>Dannie Druehyld jysk troldkvinde Klog kone heks<

 

Dannie Druehyld jysk troldkvinde Klog kone heksDannie Druehyld kalder sig heks, mystiker, klog kone og forfatter

Den kloge kones urtegård
De mest almindelige urter er den største skat vi har, netop fordi de er så almindelige, så ukuelige, så irriterende levende, at de dukker op så snart vi slår os ned og bearbejder jorden. Jeg fortæller om de nære urters historie, om brændenældens kamp og mælkebøttens stræben - om hyldens skønhed og rosens duft, og om hvordan kvinder til alle tider har brugt disse urter til mad, medicin og magi, oplyser Dannie Druehyld.

Heksens husråd - Årets gang med urter
Den kloge kone læste naturen og lyttede til urternes fortælling om vind og vejr. Hun vidste hvornår og hvordan hun skulle finde og plukke sine urter, så de stedse flokkedes vildere om hende.
Jeg fortæller om den kloge kones magiske nætter, om sol og måne, om nektar og pollen. Men også om hendes hemmeligheder med brygning af eliksirer, udtræk, salver, urtethe og husråd.

Heksens have
En vandring gennem heksens liv med magiske urter. Vi møder heksen ved sin gryde - hvad gemmer sig i grydens damp - og hvilke urter brugte heksen til kærlighedsbryg, livseliksir og flyvesalver. Disse urter bringer en duft af eventyr og svundne tider. Bruger vi stadig blomsternes duft og sol og måne i vort liv, eller er magien helt forsvundet?
Foredraget handler om troldomsplanter magi og fortryllellelse. En del af disse planter giver beruselse eller forgiftning. Jeg vil derfor også tale misbrug og faren ved brug af disse urter.

Urternes lægende virkning
Da Eva i Paradisets have bed i æblet fik hun kundskab. I dette foredrag har jeg samlet en buket af menneskets erfaring med urter fra Paradiset til nu. Der er urter bragt hertil af munke, urter dyrket i haver og på marker, og urter fra den vilde natur. Fælles for alle urterne er at de er kendt, skattet og brugt i dag. I urteforedraget fortæller jeg om de enkelte urter ud fra forskellige skavanker og sygdomme f.eks. gigt, søvnløshed, eksemer og allergi , samt hvilken virkning urterne har på de enkelte organer.

Ovenstående foredrag er lysbilledforedrag, ønskes et af disse foredrag må et lysbilledapparat forefindes på stedet.

Sygdom sundhed og karma
Er et foredrag om skæbne, sundhed og sygdom . Vi kan læse sygdomme og vort temperament af vor krop - en genetisk visdom der fortæller os hvordan vi skal leve i balance og hvilken urtemedicin og livsvej vi skal vælge for at undgå sygdommenes uheldsvangre udbrud og om. Læren om at læse krop og sind er gammel som urtekunsten selv. Dannie Druehyld kalder det et Hekseforedrag, som er et eventyr og en rejse alle kan være med i - kan du læse fuglenes sang og mærke urternes duft, kan du se din skæbne når du spejler dig - du skal bare vide hvad du skal se efter.
Medbring et lille spejl, det er et foredrag med praktiske øvelser hvor vi får rig lejlighed til at se på hinanden og os selv.

Elver, alfer og urter
Et strejf af den kloge kones blad, den bog der bliver skrevet af elverpigens ånde, naturens under og livet selv. Den bog som den kloge kone år efter år samler, og med omhu, drømme og ønsker spinder i sin livstråd. Således bærer hun selv nøglerne til tolkning af sin skæbne, der ikke længere er skæbnesvanger, men en livsdug, hun væver med opmærksomhed, klarhed og undren.
Foredraget kunne også kaldes det glemte sprog skjult i sagn og overtro og er en vandring fra tiden med mosekonens tågede bryg til i dag. Dannie Druehyld vil beskæftige sig med elverfolkets historie - elvertro forskellige steder i verden - især Himalaya, hvor jeg har rejst en del. Foredraget handler om naturens og planters energi, om naturens opbyggende og nedbrydende kræfter. Jeg taler om påkaldelse af blomsterånder, om alfer, jordens balance - plantekraft, blomster- og jordhealing . Kort sagt et strejftog i planternes æteriske verden.

Til alle urteforedrag kan bestilles smagsprøver på urtethe - ønskes dette medbring da kander og krus.

