>060720161952<

Forside/menu

Nogen overskuds-forretning bliver det ikke. Men alligevel glæder vi os enormt til at spille op til sommerens lørdagsmusik i Gården siger Peter, formand for Musikforeningen.

Ni sommerlørdage i træk med første udspil pinselørdag 7. juni er det foreningen, der har valgt musikken i den gamle bryggergård.

Ouverturen spiller den lokale festmusiker og troubadur, Flemming, der både giver den en på harmonikassen og fortæller små lystige anekdoter og historier.

Foreningen har overtaget den musikalske arrangørrolle fra Handelsstandsforening, der efter Anderledes Lørdag-sæsonen besluttede at droppe Gård-musikken.

Den chokmelding røg dog hurtigt ind på hitlisten over upopulære beslutninger. Både publikum og forretningsdrivende savnede lørdags-musikken, som skabte ekstra folkeliv i byen.

I sin afskedsberetning noterede handelsstandsforeningens formand, Jacob, da også, at han ville blive skuffet, hvis der ikke igen i blev spillet op til lørdagsmusik i Gård.

Kort tid efter viste det sig, at Musikforeningen stod klar i musikkulissen til at tage over og svinge taktstokken.

Og efter et års musikpause har Foreningen med 15.000 kommunale kroner som ballast sammensat et program, som både byder på rock- og popmusik, swingende jazzmusik, festmusik og folkesang.

Plus et genhør med iørefaldende evergreens spillet af Centrets Husorkester. - Vi mener, vi har sammensat et program, som opfylder vore intentioner. Nemlig gratis musikunderholdning for alle. Samtidig får vi lejlighed til at profilere os som en musikforening for alle, siger Morten.

Selv skal formanden spille med på Gård-scenen 28. juni, når det unge band, fyrer sine egne kompositioner af. Mere rock kan opleves 21. juni, hvor de garvede rockmusikere i The er på Gård-scenen. Langt yngre er musikerne i bandet, som 12. juli spiller akustisk popmusik.

Afgangssignalet til swingende jazzmusik fløjter City Seven 14. juni, og festmusikeren Bent Pedersen er solist lørdag 19. juli.

Centrets Husorkester er spilleklar 5. juli, mens 26. juli endnu er ubesat. Minister og Musikfestival Plakatsat til at afslutte lørdags-underholdningen er folkesangeren Minister lørdag 2. august, som hele dagen vil står i musikkens tegn.

Indtil midnat skruer foreningen op for Musikfestival på hele tre scener med Carpark North som finaleband.

Foreningen håber, at det valgte musikprogram er bæredygtigt og vil falde i folks smag. Om Gård-scenen kan bære hele sommeren igennem er derimod mere tvivlsomt. Den er ved at mørne!

Relaterede kunstnere:

Anders Kjerkegaard - sax - klarinet - tværfløjte
Andreas Eskildsen
Anton stormlund - 10 fingre - et klaviatur
Bent Junker - spise og balmusik
Bent Nielsen
Birger Holm Jensen
Bjarne Sahl
Brian Thomsen

Carl Gravens Nielsen
Carsten Bo
Claus Jeppesen
Den Glade Sønderjyde
Egon Kristensen
Flemming Madsen
Finn Adsersen
Franco D'Angelo - italiensk temamusiker
Frank Konexion Nielsen enmands band
George Aon
Guitar Finn - saxofonspiller - sanger - lejlighedsmusik
Henrik Schouw pianist
Jacob Venndt
Jan Kjeldsen - book guitarmusik - sang til fester
Jens Ehlers
Johnny Bonde
J. B. Musik