>Denis McLaughlin - An Irish Night - booking<

      video  

Denis McLaughlin - An Irish Night

Denis McLaughlin er en irer, der har bosat sig i det sønderjyske. Han har boet i Danmark i mange år, men har ikke tabt sin irske dialekt, og det er til glæde for dem, som vil opleve
"An Irish Night" sammen med ham.

Denis spiller guitar, bodhran (irske rammetromme) og afrikansk horn. Det skaber en aften med irske rytmer og "sing-along songs"

Denis har gjort sig mange spilleerfaringer på de danske landeveje, både solo og med venner og familie har han spillet til koncerter, på pubber, byfester, festivaler og begravelser. Han spiller og synger et bredt spektrum af sange fra den irske ø.

Så glæd dig til en irsk aften, hvor du kan drømme dig over til den grønne ø.

Denis McLaughlin holder også foredrag om sin opvækst i Nord Irland igennem ”The Troubles” fra 1968 og så videre.

Denis McLaughlin Band med Pia Nygaard, Alexander Lyngsø Nielsen og Jens Holgersen

Irsk pub stemning hvor alle synger med, men også intense øjeblikke, hvor de stærke historier griber en om hjertet.

Denis McLaughlin er et stort navn indenfor irsk folkemusik i Danmark. Han er fra Derry i Irland, og bosatte sig i det sønderjyske tilbage i 1980érne. Han blev hurtigt en førende irsk musiker i det danske og har siden været en inspirator for flere generationer af danske folkemusikere.

Denis synger med en meget stærk og flot vokal, både de stille ballader og de gode kendte pub-sange, som alle synger med på. Endvidere giver han også flere bud på egne sange, som ofte er præget af et glødende samfundsengagement. Historier der fortæller om vilkårene fra hans ungdom i Nordiland. Han akkompagnerer sig selv med guitar, oktav mandola, banjo, bodhran og bones.

Denis McLaughlin er i selskab med den fine violinist Pia Nygaard. Hun har fulgt Denis siden 2008, hvor de mødtes på Strib Vinterfestival. Pia er uddannet folkemusiker fra konservatoriet på Fyn men kendte kun lidt til det irske folkemusik da hun mødte Denis. Siden hen er hun blevet en skattet del af det irske folk-miljø i Danmark. Hun farver musikken i mange nuancer, med sine bløde sprøde klang både i stemmen og violinen.

Jens Holgersen har spillet med Denis on and off siden starten af nullerne. Han lægger en god og stabil bund med sin smukt klingende kontrabas.

Alexander Lyngsø Nielsen der spiller fløjter og synger kor er kommet med i bandet 2019. Han og hans brødre i bandet Almost Irish er alle elever af Denis McLaughlin.

Hvis forholdene taler for det, optræde vi også som trio / duo eller Denis McLaughlin solo.

 

Relaterede kunstnere:

Natasja Crone: Konferencier - dansk - engelsk - fransk . ::0173.181 Nis Boesdal:: Foredragsbooking . Nicolai Moltke-Leth - livskontrol - osteklokke - 0254.1198 . Mette Bloch - Temposnak - 0255.3758 . Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solomusikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music