Skovens mysterier
Dybt inde i skoven blandt bregnemos og nisseskæg står egen helbredende og magisk. Ved søen dypper elle- og piletræer deres rødder vandet. Træerne har givet helbredelse og ønsker til mennesker i tusinder af år.
Hasselkæppen kan du bruge til hekseridt, pilen til ønsker og vandsøgning, bøgen bringer sundhed og birkens heksekoste beskytter dit barn. Træet Ask Ydrasil trækker sine kræfter fra jordens dybe rødder og forener dem med himlens bue.
Træet er skovens helligdom, og befolket med væsener - ær det og værn om det - det rummer livets rødder.
Træer og skove har til alle tider været elsket, æret og frygtet.
Således handler dette foredrag ikke kun om skoven som brændselsværdi og papirmasse, men om hvert træ og hvert blads mønster, der har præget sig i menneskets historie fra Arilds tid til i dag.
Dannie Druehyld fortæller i foredraget om hyldesaft og bøgesalat - kort sagt træernes historie.

Beslægtede foredrag findes om kilder høje og sten.

Urter myter og mystik
Er et vandrende foredrag, hvor vi går gennem Rold skovs skønne dale og bakker, undervejs møder vi de enkelte urter, kilden, heden og træerne, der fortæller myter og eventyr - en vandring for sanserne hvor vi smager, dufter og oplever. Til dette foredrag kan man enten selv medbringe mad og holde frokost i det fri eller bestille en kombineret vandretur med foredrag og kaffe på en af de omkringliggende kroer.
Bor I i nærheden af naturområder kan foredraget også gennemføres der.

Heksetur til Rold skovs kilder og kæmper
Dannie Druehyld tager jer med på en eventyrlig skovtur i den dejlige Rold skov. Skoven er befolket af sagnvæsener. I troldeskoven besøger vi troldene der bor i de krogede træer. I sumpen lytter vi til den gamle mosekones eventyr og er vi heldig kan vi se ellepigerne danse.
Vi står stille og lytter til fugle og eventyr. Vi ser på de dyr vi møder og dufter til de blomster der gror.
En skovtur for alle der kan lide blomster, dyr og træer.
Tag gode sko på og klæde jer varmt og godt. Medbring mad og drikke.

Foredrag om mystik og magi:

Årets cyklus - Den magiske kalender.
Årets rytmiske forvandling har altid fyldt menneskene med forundring og længsel - og tider med dyb forandring i solens og månens spil med lys og varme, har vakt menneskene til de fester vi kender og fejrer. For at leve med året er, som de vise siger “som at være en lille kilde, der fryser til is i det dybe mørke, for at vågne ved solens stråler til en busende strøm.
Således var festerne, og ritualerne omkring disse fester, en kilde til det brusende liv, en fornyelse hvor tidens skiften fornyede og genfødte menneskene.

Spådomme om vejr og vind
En rejse gennem året med blikket vendt mod himlens skyer og fuglenes flugt. Jeg fortæller om vejrets eventyr fra dengang vi havde evig sol - til tiderne med evig is. Foredraget handler om årets vejrvarsler og om at læse naturens sprog. Om vejrspådomme og vejrvarsler - hvad ligger der i dem, hvorfor tænkte vi sådan og kan vi regne med dem. Kunne hekse rejse storme og virker shamanens regndans. Foredraget kan kombineret med et af de andre foredrag om årets gang. F.eks. kan der lægges vægt på årets gang med urter handler om høsttider og såtider - urter som vejrvarsel.

Kvinder kaos og kærlighed
- Find heksen i dig selv
Hvem var heksen og findes der dybt i alle kvinder en heks, en oprører, en udbryder, der bryder alle normer om den søde overbærende, passive, kvindelige kvinde der ømt plejer mand og børn, og bruger resten af sin tid på at tage skønhedsbade i mælk, honning og rosenblade.
Dette er foredrag om kvinder og myter, de myter det spinder sig som velnærede katte i vor dagligdag, og summer sig direkte vej til vor bevidsthed, så vi til sidst tror at vore klare vrede øjeblikke er et præmenstruelt syndrom, og at friheds- og oprørstrang er hormonforstyrrelser.
Foredraget er også om en anden verden, skjult bag myter og eventyr dukker amazonen, gudinden, vølven, de vise kvinder og heltinders historier op.
Foredraget er fantasifuld kvindehistorie fra en tabt, men ikke glemt fortid til i dag.

Foredragene kan som alle emner jeg arbejder med varieres efter målgruppe - ligesom der kan lægges mere vægt på nutid eller fortid alt efter ønske.

