top adress

>Søren Krogh - troubadour og visesanger<

forside   booking

Søren Krogh - troubadour og visesanger

Ca. 100 gange årligt er Søren Krogh på farten. Oftest er hans ærinde musikalsk underholdning. Det er hverken koncert, historiefortælling eller stand-up, men noget af det hele på en gang. Kort sagt: nordjysk musikalsk underholdning på højt niveau. Søren Kroghs sange - og ikke mindst historierne imellem - fører nænsomt publikum gennem aftenen på en morsom, eftertænksom og frem for alt nærværende måde. Krogh mestrer kunsten at være morsom uden at være plat, og eftertænksom uden at være kedelig.

”Indenfor min branche er man aldrig bedre, end man var på sidste job. Det betyder, at jeg altid skal være skarpslebet i min optræden. Jeg har antennerne ude for at fange tendenser i tiden. På en eller anden måde finder de så vej gennem alle snørkelkrogene i mit hoved og kommer ud i den anden ende som sange og historier”.

Søren Kroghs professionalisme afspejles i hans store referenceliste, som tæller alt fra lukkede arrangementer på kursus- og konferencecentre over spillesteder, kulturhuse og festivaler til radio- og tv-optrædener. Gennem årene har han spillet til arrangementer inden for alle de store faglige forbund, på landets større festivaler og spillesteder og med direkte optagelser på de landsdækkende radio- og tv-kanaler. Trods det har han formået at bevare fodfæste og sin ydmyghed overfor sin metier; at skrive sine sange og tage ud og underholde folk med dem.

Gennem de sidste år har Søren Krogh ofte haft følgeskab af pianisten Martin Jønsson, som har en fortid indenfor dansk folk og rock m. bl.a. Johnny Madsen, Peter Belli, Lars Lilholt og Ester Brohus m.fl..

Søren Krogh debuterede for 20 år siden som professionel musiker. Han har siden 1998 udgivet 5 cd´er i eget navn. I 2001 fik han med sin 3. cd-udgivelse, Silhuetter (med musik til digte af forfatteren Knuth Becker) sit kunstneriske gennembrud. Cd´en blev dobbeltnomineret til Danish Music Awards og fik fremragende anmeldelser af landets musikkritikere og anmeldere. Med den 4. udgivelse, ” 2 r” var han i 2004 igen aktuel med egne sange.

Sådan har Søren Krogh sang for sang - og der er 11 af slagsen på "2 pi R" - gjort sig tanker om hver eneste. Også "Tolderen" om strandvaskeren, der skyller i land i badebyen for at ende som en automat, som turisterne kan putte penge i. - Den kunne jo læses som et billede på det, der er sket nogle af vore egne feriebyer, danske og udenlandske, som efterhånden er gennemprostituerede og så tømt for andet indhold end dét, der ligger i at tjene penge på turisterne ganske få måneder om året, siger Søren Krogh.

Et musikalsk foredrag med udgangspunkt i Knuth Beckers digte og Søren Kroghs musik

I december 2001 udgav Søren Krogh sin tredie cd, "Silhuetter" på Gyldendals pladeselskab, Exlibris, som modtog meget fine anmeldelser – bl.a. 5 stjerner i Jyllands-Posten. Desuden blev cd dobbeltnomineret ved Danish Music Awards 2003 i kategorierne Årets Bedste Folk-udgivelse og Årets Bedste Viseudgivelse. Cd´en adskiller sig fra hans øvrige udgivelser ved, at han denne gang har overladt tekst-skrivningen til en anden. Efter gennem mange års fascination af den nordjyske forfatter, Knuth Becker har han denne gang udsendt en cd, hvor han har sat musik til en række digte af Knuth Becker, som er skrevet tilbage i 20´erne. Cd´en blev nomineret til Danish Music Awards 2003 og Den Danske Folkemusikpris 2003 for hhv årets bedste folk-album og årets bedste vise-album.

Selv om det efterhånden er mere end fem år siden, cd´en udkom, er der stadig en bred interesse for Kroghs Knuth Becker-fortolkninger, som lader sig virkeliggøre i musikalske foredrag med Søren Krogh & Martin Jönsson. ”Vi har spillet en lang række koncerter/musikalske foredrag med udgangspunktet i netop disse Krogh/Becker-sang, siden pladen udkom i 2001. Det håber vi at kunne blive ved med i mange år endnu, ikke bare for vores egen skyld, men også fordi Knuth Beckers forfatterskab fortjener at blive holdt i live”.

"Silhuetter" er stilmæssigt meget varieret plade. Den spænder således fra tango over swing, blues og vals til regulær visesang. Men da substansen i de tidløse digte er kombineret med kompetente og for teksten respektfulde melodier, er der en tydelig Krogh´sk rød tråd gennem cd´en.

Søren Krogh har gennem årene udgivet i alt fem anmelderroste cd´er, og den femte, ”DAGSORDEN”, er er netop udgivet i august 2006. Søren Kroghs cd´er udkommer på Gyldendals pladeselskab, Exlibris.

Om DAGSORDEN skrev pressen bl.a. flg.: ”Dansk visekunst, når det er bedst”, ”At bevæge sig ind i Søren Kroghs personlige univers, er som at sætte sig på en bænk i skovbrynet, lade roen falde over sig, slå ørerne ud og lytte”, ”Et fremragende tidsbillede”, ”Danmark har fået en ny Benny Andersen” og ”Fornem sangskriverkunst”.

Det musikalske foredrag vil naturligvis rumme mange af Krogh/Becker-sangene, men vil også indeholde enkelte perler fra Søren Kroghs tre øvrige udgivelser. Desuden vil Søren Krogh lade sangene introducere af små morsomme historier og anekdoter.

Søren Krogh er altid en hyggelig oplevelse, lige fra det ligefrem morsomme over det let melankolske til det eftertænksomme. Og at Søren Krogh i denne sammenhæng har allieret sig med pianisten, Martin Jönsson, som også var pianist på pladen, gør det ikke mindre spændende.

Søren Krogh - sang og guitar & Martin Jönsson - klaver

Den seneste udgivelse i eget navn var Dagsorden, som kom i august 2006. Fra denne cd valgte DR 4 sange ud til rotation på P4. Således har Søren Krogh det forløbne år fået sig radiohits med bl.a. sangene ”Morgen Nu i Danmark” og ”To skridt”.
Desuden har Søren Krogh medvirket på nogle hyldestplader, bl.a. til Sigfred Pedersen og den svenske visesanger Cornelis Vreeswijk. Senest i oktober 2006 medvirkede Søren Krogh på cd’ en, ”Højskolesange fra morgen til aften”
Søren Kroghs cd’er udgives af Exlibris, som er Gyldendals pladeselskab

Pressen skrev bl.a. om cd’erne:

”Så længe der findes folk som Hausgaard, Olsen og Krogh er den musikalske verden i Danmark ikke helt af lave” - Peter Nørgaard, Ekstra Bladet.

”Søren Krogh overbeviser på denne cd om sine evner som en ferm melodisnedker og en fortræffelig sanger” - ***** - Jyllands-Posten,

”Når folk lytter til pladen skal de sætte sig i deres bedste stol” - Kristeligt Dagblad

”Søren Krogh har klar melodisk tæft og viser det hele vejen igennem” ***** - Vejle Amts Folkeblad

”Danmark har fået endnu en Benny Andersen, der med musikalsk pensel formår at male danskheden til genkendelighed med valg af humor, temaer og toner” - Rikke Carlsson, Arbejderen

Moderne viser – et fremragende tidsbillede ***** - Jens Andersen, Midtjyllands Avis


Startsiden

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere