>Martin Erichsen - accelerationsudvikling<

accelerationsudvikling - Martin Erichsen

accelerationsudvikling - tekst

accelerationsudvikling - tekst2

Send en mail om accelerationsudvikling - Martin Erichsen

Foredrag - mange kendte danskere - book online.: 07980.3062


029.1132 - Per Vers - Funky foredrag

Oprettet torsdag den 18. februar 2010, kl. 17:19:24

Tid, der synes aldrig at være nok af den. Du kan ikke styre tiden. Tiden går til dine behov, ønsker, problemer, mål, forventninger og drømme. Du kan kun håndtere en bred vifte af aktiviteter og holdninger inden for en ramme på forbikørende tid. Tja, hvis vi ikke kan administrere deres tid, hvad kan vi klare? Spørger Martin Erichsen. Vi kan styre vores ressourcer, beslutninger, tanker, forventninger, problemer, mennesker, fiaskoer, aktiviteter, succeser, risici, følelser, mål, penge, følelser og en lang række holdninger.

Lad os komme til kernen af problemet. Mange mennesker lever med daglig frustration over, at de har problemer med at håndtere tiden effektivt. De er nervøse, urolige og ofte vrede over den ubarmhjertige tidens gang, der er ufølsom over for deres ønsker, krav, frustrationer og mål. Mange af disse mennesker føler sig fastlåst, har givet op, eller har tænkt: Dette er bare den måde, det er, og skal være. De ser sig selv som en brik til de krav og forventninger til et eller flere områder af deres liv. Derfor berøver de sig selv af glæde og lykke, der er tilgængelig for alle, fortæller Martin Erichsen.

Disse mennesker er ude af balance, og de ved det. De er marionetter på en snor, som venter på den næste slæbebåd, der trækker dem på denne måde eller hint. De føler deres liv er ude af kontrol, og de føler sig fastlåst. De ser sig selv med meget få valgmuligheder, og de indser ikke, at de valg, de gør, eller har gjort i fortiden, bestemme deres næste valg. Vi har alle valg, men hvis disse valg er foretaget med et snævert syn på, hvad der kan være et uklart billede af virkeligheden, eller overskygges af opfattelser og fortolkninger af mennesker og omstændigheder, vil de altid få begrænsede ressourcer og forståelse. De vil med andre ord få svært ved at skabe en accelerationsudvikling.

Martin Erichsen oplyser, at der er flere store områder i en persons liv, der kræver en del af deres disponible tid. De er: Familie, karriere, social og personlig udvikling, åndelig udvikling, fysisk udvikling, personlige interesser eller fritidsinteresser, venner, sociale aktiviteter, og lad os ikke glemme tid til at sove og spise. Er det muligt at leve et afbalanceret liv? Er det muligt at opfylde de forventninger, enten fra os selv, vores verden, eller om, hvordan vi skal bruge vores tid? Er det muligt at få det hele? Gøre det hele? Se det hele? Lære det hele? Læse det hele? Nej, det er ikke realistisk.

Så vi er tilbage til at vælge. Hvordan hver enkelt af os vælger at bruge vores tid er en meget individuel sag. Jonglerer med de forventninger som en chef, en kunde, en ægtefælle, børn, forældre, venner, søskende, og verden i almindelighed har, er en vanskelig og ømtålelig opgave. Ingen har et svar, eller en let formel til dette meget vanskelige spørgsmål. Du vil ikke finde et svar på det, fortæller Martin Erichsen. Hvad jeg håber du vil finde, er indsigt og selverkendelse med hensyn til dine følelser, mod til at ændre en adfærd eller holdninger, der saboterer et eller flere områder af dit liv.