F.eks. kvindekultur og ligeværd
Gudinder måner og meget mere
Levende kvindehistorie - om Utopia, drømme og eksperimenter i ingenmandsland, at leve som heks -

Jeg er skytte og i følge mit soltegn skulle jeg holde uendeligt meget af at rejse. Om det skyldes mit fødselstegn, en medfødt tilbøjelighed, eller blot lyst - skal jeg ikke kunne sige. Jeg konstaterer blot at jeg rejser, og at det er en nødvendighed for mit arbejde som mystiker og heks, da jeg ofte i andre kulturen finder de skikke lyslevende som jeg kender fra dunkle skygger i bøger.

Mit yndlingsrejseområde er for øjeblikket Indien, hvor jeg til min forundring finder mange lighedspunkter mellem indisk kultur (folketro) og de ord min bedstemor hviskede i mit øre som barn.

Når Dannie Druehyld rejser, er hun især optaget af magi, filosofi og helbredelseskunst, hvilket skinner igennem i de efterfølgende foredrag, hvor jeg beskæftiger mig med dansk folkekultur og mine erfaringer med troldmænd, vismænd og magikere som jeg har mødt, arbejdet for og lært af i Indien.

Shamaner, troldmænd og hekse - Om sortkunst og viden
Mange bliver tiltrukket af den magiske verden og den magt den siges at give, ikke alene over situationen, men over materien og alle åbenbaringsformer fra cola til guld.
Jeg vil i dette foredrag beskæftige mig med shamanens, heksens og troldmandens liv som en udviklingsvej, der langsomt åbenbare en vej fra magt til viden.

Kloge koner og jyske troldmænd
Hvem kunne tænke sig at troldmænd levede her i vort århundrede - tryllede - rensede og helbredte med sære mediciner og fagter. At en kultur kunne overleve forfølgelser fængslinger og heksebrændinger.
Dannie Druehyld har i de senere år arbejdet med kloge folks ideer historie og magiske helbredelse - fremstillet deres mediciner og afprøvet det jeg tør. Jeg medbringer et udvalg af medicinerne så i får lejlighed til at se og dufte - fortæller om danske troldmænd og kloge kvinder deres liv historie og medicin.

Magisk helbredelse - om helbredelse ved tro og troldom
Foredraget er et middelaldermarked, hvor jeg udfra min samling af amuletter fjer og trolddomsurter drager paraleller fra fortidens ideer og helbredelsesformer til vore dages lægehjælp, den traditionelle såvel som den alternative.

Folketro og hekseliv - Om at leve med magien i mit liv
Hvad er folketro og overtro? Er der mere mellem himmel og jord. Hvordan er det at leve et liv i magiens grænseland.
Er det helt fremmed for vor kultur, eller skjuler der sig i hverdagens små ritualer med bank under bordet og vejkrydsende sorte katte en betydning.
Foredraget er en beskrivelse af min hverdag i magiens favn, og samtidigt et blik på den folkekultur der risler bag vore overtroiske forholdsregler. Hver lille skik er som et isbjerg der under sin tinde skjuler et væld af gamle skikke og ritualer.
Jeg tager i foredraget udgangspunkt i årets cyklus og månens faser, og beskriver hvordan denne tid har været brugt i vor kultur og hvor eventyrligt sælsomt livet bliver når man optager magiens dimension i hverdagen - især hvis man formår at holde fødderne fæstnet på jorden.

Kan hekse flyve?
Hekse opfattes til som eventyrvæsener med magiske kræfter, der får dem til at lette fra jorden, forvandle prinser til frøer og omvendt, Således udstyret med “Bord dæk dig duge” og tryllestøv, bliver heksens verden en dans på roser uden torne.
Jeg har ikke helt denne opfattelse af heksens verden - men bag heksens magiske kunster og fremkaldte åndevæsener, skjuler der sig reelle fænomener, der møder de mennesker der søger en magisk udvikling.
I dette foredrag vil jeg fremhæve nogle af de såkaldte magiske overnaturlige kunster som drømmerejser, reinkarnation, ud af kroppen oplevelser, drømmetydning, åndemaning (ånden i glasset) meditation, sandsigning (tarot, kaffegrums, håndlæsning) ønskekraft, voodoo og andre tanker eller former der har befolket den mystisk/åndelige verden før og nu.

Udover foredragsvirksomhed laver jeg kurser, urteture, naturvandringer, samt tarotoplæg og rådgivning.

Dannie Druehyld kalder sig heks, mystiker, klog kone og forfatter. Baggrund i kvindebevægelsen, fortaler for såvel det daglige jordnære som det mystiske i tilværelsen. Lever i Rold Skov året rundt. Har skrevet bl.a. “Heksens Håndbog”, “Naturkosmetik” og “Vildvegetar Mad”.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music