekvens som resten af befolkningen). Hvad har vi gang i? spørger Jørn Duus retorisk og svarer selv: Stort set alt!

Vi bliver aldrig gamle mentalt
55+erne er en krævende generation, der har været vant til at bestemme meget, og som ikke vil tales til som gamle. Kommunen sender mig og min kone et seniorblad fire gange om året fyldt med billeder af et liv, vi ikke kan genkende, fortæller Duus Hansen. Artikler om, hvad jeg kan lave i min fritid (peddirør!), samt annoncer for stole, man sidder godt i. De har ikke forstået, at vi er en generation, der dør med skoene på. Kondiskoene! På spørgsmålet om, hvorvidt der findes et passende synonym for ordet senior, svarer Jørn Duus Hansen, at han foretrækker begrebet 55+. For vi bliver aldrig gamle mentalt.

 


 
Relaterede kunstnere:

Flemming Jensen - troldmandshumor . Jacob Haugaard: Speciale Jacob Haugård - Sjov mand efter hovedretten . 0326.69 Jan Gintberg: Samfundsrevsende komiker . ::Jan Schou - sommerrevyskuespiller:: . :.025.2341 Almost Irish.: Alexander, Lukas og Rasmus  . Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music