>Søren Krogh - troubadour og visesanger<

Booking forespørgsel

Søren Krogh - troubadour og visesanger

Ca. 100 gange årligt er Søren Krogh på farten. Oftest er hans ærinde musikalsk underholdning. Det er hverken koncert, historiefortælling eller stand-up, men noget af det hele på en gang. Kort sagt: nordjysk musikalsk underholdning på højt niveau. Søren Kroghs sange - og ikke mindst historierne imellem - fører nænsomt publikum gennem aftenen på en morsom, eftertænksom og frem for alt nærværende måde. Krogh mestrer kunsten at være morsom uden at være plat, og eftertænksom uden at være kedelig.

”Indenfor min branche er man aldrig bedre, end man var på sidste job. Det betyder, at jeg altid skal være skarpslebet i min optræden. Jeg har antennerne ude for at fange tendenser i tiden. På en eller anden måde finder de så vej gennem alle snørkelkrogene i mit hoved og kommer ud i den anden ende som sange og historier”.

Søren Kroghs professionalisme afspejles i hans store referenceliste, som tæller alt fra lukkede arrangementer på kursus- og konferencecentre over spillesteder, kulturhuse og festivaler til radio- og tv-optrædener. Gennem årene har han spillet til arrangementer inden for alle de store faglige forbund, på landets større festivaler og spillesteder og med direkte optagelser på de landsdækkende radio- og tv-kanaler. Trods det har han formået at bevare fodfæste og sin ydmyghed overfor sin metier; at skrive sine sange og tage ud og underholde folk med dem.

Gennem de sidste år har Søren Krogh ofte haft følgeskab af pianisten Martin Jønsson, som har en fortid indenfor dansk folk og rock m. bl.a. Johnny Madsen, Peter Belli, Lars Lilholt og Ester Brohus m.fl..

Søren Krogh debuterede for 20 år siden som professionel musiker. Han har siden 1998 udgivet 5 cd´er i eget navn. I 2001 fik han med sin 3. cd-udgivelse, Silhuetter (med musik til digte af forfatteren Knuth Becker) sit kunstneriske gennembrud. Cd´en blev dobbeltnomineret til Danish Music Awards og fik fremragende anmeldelser af landets musikkritikere og anmeldere. Med den 4. udgivelse, ” 2 r” var han i 2004 igen aktuel med egne sange.

Sådan har Søren Krogh sang for sang - og der er 11 af slagsen på "2 pi R" - gjort sig tanker om hver eneste. Også "Tolderen" om strandvaskeren, der skyller i land i badebyen for at ende som en automat, som turisterne kan putte penge i. - Den kunne jo læses som et billede på det, der er sket nogle af vore egne feriebyer, danske og udenlandske, som efterhånden er gennemprostituerede og så tømt for andet indhold end dét, der ligger i at tjene penge på turisterne ganske få måneder om året, siger Søren Krogh.

Et musikalsk foredrag med udgangspunkt i Knuth Beckers digte og Søren Kroghs musik

I december 2001 udgav Søren Krogh sin tredie cd, "Silhuetter" på Gyldendals pladeselskab, Exlibris, som modtog meget fine anmeldelser – bl.a. 5 stjerner i Jyllands-Posten. Desuden blev cd dobbeltnomineret ved Danish Music Awards 2003 i kategorierne Årets Bedste Folk-udgivelse og Årets Bedste Viseudgivelse. Cd´en adskiller sig fra hans øvrige udgivelser ved, at han denne gang har overladt tekst-skrivningen til en anden. Efter gennem mange års fascination af den nordjyske forfatter, Knuth Becker har han denne gang udsendt en cd, hvor han har sat musik til en række digte af Knuth Becker, som er skrevet tilbage i 20´erne. Cd´en blev nomineret til Danish Music Awards 2003 og Den Danske Folkemusikpris 2003 for hhv årets bedste folk-album og årets bedste vise-album.

Selv om det efterhånden er mere end fem år siden, cd´en udkom, er der stadig en bred interesse for Kroghs Knuth Becker-fortolkninger, som lader sig virkeliggøre i musikalske foredrag med Søren Krogh & Martin Jönsson. ”Vi har spillet en lang række koncerter/musikalske foredrag med udgangspunktet i netop disse Krogh/Becker-sang, siden pladen udkom i 2001. Det håber vi at kunne blive ved med i mange år endnu, ikke bare for vores egen skyld, men også fordi Knuth Beckers forfatterskab fortjener at blive holdt i live”.

"Silhuetter" er stilmæssigt meget varieret plade. Den spænder således fra tango over swing, blues og vals til regulær visesang. Men da substansen i de tidløse digte er kombineret med kompetente og for teksten respektfulde melodier, er der en tydelig Krogh´sk rød tråd gennem cd´en.

Søren Krogh har gennem årene udgivet i alt fem anmelderroste cd´er, og den femte, ”DAGSORDEN”, er er netop udgivet i august 2006. Søren Kroghs cd´er udkommer på Gyldendals pladeselskab, Exlibris.

Om DAGSORDEN skrev pressen bl.a. flg.: ”Dansk visekunst, når det er bedst”, ”At bevæge sig ind i Søren Kroghs personlige univers, er som at sætte sig på en bænk i skovbrynet, lade roen falde over sig, slå ørerne ud og lytte”, ”Et fremragende tidsbillede”, ”Danmark har fået en ny Benny Andersen” og ”Fornem sangskriverkunst”.

