>Mexicansk musik i Danmark<

 

Musik er en meget vigtig del af den mexicanske kultur og er altid en del af en fest, enten stor eller lille. Musikken i Mexico synger blandt andet om kærlighed, land, passion, historie, legende og undertrykkelse. Her beskrives to levende genrer af traditionel mexicansk musik.

Ranchera
Ranchera-musik trækker på traditionel folklore, og sangene handler normalt om kærlighed, patriotisme eller natur. "El Grito Mexicano" et skrig, der udføres under instrumentelle interludes enten af ​​musikerne eller af medlemmerne af publikum er almindelig i Ranchera musik. Ordet Ranchera var afledt af ordet "rancho", fordi musikken stammer fra rancherne i det landlige Mexico. Ranchera musik siges at være blevet født af en ny national bevidsthed under den mexicanske revolution i reaktion på den aristokratiske smag af æraen. Rancheras er varierede og kan afspejle tempoet for en vals, en polka eller en bolero.

På dette link kan du se det mexicanske band Trio Mexico Lindo

NORTEÑO (GRUPERO)
Accordeon og "bajo sexto" (en tolv strenget guitar) er Norteños mest karakteristiske instrumenter. I slutningen af ​​det 19. århundrede bragte europæiske indvandrere dragkammeret, valsen og polkaen fra deres hjemland til det nordlige Mexico (dermed navnet Norteño, som betyder "nordlig") og den amerikanske sydvestlige del. Lokale bands tog imod disse elementer, blandede dem med deres Ranchera musik, og en ny genre blev født. Tempoet er normalt mellem eller hurtigt. "Tejano" eller "Tex-Mex" -musikken er ofte forvekslet med Norteño, men Tejano er en blanding af Norteño og amerikansk rock- og countrymusik. Grupo Pesado er førende i Norteño musik i dag.

Selv om folket i Mexico lytter til musik fra hele verden og også producerer deres egne former for moderne musik, er den traditionelle mexicanske musik fortsat meget populær blandt folk i alle aldre. Disse traditionelle former for mexicansk musik er utænkeligt farverige, fyldt med lidenskab og blev skabt i oprindelsen af ​​dette kulturelt rige land.


Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solomusikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music