>Gregers Dirckinck-Holmfeld - fortællingsformidling - havnefremvisning<

Booking forespørgsel

Gregers Dirckinck-Holmfeld - fortællingsformidling - havnefremvisning

Mig og Mozart
Mig og Mozart et er foredrag, hvor jeg fortæller om et langt liv med Mozart - lige fra opførelsen i 1944 af 'Requiem' i Odd Fellow Palæet, hvor jeg som medlem af Københavns Drengekor sang med. En mindeværdig opførelse med Det Kgl. Kapel under den italienske gæstedirigent Egisto Tango. Over forsøget på at komme på Operaskolen som 19-årig ved et synge Don Ottavios hundesvære arie fra 'Don Juan', 'Il mio tesoro', og måtte bøje sig for, at talenter som Ib Hansen og Ellen Winther tog vinderstikkene hjem. Senere under sine musikvidenskabelige studier ved Københavns Universitet oversatte og udgav han Mozart-librettisten Lorenzo da Pontes forrygende memoirer, og siden har han utallige gange som musikkritiker beskæftiget sig med Mozarts operaer. Foredraget er et underholdende causeri, hvor et klaver i lokalet ikke vil være af vejen.

Sådan blev PH journalist
PH - det er ham med lamperne. Og revyviserne. Og alle de skarpe meninger. En af det tyvende århundredes mest provokerende debattører. Men han er også en fremragende journalist. Det fortæller Gregers Dirckinck-Holmfeld om i et underholdende foredrag baseret på sin seneste bog, 'PH bag tasterne'. Bogen handler om den rivende udvikling, Poul Henningsen gennemgik i midten af 1920'erne, hvor han ikke bare brød igennem med sine epokegørende lamper, men også skærpede pennen som journalist gennem de to hundrede artikler, han skrev til Ekstra Bladet. En sand raketafskydning af meninger og idéer om alt muligt: Københavns Havn, byens udvikling i det hele taget, om kolonihaver, trafik, Chaplin, naturfredning, teater - alt havde hans interesse, og han levnede især ikke Københavns kommunale styre fred mange øjeblikke. Lamper og belysning er selvfølgelig også et centralt emne. Mange af hans artikler er skrevet fra Paris, hvor hans lamper i 1925 vakte international opsigt på en verdensudstilling af design.
1 times foredrag plus evt. 1 times diskussion.

Fortællende formidling
Gregers Dirckinck-Holmfeld er en af vores største formidlere. Han besidder en særlig sympatisk gennemslagskraft som går lige ind hos publikum. Hans stil kan nærmest kaldes fortællende formidling, som vi kan opleve det i Den nye Danmarkskrønike og hans værker om København. Hør hvordan han arbejder med stoffet og får gjort det levende, så vi på én gang lærer noget og føler os underholdt - uden at seriøsiteten går tabt.

Om havnetur
En tur gennem Københavns Havn med Gregers Dirckinck-Holmfeld. Han kender den som sin egen bukselomme. Han bor ved den. Han har skrevet om den. I bøger og i aviserne. Og han er glad for at fortælle om den. Turen tager os gennem de gamle kanaler, og Gregers fortæller historier undervejs om en bortført dronning, om den sidste fiskerkone, om Niels Bohr, der legede ved kanalen, om Børsen, der blev Chr. 4.s supermarked, om 14 tugthusfanger, der blev henrettet, om Uffe Ellemann, der ikke kunne dreje nakken, om Steppeulvenes forsanger, der nu går igen på Holmen, om et nyt operahus, der ophidser sindene, om slaget på Rheden, om den 16-årige mormonpige fra Thy, der udvandrede fra Amerika-kajen, om kyssebænken på Langelinie, om søværnets morgenhilsen til Poul Schlüter, da han blev statsminister, om da vores bedsteforældre havde færgeforbindelse til Kolding, Vejle, Horsens, Århus, Randers, Ålborg, om...ja, om meget meget mere. Om badevandet der er rent i havnen, om grimme og smukke huse, om århusianske arkitekter og svenske entreprenørers huseren på godt og ondt. Det er Københavns dramatiske udvikling omkring havnen, byens gamle livsnerve, der er emnet for en times sejlads, eller to timers - alt efter, hvad man nu er i humør til. (også på engelsk)

Om den nye Danmarkskrønike
Gregers Dirckinck-Holmfeld har skrevet det store trebinds værk om den nyeste Danmarkshistorie. I sit foredrag fortæller han om en tid, som de fleste af os husker eller har hørt vores forældre fortælle om. Det handler om tiden da Jens Otto Krag gik af og vi kom ind i EF. Om da Glistrup og Fremskridtspartiet væltede alle de gammelkendte politiske brikker. Om oliekrisen, arbejdsløsheden og go'e gamle Anker Jørgensen, den sidste mand fra gulvet, der er blevet Danmarks statsminister. Om en politiker, der løb tør for medicin, en Tove Ditlevsen, der frøs under oliekrisen, om vores tumpede håndtering af indvandringen, om Tvind-skolernes vej mellem idealisme og profit, om det særlige ved at skrive historie om et land, der elsker at tale om katastrofer, men egentlig har det rigtig godt. Og om, hvor tæt man i historieskrivning skal gå på politikere og andre, der præger udviklingen.
Der er gode anekdoter undervejs og tid til diskussion.

Om opera

Alle kender Gregers Dirckinck-Holmfeld fra hans år som studievært i tv. Men han har også i mange år været musik- og teaterkritiker, dels ved Dagens Nyheder dels ved Ekstrabladet. Opera har altid været et af hans specialer, fra den tid, hvor han som helt grøn søgte optagelse på operaskolen, og frem til i dag, hvor han skriver anmeldelser af opera og har et indgående kendskab til operakunsten. Foredraget er bygget op som personlig fortælling om oplevelsen ved sang - ledsaget af cd-eksempler på, hvad der især er værd at lægge mærke til. Om instruktørers forskellige greb om kunsten og sangstemmens utrolige muligheder. Hvis der er klaver på stedet, tager han gerne en fællessang eller to.

Om København
Gregers Dirckinck-Holmfeld tager os sammen med sin kone Grethe på en god, gammeldags lysbilledtur igennem det indre København. De har sammen skrevet de to bøger 'På sporet af den eventyrlige by' og 'På sporet af København'. Deres fortællinger er inspireret af det liv, de selv i mange år har levet i det historiske miljø. Deres billeder og beretninger åbner øjnene for byens mærkværdigheder hos folk, der ikke bor i hovedstaden. For folk, der i forvejen kender byen, er der masser af nye detaljer, de kan bruge i deres egen færden gennem gaderne. Det er historiefortælling på en anden måde, båret af kærlighed til byen, dens mennesker og dens historie.

Bøger


* Christian 4.s København
Christian 4.s København udgives i samarbejde med Golden Days in Copenhagen i anledning af årets renæssancefestival, som i september sætter fokus på netop Christian 4.s København.

Christian 4.s København portrætterer gennem en lang række tekster Christian 4.s lange regeringstid, de tres år, hvor København forvandledes fra middelalderby til renæssanceby: Høje tårne og byggerier skød op, tænk bare på Børsen, Rosenborg og Rundetårn.

Bogen byder læseren indenfor i ”Kongens by” – i bygningerne, gaderne og stuerne, og undervejs fortæller forskellige forfattere, alle eksperter på periodens historie og kultur, alle de gode historier fra hoffet, bylivet og kongens familieliv, baseret bl.a. på de over 3000 breve, der er bevaret fra Christian 4.s hånd. I brevene får vi alt at vide om, hvad der fyldte kongens tanker, fra de store spørgsmål som storpolitik, religion og rigets økonomi til hverdagens trivielle detaljer som mad til husdyrene og varmt overtøj til børnene.

Bidragydere er:

Gregers Dirckinck-Holmfeld, Bi Skaarup, Charlotte S.H. Jensen, Bo Holten, Morten Fink-Jensen, Mogens Bencard, Charlotte Christensen, Benito Scocozza, Kirsten Tode, Hans Henrik Appel, Niels-Knud Liebgott, Steffen Heiberg, Iben Tandgaard

Man kan med lige stort udbytte læse bogen fra ende til anden eller blot bladre i den og lade sig indfange af de mange forskellige detaljer og sidespor i renæssancens fascinerende verden, ikke mindst gennem faktaboksene rundt i bogen, der byder på et kaleidoskop af skæve og finurlige sidehistorier om alt fra folkeliv og kongeslot til utroskab og madopskrifter.

Om forfatterne
Gregers Dirckinck-Holmfeld er bogens hovedredaktør under medvirken af Iben Tandgaard.


