>En Overlever - Erik Grip<

Erik Grip musikalsk foredrag . Min indre vandringsmand . Forsiden med Erik Grip

En Overlever Erik Grip - 0765.2603

Erik Grip har været med i 5 årtier og med et albumsalg på mere end 600.000 enheder, herunder modtaget 2 platinplader, er han en overlever.

Fra Pigtrådsmusikken i 60ernes begyndelse, Visevershuset´s tilblivelse i 60´ernes slutning, den danske folk-revivel, ført Jan Toftlund på scenen i starten af 70´erne, set musikklubber opstå og forsvinde, fik en pris af Gyldendalfonden for at synge Frank Jæger til et fornyet salg, sat Grundtvig-tekster til rock i 80´ernes start, sang Ulf Lundell og Bo Green Jensen i slutningen og nu igen sange, salmer og viser vi alle kender men måske har glemt. Erik Grip har overlevet det meste og lever i bedste velgående.

Erik Grip var med da Defenders med Rudolf og Ken Gudman blev til. Erik Grip forsøgte sig som sanger hos dem men de valgte en anden. Erik Grip kunne ikke synge engelsk godt nok. Og tak for det.

Erik Grip var på den danske folkemusikscene før Visevershuset sammen med Bjarne Cæsar Rasmussen og Per Dich, og da tivoli åbnede Smøgens Visevershus i 1966 også dér. Erik Grip er en del af den danske folkemusikscene i 60érnes slutning. Og var med til at gi Evald Thomsen en plads på finansloven ved det berømte Borgbjerg møde.

I 1974 blev Erik Grip selv folkemusikhus-leder af det hedengangne Vognhjulet på Nørrebro. Det var Eriks fortjeneste at alle mulige akustiske genrer fik deres chance på den samme scene. Jan Toftlund f.eks.
Erik Grip og Jan Toftlund var personlige venner og arbejdede tæt sammen omkring mange sange til DR´s - samfundsafdeling i 70´erne. Flere sange blev indspillet med Jan Toftlund som forsanger. Men Erik sang også Jan´s tekster. Erik Grip har komponeret de fleste melodier til Jan Toftlund´s tekster. Det sociale engagement er bestemt til at høre.

Erik Grip var med i første række da Gyldendal lancerede sit pladeselskab Exlibris i 1975 med Peter Abrahamsen som leder. Frank Jægers Viser var første LP-album og for Erik Grip blev det også hans første album. Albummet har solgt i mere end 30.000 enheder. Det blev til rigtig mange album siden. Alle med salgstal ethvert orkester i dag må misunde.

Det store landsdækkende gennembrud kom i 1983 med Eriks Grips nye melodier til N.F.S. Grundtvigs tekster. ”Velkommen i den grønne lund” som den mest kendte. Men udover den er flere af sangene optaget i mange sangbøger. Albummet har giver platin for mere end 100.000 solgte album.
I 1987 blev Erik Grip kulturhus leder af Trommen i Hørsholm. En kort visit der satte sit præg på programmet i mange år derefter.

I 1987 indsang Erik Grip også en række sange af svenske Ulf Lundell. Det var tydeligvis en skilsmisse-CD stærkt oversat til dansk af Eriks private ven Jan Toftlund. ”Åbent landskab” huskes bedst fra det album der har solgt i mere end 35.000 enheder.

I de seneste 20 år har det været danske sange, salmer og viser der har været et naturligt hjertebarn og Erik Grip har da også stadig, nu efter 5 årtier, godt 90 jobs om året. " Det rækker " siger Erik Grip selv.

Startsiden
Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere

Relaterede kunstnere:
Abba Revival Band.: Atmosfæren fra ABBA's storheds tid er her endnu . Musik til bryllup - bryllupsbands fra 10.000-15.000 kr . Die Herren - in the name of U2 . DK Rocks - again . 0347.07:: Mike Andersen - Elvis Show . Gasolin' show: Gasoline - Line Münster-Swendsen . James Sampson: Beskeden soulkunstner - Booking