>Cou1ntry Rød2der<

Forside/menu

Det var 3. februar 1959. Den dag gik millioner af Buddy Holly-fans verden over nærmest i chok, da de modtog nyheden om, at deres idol var styrtet ned med et fly i Iowa i USA.

Men trods hans tidlige død lever hans musik videre og har siden inspireret superstjerner som The Beatles og The Rolling Stones.

Ikke mindst musicalen "The Buddy Holly Story" har været med til at levendegøre legenden. Og nu får aalborggenserne mulighed for at opleve musikerens liv i musicalform, når Danmarksturnéen når til den nordjyske hovedstad, hvor den spiller i Aalborg Kongres og Kulturcenter 28.-30. september.

Musicalen "The Buddy Holly Story" er skrevet af Alan Janes og instrueret af Rob Bettinson. Men hvem var egentlig manden bag legenden? Det var 7. september 1936. I den lille bomuldsby Lubbock i Texas kom Ella Holleys fjerdefødte til verden.

En søn som blev døbt Charles Hardin Holley, men af forældrene snart fik kælenavnet "Buddy". Senere blev efternavnet ændret på grund af en stavefejl på en pladekontrakt i 1956.

Buddy var kun 11 år, da han begyndte at spille klaver, og året efter fik han sin første guitar. Især var det country & western musikken der kunne få ham til tangenterne, og i 1949 mødte han de senere medlemmer af den faste backing-gruppe The Crickets på Hutchinson High School.

Buddy & Bob hed de først, og i 1955 optrådte de med blandt andre Bill Haley. Året efter indspillede de en plade under navnet Buddy Holly & The Tree Tunes, bl.a. med den første version af "That"ll Be The Day", men det blev først et verdenshit, da Buddy Holly og The Crickets i 1957 genindspillede den for pladeselskabet Brunswick, som senere udgav "Words of Love", "Everyday", "Peggy Sue" og "What to Do".

I det hele taget nåede Buddy Holly i sit korte liv at sætte et afgørende fingeraftryk på rockhistorien. Både som sanger og komponist.

Beatles og Rolling Stones var blandt dem, der sugede til sig af hans evne til at forene sine countryrødder med den sorte musiks rytme, og han dannede tidligt forbillede med besætningen lead-guitar, rhythm-guitar, bas og trommer.

Da flyet styrtede mod jorden i Iowa den dag i februar, var Buddy Holly sammen med rockstjernerne Ritchie Valens og "The Big Bopper", som også mindes i musicalen.

Buddy Holly var 22 år gammel. Siden er han blevet genoplivet på det store lærred i filmen om hans liv "The Buddy Holly Story" fra 1979, og ti år senere blev han hyldet af en lang række kunstnere, der hver indspillede en af hans sange.

Samme år fik musicalen "Buddy - The Buddy Holly Story" premiere på The Strand i London, hvor den blev en af de største succeser nogensinde og spillede for fulde huse i 10 år. Og ofte med prominente gæster i salen. Bl.a. hele den kongelige familie, tidligere og nuværende statsoverhoveder, sportsstjerner og selvfølgelig en lang række kunstnere som Paul McCartney og Cliff Richard samt Buddy Hollys gamle band, The Crickets.

Men mest prominent af dem alle måske den kvinde han skrev to sange om: Peggy Sue.

Relaterede kunstnere:

Max Wolff
Peter Abrahamsen & Bell Pepper Boys
Rattlesnakes

Tamra Rosanes - magisk stemning - stor countrystemme
Tender Experience
The Auld Triangle
Traffic Jam
 

A Fistful Of Dollars
Badlands
Bendix Band
Bibi - Snif - Couple Of Cowboys
Birger Steiwer countrysolistunderholdning
Blue Boots
Country Crew
Country Expressen
Country Sisters - entusiastisk pigeband - 31012012134515
Dark Horse Country Band
Desert Track
Doctor Django and his nurses
Eigil Linddahl - country-pigtrådssanger
Flemming Fiol - sindsygsizer - rock-pop-countryformidling
Gigi and the Farmers
Granny's
Hans Henning - Solo

YwwzY94XTOQ9Ywly