>Polcalypso - kapelmester Kazio Kierpaul<

 

The Original Danish Polcalypso Orchestra

Dette er historien om et dansk orkester som fandt sine rødder i Vestindien - i de gamle danske kolonier dér.

For lang tid siden var Danmark i besiddelse af tre små øer i Vestindien, St.Croix, St.Thomas og St.Jan. Øerne blev solgt til USA i 1917, men da
danskerne rejste hjem, efterlod de noget derude - MUSIKKEN.

Selv i dag kan man høre rester af dansk musik på Virgin Islands, som øerne hedder i dag, men noget unikt er sket. Ved sammensmeltningen med den lokale Calypsomusik er der opstået et nyt musikalsk begreb: "POLCALYPSO" (Polca + Calypso = Polcalypso).

Kapelmester Kazio Kierpaul hørte denne musik for første gang i 1988, og dybt inspireret dannede han orkesteret Karlekammeret - der siden skiftede navn til The Original Danish Polcalypso Orchestra - så man også på vore breddegrader kunne nyde godt af denne geniale fusion.

Siden har orkesteret optrådt i ind- og udland, og gennemført 3 turneer i Virgin Islands ligesom orkesterets plader har ligget på hitlisterne dér siden 1991.

"Eksotisk" musik fra de gamle kolonier med en temmelig bekendt klang. Et ekko af de forhenværende koloniale dansesale, fremført på en nutidig måde af The Original Danish Polcalypso Orchestra, som tager lytteren med på nye vestindiske eventyr, vækker længst glemte lidenskaber og stimulerer danselysten til orgiastiske højder.

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solomusikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music