Med særlig interesse for Industri Kultur 2007:
* Københavns Havn og den industrielle udvikling.
I sine artikler dengang er Poul Henningsen meget optaget af Sydhavnens placering og kæmpede en energisk kamp for at få Sydhavnens industrier flyttet til Amagers østside, hvor vanddybden giver meget større muligheder for fragttransport ad søvejen end man har i Sydhavnen. Han påpeger andre fordele: Dels, at forbindelsen mellem Amager og København vil blive anderledes let og udviklende for byen, når Langebro og Knippelsbro ikke ustandselig skal gå op og i for de gennemsejlende fragtskibe. Dels, at miljøsituationen vil blive meget bedre - med den herskende vestenvind, vil industriens forurening blive blæst udover Øresund og ikke ind over København. Det interessante er jo, at det, PH kæmpede for, først blev realiseret et par generationer senere. Først nu er det endelig slut med den omfattende industri fra Langebro til Slusen i Sydhavnen. Og slut med broernes op og nedture og deres blokering af trafikken. Men historien om, hvad der blev skabt dengang er fascinerende under næsten enhver synsvinkel: Sydhavnen er én ting - med alt fra ØK, Soyakagefabrikken, bilindustrien med Ford i spidsen, F.L. Smidt og Aalborg Portland, gas- og elværkerne og meget meget andet. Men Inderhavnen og Nordhavnen er lige så interessant. Mange af os har levet med B&W-historien - inklusiv Jan Bonde Nielsens dramatiske skæbne! Og vi har fulgt alt, hvad der er sket siden den vældige lasttrafik omkring Kvæsthubroen og Nordre Toldbod blev flyttet ud, Nordhavnen blev udviklet med frihavn for at København kunne konkurrere med Kielerkanalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:
Flemming Jensen - troldmandshumor . Jacob Haugaard: Speciale Jacob Haugård - Sjov mand efter hovedretten . 0326.69 Jan Gintberg: Samfundsrevsende komiker . ::Jan Schou - sommerrevyskuespiller:: .
:.02035.9618 Gunther Krautseppl.: . 0704.21468 De glade sømænd - formidling af sømandssange . :.025.2341 Almost Irish.: Alexander, Lukas og Rasmus

::Eskild Ebbesen - konditionsforedrag::
::Elsebeth Egholm - krimiserieforfatter - foredrag::

Søren Ejlersen - naturmadskobling - økologiretning
Søren Ellemose - erhversskandalerforedrag
::Stig Elling - salgsdirektør - foredragsforfatter::
::John Engelbrecht - mentalt kurbadsforedrag::
Hans Engell
Casper Elgaard - sportsmandsteamwork - racerbilsoplevelse
::Claus Elgaard - sportsværtsforedragsholder::
Puk Elgaard - Temaet er "Karriere"
Martin Erichsen - accelerationsudvikling
::Frank Esmann - skærmperformanceforedrag::
Leif Fabricius
Michael Falch - musikcauseri - bogoplæsning
Hanne Faldborg - kvindealeneliv - sololivskvalitet
::Christine Feldthaus Forbrugsmønstre - livsførelse::
Thomas Flindt - lattersøgning - arbejdskulturoplæg
::Marianne Florman - motionsforedragsholder - samarbejdsidræt::
Peter H. Fogtdal - kongebigamisten - valiumstridsmænd
Niels Erik Folmann serviceforbrugforedrag
::Forandringsforedrag - formidling-booking::

:.Thyra Frank - personaleindstilling - menneskesynsomsorg.:
Niels Frid-Nielsen
Søren Friis Smith - børnemagtsforedrag
Mette Frobenius
Dorte Futtrup - fortælleformidling - mytologihelte
Cecilie Frøkjær - hjerteemner - kvindeoplevelser
:.Ole Kåre Føli.: Bodysdsbehandling
::Stefan Fønss - revyforedragsholder::

Marianne Gade - islændingeøkonomi - børnelitteraturforedrag
::Lene Gammelgaard - motivatorforedrag - succescoach::
Joakim Garff - arbejdsvelsignelser - Kirkegaarddannelse
_-_048.188 Booking forespørgsel:: Peter Qvortrup Geisling - Lægens Bord
--Søren Gericke - madkærlighedsforedrag--
Christian Gether - filmvidenskabskunst - menneskekunstforedrag
Jan Gintberg
Gordon Inc. - provokationshumorist - livsånderejse
Soulaima Gourani - erhvervskvindernetværk
Carsten Graff - filosofiskribent - stressimmunitet
Steffen Gram - verdensordensforedrag - krigsmanipulation
--Rune Green - peptalksjov--
:.Trine Gregorius.: Mediecoaching
Frank Grevil - hemmelighedslæk - våbenvurdering
Erik Grip
Ole Grünbaum - genopfindelsesforedrag - provodebattør
Jens Christian Grøndahl - filosofisk foredragsforfatter
Thomas Grønnemark - deltagerinvolvering - jysk humørbombe
Jens Gaardbo - massekommunikation - journalistik - ledelse