Det musikalske foredrag vil naturligvis rumme mange af Krogh/Becker-sangene, men vil også indeholde enkelte perler fra Søren Kroghs tre øvrige udgivelser. Desuden vil Søren Krogh lade sangene introducere af små morsomme historier og anekdoter.

Søren Krogh er altid en hyggelig oplevelse, lige fra det ligefrem morsomme over det let melankolske til det eftertænksomme. Og at Søren Krogh i denne sammenhæng har allieret sig med pianisten, Martin Jönsson, som også var pianist på pladen, gør det ikke mindre spændende.

Søren Krogh - sang og guitar & Martin Jönsson - klaver

Den seneste udgivelse i eget navn var Dagsorden, som kom i august 2006. Fra denne cd valgte DR 4 sange ud til rotation på P4. Således har Søren Krogh det forløbne år fået sig radiohits med bl.a. sangene ”Morgen Nu i Danmark” og ”To skridt”.
Desuden har Søren Krogh medvirket på nogle hyldestplader, bl.a. til Sigfred Pedersen og den svenske visesanger Cornelis Vreeswijk. Senest i oktober 2006 medvirkede Søren Krogh på cd’ en, ”Højskolesange fra morgen til aften”
Søren Kroghs cd’er udgives af Exlibris, som er Gyldendals pladeselskab

Pressen skrev bl.a. om cd’erne:

”Så længe der findes folk som Hausgaard, Olsen og Krogh er den musikalske verden i Danmark ikke helt af lave” - Peter Nørgaard, Ekstra Bladet.

”Søren Krogh overbeviser på denne cd om sine evner som en ferm melodisnedker og en fortræffelig sanger” - ***** - Jyllands-Posten,

”Når folk lytter til pladen skal de sætte sig i deres bedste stol” - Kristeligt Dagblad

”Søren Krogh har klar melodisk tæft og viser det hele vejen igennem” ***** - Vejle Amts Folkeblad

”Danmark har fået endnu en Benny Andersen, der med musikalsk pensel formår at male danskheden til genkendelighed med valg af humor, temaer og toner” - Rikke Carlsson, Arbejderen

Moderne viser – et fremragende tidsbillede ***** - Jens Andersen, Midtjyllands Avis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:
Kirsten Sigaard: Fra pop til Piaf - booking . Kurt Ravn: 110408.010 - Et varieret kirkeligt repertoire - musicals . Lene Siel: Booking - Musiker-Børsen . Lune Carlsen - Baggårdskatten: . 0339.061:: Sigurd Barrett - Dansk Piano Show - underholdning i international klasse . Stig Rossen: 006.139 . Swing Sisters:: 3 girls - livsbekræftende musik

Her kan du se en liste over vore kunstnere:

Almost Irish - Alexander, Lukas og Rasmus
Amaze gospel
AnnMari Max Hansen - Kaare Norge - sangerinden - guitaristen - Edvard Grieg
Ash Plant
Balalajkabanden
::Bazaar:: Legendarisk verdensmusik - booking

Benny Holst, Martin Andersen og Jacob Rathje
Bente Kure - Leif Ernstsen - folkemusikinfo - viseshowkoncert
Cantus Firimus - fedel - hurdy-gurdy
Christian Gleesborg
Christian Søgaard Trio - livfuldenergimusik
Dansk Bob Duo - musik og foredrag om Bob Dylan
De farende svende - gårdsangerviser
De glade sømænd - formidling af sømandssange
De Gyldne Løver
Den irske duo
Denis Mclaughlin
Draught Baileys
Erik Grip

Fanny
Fin Alfred
Fogey folk
Frank Madsen
Front Page
Full Circle irsk folkemusik Zourab Chatberachvili og Tom Gottenborg
Gårdsangerne Troldrosen
Gjøngegarden - mundering - kulturelle signifikans
Gny - middelaldermusik - folkelig tradition
Gravediggers - irskmusik
::Halfdanskerne - halfdan-benny-sange::
Harness - irsk folkesangshow
Helge Engelbrecht og Neighbours
Ib Grønbech oplevelsessanger
::Irsk aften - drukviser - rebelsange::
Jane Clark og Shane Donnellyane
Jason Dove - skotsk folkemusiker
John Pilkington
Joe Dooley guitar vokal
Kaditterkadat
::Lars Grand - harmonikavirtuos - entertainer::
Lasse og Mathilde
Latin Amigos cockktail
Latin Dance Band salsaskarphed
Lene Matthiesen Nørrelykke
Lullulla - middelaldermusik - Birgit Lyngholm - Mads Kjøller
Max Wolff
Mette Kirkegaard - sangerskriver - følsomhed - intensitet
Michael John
Michael Wedgwood
Mike Cubilla
Modvind
Ninas sange af Pia Scharling og Pernille Plaetner
Paul Winther - dansevenlig-folkrockmusiker
Peter Abrahamsen
Peter Caulton - solist-folk-country
Pia Raug
Povl Dissing
Rendestenens Liljer
Sam Aherne
Sine Bach Rüttel sangerindebanjospiller
Sonni - Brian - gårdsangsviser
Stine Michel - Frejas visere
The Islanders
The Mikes
Thomas Kjellerup
Thorkild og Peter Vesth
Tie Break
Tom Donovan - irish folk
Trad Lads og Green Steps sprængfyldtenergisk irsk musik og dans
Tørfisk
Trio Cornelis
Unity
Vangsgaard og Pilkington