>Trad Lads og Green Steps sprængfyldtenergisk irsk musik og dans<

 

Trad Lads og Green Steps sprængfyldtenergisk irsk musik og dansTrad Lads spiller irsk folkemusik med livsglæde og nerve. Deres levende og sjælfulde fortolkning af traditionelle irske melodier og sange, blandet med originale kompositioner, er sprængfyldt med energi og har i snart 15 år begejstret publikum både i Danmark og udlandet. Bjarne Schmidt og Peter Sørensen er irske musikere i hjertet og på gribebrættet, og sammen med Martin O’ Hare’s swingende bodhránspil og Kevin Horans fyldige vokal, er deres virtuose spil med til at skabe den unikke stemning, som irsk musik er så kendt for.

Trad Lads har gennem årene gæstet store og små folkfestivaller i ind- og udland, heriblandt: Skagen Festivalen, Strib Vinter Festival, Copenhagen Irish Festival, Kalmar Festival i Sverige, Bordeaux Celtic festival, Titano Festival i Norge, Folkest festival i Italien og Tesserete Irish Festival i Schweiz. Bandet spiller regelmæssigt rundt om i Danmark på nogle af Danmarks bedste musikscener og kulturhuse.

Pressen skrev:
”.....Peter Sørensen nuancerige violin og Martin O’ Hares bodhrán spiller ofte lydhørt imod hinanden og tilfører dermed musikken betydelig rytmisk snert og vitalitet .......og bodhrán-spillet er både rytmisk og klangligt så afskygget, at det flere steder næsten kan give fornemmelse af at det er en kontrabas, der ligger i bunden og driver musikken fremad. Et par reels er således så sprudlende at musikken bliver helt bristefærdig af intensitet, og det er såmænd ikke kun O’ Hares fortjeneste, men også i kraft af Bjarne Schmidts livlige bouzouki.” Thorbjørn Sjøgren, Politiken.

Trad Lads har siden 2003 haft et stærkt og populært samarbejde med danseensemblet “Green Steps” og har således kunne præsentere Irsk stepdans som en del af et sceneshow, hvor samspillet mellem dansere og musikere går op i en højere enhed. Green Steps.

Trad Lads blev dannet i 1990 af Martin O’Hare og Peter Sørensen, to af de mest markante figurer i det irske musikmiljø i Danmark og desuden medlemmer af det irske/danske band Ash Plant. Udfra et personligt ønske om at opleve mere irsk musik, startede de et band, hvor de kunne invitere gæstemusikere fra Irland, til at spille og turnere.

Den højt respekterede irske harmonikaspiller Tony McMahon, var den første på listen af suveræne musikere til at “gæste” Trad Lads. Siden kom navne som Gerry O’ Connor, Dónal O’ Connor, Dermy Diamond, Tommy O’ Sullivan, Jorgen Astner, Desy Adams, Dermot Horan, Marie Quigney og senest Jonas Fromseier Mortensen. Idag består gruppens faste medlemmer foruden Peter Sørensen og Martin O’Hare af sangeren Kevin Horan og banjospilleren Bjarne Schmidt.

Green Steps
”Grønne trin fra den grønne ø. Green Steps drager publikum ind i en verden af fantastiske beats og flyvende spring. Trin og rytmer der tryllebinder og begejstrer publikum.”

Danse ensemblet Green Steps danser irsk stepdans med en vitalitet og sanselighed, der altid når helt udover scenekanten.

Irsk stepdans er en folkedans, der gennem en århundrede lang tradition har bl.a. udviklet sig til det, folk verden over har set i de store danseshows Riverdance og Lord of the Dance.

Med hårde sko udfører Green Steps imponerende rytmesekvenser og i bløde sko løfter de sig højt over scenegulvet i yndefulde og graciøse spring til de traditionelle irske rytmer: jig, reel, hornpipe og slip jig. Armene holdes tæt ind til kroppen mens energierne fra den swingende musik udløses gennem forrygende irsk stepdans. Green Steps forener det visuelle med det musikalske og deres tempofyldte leg med trin og rytmer imponerer og er en fryd for både øjne og ører.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music