>Tove Hyldgaard og Tonny Landy - elegante og bevægende på samme tid<

Forside/menu * Tonny Landy - anekdoteforedrag * Booking forespørgsel
 

Tove Hyldgaard og Tonny Landy - elegante og bevægende på samme tid

TOVE og TONNY har et nyt musikalsk program, som er skrevet og sammensat af
Johannes Møllehave til os, og som har titlen ”EN EVENTYRLIG AFTEN – en fantasi i tekster og musik om H.C. Andersen og hans samtid!”

Varighed 70 minutter uden pause.

Tove Hyldgaard og Tonny Landy har et meget stort repertoire - både hver for sig og sammen - deres koncerter kan indeholde wienermusik, operette, danske sange og evergreens og sangerne synger med både humor og elegance.

"TRO, HÅB OG KÆRLIGHED - MEN STØRST AF DEM ER KÆRLIGHEDEN!"
- en buket i ord og toner!

Johannes Møllehave har til de 2 sangere sammensat et program over temaet "Tro, håb og kærlighed" - 3 afdelinger med tekster, salmer og sange i forskellige genrer og tid fra Højsangen og til Benny Andersen.

Programmet omfatter musik og tekster af:

César Franck, Halfdan Rasmussen.. Egil Harder, Søren Kirkegaard, Brorson, Mendelssohn, Kingo, Grundtvig, Carl Nielsen, Kaj Munk, Hermann D. Koppel, Benny Andersen, G.F. Håndel, W.A. Mozart, Tove Ditlevsen, Hugo Alfvén, Lloyd-Webber, Evert Taube m. fl.

Tove Hyldgaard og Tonny Landy akkompagneres af en dygtig pianist.

Koncerten med Tove Hyldgaard og Tonny Landy bookes til f.eks. kirkekoncerter og andre kulturelle arrangementer

Udtalelser om programmet:

Sognepræst Bente Willumsen, Aarup sogn: "At være elegant og bevægende på samme tid, DET er kunst! Tove Hyldgaard og Tonny Landy formår det!"

Amtsavisen i Randers: Uddrag... Hadsten kirke: "Det var en meget stor og smuk oplevelse at lytte til de mange numre, der udgjorde koncerten "Tro, håb og kærlighed" Folk var meget begejstrede og ville næsten ikke slippe Tove Hyldgaard og Tonny Landy."

Sognepræst Poul Willer, Rømø kirke: "På vores prædikestol står skrevet, at når ordet forkyndes, er det nødvendigt at opløfte røsten som en tuba. Ordet og ordene blev i aften med Tove Hyldgaard og Tonny Landy forkyndt med det ædleste af instrumenter, den menneskelige stemme, og de gjorde det på smukkeste vis. Det er ikke i min tid med over 100 koncerter gjort smukkere i vor kirke."

Tilhører i Dybbøl kirke: "Det er den bedste prædiken, jeg længe har hørt!"

Om Tove Hyldgaard

Tove Hyldgaard er uddannet på Musik-konservatoriet i København og på Det Kgl. Teaters Operaskole.
Efter yderligere studier i München, Salz-burg og Stockholm debuterede hun i 1965 på Det Kgl. Teater, hvor hun i mere end 25 år har sunget en lang række hovedpartier i det lyriske sopranfag.

Tove Hyldgaard har gæstesunget i Sverige, Tyskland, England, Schweiz, Bangkok, Singapore, Sydafrika, USA og Grønland, samt på Den Jyske Opera, Odense Teater, Scala, Amager Scenen, Lorry, Det Danske Teater og Det Ny Teater.
Hun har medvirket ved en række koncerter for Danmarks Radio og TV og indspillet adskillige grammofonplader og CD.

Tove Hyldgaard fungerer som sang-pædagog ved Musikkonservatoriet i København, samt ved Musikskolen på Instituttet for blinde og svagtseende.

Tove Hyldgaard modtog i 1974 Musikan-melderringens Kunstnerpris, og i 1978 Elisabeth Dons' Mindelegat. Hun blev i 1988 kåret som årets æreskunstner i Fri-murerordnen "Broderbåndet af 17. april 1917" og modtog samme år Odd Fellow-ordenens Hæderslegat. I 1990 modtog hun Edith Brodersen's Ærespris og Vilhelm Herold's Mindelegat.
I 1993 blev hun tildelt Laurens Bogtmans Hæderslegat og i 1994 oprettede Odd Fellow-ordenen "Loge nr. 13 Venskab" et legat i Tove Hyldgaard og Tonny Landy's navn, til hjælp for unge sangeres videreuddannelse. I 1995 blev hun hædret fra Torben Anton Svendsen's Mindefond.

Om Tonny Landy

Tonny Landy er uddannet på Musikkonservatoriet i København og på Det Kgl. Teaters Operaskole og fik sin debut 1. februar 1959 som solist i Simon Rosenbaum's MusiCabaret. Han debuterede i 1966 på Det Kgl. Teater som Alfredo i La Traviata.

Ved siden af en gæstekontrakt ved Nationalscenen i København, sang Tonny Landy et år ved operaen i Lübeck samt de følgende 9 år ved Stora Teatern i Göteborg. I 1970'ne havde han desuden gæstekontrakt med Operan og Drottningholms Teatern i Stockholm. I 1978 blev Tonny Landy fastansat ved Det Kgl. Teater, og han medvirkede ved dette teater frem til 1994 i mere end 700 forestillinger fordelt over ca. 40 partier i det lyrisk-dramatiske repertoire.

