Trad Lads og Green Steps sprængfyldtenergisk irsk musik og dans

white1

>Trad Lads og Green Steps sprængfyldtenergisk irsk musik og dans<

Trad Lads spiller irsk folkemusik med livsglæde og nerve. Deres levende og sjælfulde fortolkning af traditionelle irske melodier og sange, blandet med originale kompositioner, er sprængfyldt med energi og har i snart 15 år begejstret publikum både i Danmark og udlandet. Bjarne Schmidt og Peter Sørensen er irske musikere i hjertet og på gribebrættet, og sammen med Martin O’ Hare’s swingende bodhránspil og Kevin Horans fyldige vokal, er deres virtuose spil med til at skabe den unikke stemning, som irsk musik er så kendt for.

Trad Lads har gennem årene gæstet store og små folkfestivaller i ind- og udland, heriblandt: Skagen Festivalen, Strib Vinter Festival, Copenhagen Irish Festival, Kalmar Festival i Sverige, Bordeaux Celtic festival, Titano Festival i Norge, Folkest festival i Italien og Tesserete Irish Festival i Schweiz. Bandet spiller regelmæssigt rundt om i Danmark på nogle af Danmarks bedste musikscener og kulturhuse.

Pressen skrev:
”.....Peter Sørensen nuancerige violin og Martin O’ Hares bodhrán spiller ofte lydhørt imod hinanden og tilfører dermed musikken betydelig rytmisk snert og vitalitet .......og bodhrán-spillet er både rytmisk og klangligt så afskygget, at det flere steder næsten kan give fornemmelse af at det er en kontrabas, der ligger i bunden og driver musikken fremad. Et par reels er således så sprudlende at musikken bliver helt bristefærdig af intensitet, og det er såmænd ikke kun O’ Hares fortjeneste, men også i kraft af Bjarne Schmidts livlige bouzouki.” Thorbjørn Sjøgren, Politiken.

Trad Lads har siden 2003 haft et stærkt og populært samarbejde med danseensemblet “Green Steps” og har således kunne præsentere Irsk stepdans som en del af et sceneshow, hvor samspillet mellem dansere og musikere går op i en højere enhed. Green Steps.

Trad Lads blev dannet i 1990 af Martin O’Hare og Peter Sørensen, to af de mest markante figurer i det irske musikmiljø i Danmark og desuden medlemmer af det irske/danske band Ash Plant. Udfra et personligt ønske om at opleve mere irsk musik, startede de et band, hvor de kunne invitere gæstemusikere fra Irland, til at spille og turnere.

Den højt respekterede irske harmonikaspiller Tony McMahon, var den første på listen af suveræne musikere til at “gæste” Trad Lads. Siden kom navne som Gerry O’ Connor, Dónal O’ Connor, Dermy Diamond, Tommy O’ Sullivan, Jorgen Astner, Desy Adams, Dermot Horan, Marie Quigney og senest Jonas Fromseier Mortensen. Idag består gruppens faste medlemmer foruden Peter Sørensen og Martin O’Hare af sangeren Kevin Horan og banjospilleren Bjarne Schmidt.

Green Steps
”Grønne trin fra den grønne ø. Green Steps drager publikum ind i en verden af fantastiske beats og flyvende spring. Trin og rytmer der tryllebinder og begejstrer publikum.”

Danse ensemblet Green Steps danser irsk stepdans med en vitalitet og sanselighed, der altid når helt udover scenekanten.

Irsk stepdans er en folkedans, der gennem en århundrede lang tradition har bl.a. udviklet sig til det, folk verden over har set i de store danseshows Riverdance og Lord of the Dance.

Med hårde sko udfører Green Steps imponerende rytmesekvenser og i bløde sko løfter de sig højt over scenegulvet i yndefulde og graciøse spring til de traditionelle irske rytmer: jig, reel, hornpipe og slip jig. Armene holdes tæt ind til kroppen mens energierne fra den swingende musik udløses gennem forrygende irsk stepdans. Green Steps forener det visuelle med det musikalske og deres tempofyldte leg med trin og rytmer imponerer og er en fryd for både øjne og ører.

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:
Vivienne 02018.7469 McKee Konferencier - stand-up comedian - engelsk / dansk . Willys Kaffeklub: Synnerjysk komik . :.Paula Larrain.: Freelancejournalist - ordstyrer - konferencier - foredragsholder . _-_048.188 Booking forespørgsel: Peter Qvortrup Geisling . 0360.1801:: Peter Mygind - Om at blive et stærkt menneske . 047.113: Søren Pilmark - Beleven - velformuleret komik

Her kan du se en liste over vore kunstnere:

Almost Irish - Alexander, Lukas og Rasmus
Amaze gospel
AnnMari Max Hansen - Kaare Norge - sangerinden - guitaristen - Edvard Grieg
Ash Plant
Balalajkabanden
::Bazaar:: Legendarisk verdensmusik - booking

Benny Holst, Martin Andersen og Jacob Rathje
Bente Kure - Leif Ernstsen - folkemusikinfo - viseshowkoncert
Cantus Firimus - fedel - hurdy-gurdy
Christian Gleesborg
Christian Søgaard Trio - livfuldenergimusik
Dansk Bob Duo - musik og foredrag om Bob Dylan
De farende svende - gårdsangerviser
De glade sømænd - formidling af sømandssange
De Gyldne Løver
Den irske duo
Denis Mclaughlin
Draught Baileys
Erik Grip

Fanny
Fin Alfred
Fogey folk
Frank Madsen
Front Page
Full Circle irsk folkemusik Zourab Chatberachvili og Tom Gottenborg
Gårdsangerne Troldrosen
Gjøngegarden - mundering - kulturelle signifikans
Gny - middelaldermusik - folkelig tradition
Gravediggers - irskmusik
::Halfdanskerne - halfdan-benny-sange::
Harness - irsk folkesangshow
Helge Engelbrecht og Neighbours
Ib Grønbech oplevelsessanger
::Irsk aften - drukviser - rebelsange::
Jane Clark og Shane Donnellyane
Jason Dove - skotsk folkemusiker
John Pilkington
Joe Dooley guitar vokal
Kaditterkadat
::Lars Grand - harmonikavirtuos - entertainer::
Lasse og Mathilde
Latin Amigos cockktail
Latin Dance Band salsaskarphed
Lene Matthiesen Nørrelykke
Lullulla - middelaldermusik - Birgit Lyngholm - Mads Kjøller
Max Wolff
Mette Kirkegaard - sangerskriver - følsomhed - intensitet
Michael John
Michael Wedgwood
Mike Cubilla
Modvind
Ninas sange af Pia Scharling og Pernille Plaetner
Paul Winther - dansevenlig-folkrockmusiker
Peter Abrahamsen
Peter Caulton - solist-folk-country
Pia Raug
Povl Dissing
Rendestenens Liljer
Sam Aherne
Sine Bach Rüttel sangerindebanjospiller
Sonni - Brian - gårdsangsviser
Stine Michel - Frejas visere
Søren Krogh
The Islanders
The Mikes
Thomas Kjellerup
Thorkild og Peter Vesth
Tie Break
Tom Donovan - irish folk
Tørfisk
Trio Cornelis
Unity
Vangsgaard og Pilkington