I perioden 1980-94 var Tonny Landy forstander for Opera-akademiet og han har siden 1986 desuden fungeret som lærer ved Musikkonservatoriet i København og Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, samt givet kurser i interpretation i ind- og udland.

Tonny Landy's karriere omfatter gæste-optrædender og koncerter i bl.a. Sverige, Norge, Tyskland, Grønland, England, Italien, Schweiz, Tjekkoslovakiet, Sovjetunionen, Bangkok, Singapore, Sydafrika og USA, og han har desuden medvirket ved en række grammofon- og CD indspilninger, ligesom han har deltaget i utallige produktioner for dansk og svensk radio og TV.

Tonny Landy medvirkede i perioden 1992-99 i det faste panel i radioudsendelsen "Spørg bare", og har som skuespiller medvirket i filmene "Blomsterfangen", "Krystalbarnet", "Den blå munk", "Max", "Switching" og TV-serierne "Dybt vand", "Skjulte spor", "Hotellet" og "Forsvar".

Tonny Landy var i 1999 vært ved TV-serien (DR) "Musik i arbejdstøj" og i 2003 og 2004 vært i og tilrettelægger af TV-serien (DK 4) "Sangerens værksted" (16 udsendelser).

Tonny Landy vandt i 1973 1. prisen ved Beniamino Gigli-konkurrencen i Macerata, og blev i 1987 tildelt Vilhelm Herold's Mindelegat. Han blev 1988 æreskunstner i Frimurerordenen "Broder-båndet af 17. april 1917" og modtog samme år Odd fellow-ordenens Hæderslegat.

Tonny Landy blev i 1977 udnævnt til Ridder af Dannebrog.

I 1994 oprettede Odd Fellow Ordenen's "Loge nr. 13 Venskab" en fond i Tove Hyldgaard og Tonny Landy's navn til støtte for unge sangeres videreuddannelse.

Tonny Landy modtog i år 2000 tidligere skuespil- og operachef ved Det Kgl. Teater, Torben Anton Svendsens Mindelegat.

I april 2004 modtog TL et stort legat fra "Mauritzen La Fontaine Familiefond".

Tonny Landy udgav i 1999 selvbiografien "En sangers liv" og har desuden skrevet indlægget "At rejse er at ...synge" til bogen "Min bedste rejse", samt indlægget "Netop i en krisetid er folks behov for teatret voksende" til bogen "Kultur i en krisetid", en hyldest til Kulturminister Niels Matthiasen.

Tonny Landy er desuden en elegant og fremragende konferencier.

white

Startsiden
Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere

Relaterede kunstnere:
0 Lasse og Mathilde: Demokratisk fordeling af det vokale arbejde . Povl Dissing:: 0220.322 En særlig visefortolker . Rendestenens Liljer fortolker gårdens - gadens - værtshusenes og de rejsendes musik . 0270.11: Thomas Kjellerup  . 0 Tørfisk:: Forblæste mandestemmer . Etta Cameron - spirituelle gospelkoncerter . Marie Carmen Koppel:: 001.103 - Gospelsangerinde

Relaterede kunstnere:

10 kongelige tenorer og 1 kongelig sopran
Acoustic Dreams
AnnMari Max Hansen og Kaare Norge - sangerinden - guitaristen
::Bazaar:: Legendarisk verdensmusik - booking
Benedikte Johansen harpenist
Birgit Lyngholm
Black & White
Bodil Heister og Gitta-Maria Sjöberg
Catya Maré
Charlotte Katharina Andersen og Tom Pedersen - slagtøj - klaver - orgel
Christian IIIs Blæsere
Christoffer Hovaldt
Consortium Hafniense
Copenhagen String Trio
De 3 Fløjter
De 3 kongelige sopraner
De 3 kgl. tenorer
Den Danske Blæserkvintet
Den Danske Pavarotti
Det Syngende Selskab: 3 professionelle operasangere fra bl.a. Det Kgl. Teater
Deux Femmes
Dorthe Elsebet Larsen
Duo Bruun
Duo Céleste
Duo La Valse
Duo Lux
Enrico Rosa formidling
Familien Koppel - Koppelske kompositioner - musikalsk foredrag
Gert Henning Jensen
Gorm Hovaldt
Guido Paevatalu
René Schmidt - Komponist - Musiker - Folkesanger
Henrik Rønnow - trompetist - dirigent
Ilia Swainson - sopran
Isabel Piganiol mezzo-soprano
Jesper Brun-Jensen - Anne Lise Quorning - opera
Jens Krogsgaard - tenor - solist
Jette Rosendal
Joost Schilling
Kaare Norge
Katrine Gislinge piano
Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music
Kim Sjøgren Little Mermaid Orchestra
Københavns Wienertrio
Lars Boye
La Primadonna - falsk operasanger
Lej en diva
Lovisa Wennesz
Michala Petri og Lars Hannibal - musikalitet - virtuositet - barokmusik
Pearls
Organica danske salmer og sange
Per Nielsen - trompet entertainer
Pernille Tommerup operakoncertsangerinde
Peter Bastian
Piet Larsen 19072011.194241
Romantic Strings
Sofie Ottosen og Thomas Peter Koppel
Signe Spang Colding
Star Tenors - 3 stjernetenorer - skræddersyet program
The Royal Quartet
Thomas Krogh - baryton - operasanger
Trialog - kammermusikalske perler
Trio A La Carte
Trio Copenhagen
Trio Rococo
Ulrich Stærk - pianist
Visti Hald - operasanger