>Brødrene Olsen<

Booking forespørgsel Brødrene Olsen

Brødrene Olsen

I 2011 udgav Brdr. Olsen Cd'en "More Songs". Albummet byder på flotte versioner af
14 klassikere.

Musiker-Børsen booker Brdr. Olsen

Jørgen Olsen (født den 15. marts 1950) og Niels "Noller" Olsen (født den 13. april 1954) stammer fra Odense. De flyttede med deres forældre til København, og allerede da de var henholdsvis 12 og 8 år, startede de bandet "The Kids" med Morten og Niels Thybo. I 1965 var de opvarmningsband for The Kinks, da de besøgte Danmark. I 1967 optrådte The Kids med to numre i filmen "Masser Af Pigtråd". Det samme år vandt gruppen en pigtrådskonkurrence i Forum (København).

I 1970 var gruppen kendt som Olsen og udskiftede flere gange medlemmer. På et tidspunkt spillede Erik Stephensen guitar i bandet, - han er nu bedre kendt som TV-journalist. På dette tidspunkt skrev Jørgen Olsen de fleste af gruppens sange. I begyndelsen af 1971 gik både Jørgen og Noller til optagelsesprøverne på hippie musicalen "Hair". De fik begge roller. Jørgen havde en af hovedrollerne og da LP'en blev udsendt, kunne man høre ham på fem af sangene, ligesom han sammen med Eddie Skoller udsendte titelsangen på dansk. De fik begge stor personlig succes i musicalens danske opsætning.

Efter succes'en i "Hair" kontaktede de forskellige managers og pladeselskaber for at præsentere deres egne sange og kompositioner. Materialet var så godt, at Brødrene Olsen indspillede deres første album "Olsen" i London med Peter Knight's Orchestra. Endvidere ledsagede de The Moody Blues på albummet "Days Of Future Past". Pladen udkom i midten af 1972 og var den første plade herhjemme, der solgte mere end 100.000 eksemplarer (alle sangene var på engelsk). Brødrene Olsen blev pludselig et af de største idoler, man havde set i Danmark. Duoen spillede mange steder i Europa, bl.a. til en store koncert i Tivoli i København og på Knokke i Belgien. To singler blev udsendt fra deres debut album: "Angelina" (det er stadig deres kendingsmelodi) og "Jimmy Loves Me" - begge blev store hits på hitlisterne i Danmark.

I 1973 var plakater af Brødrene Olsen på unge pigers vægge landet rundt. Duoen arbejdede meget hårdt; de spillede på festivaler, i TV-udsendelser og radioprogrammer herhjemme, i Schweiz på Montreaux, i Tyskland på Rostock og Sopot i Polen. I 1973 udsendte de to singler "Vienna Express" og titelmelodien til deres nye album "For What We Are".

Efter drengene havde udsendt singlerne "My Sweet Baby" forsøgte de at komme ud over det rent poppede og i 1974 udsendte de LP'en "For The Children Of The World" i samarbejde med UNICEF. Det år kunne man se Brødrene Olsen på scenen i Japan på The World Popular Music Festival og rundt i verden. I 1975 kom der bare en single: "Kodachrome"/"Den Dag Det Skete". B-siden var for mange mennesker den første dansksprogede plade, de hørte med Brødrene Olsen på dansk. Efter et års pause, hvor mange af deres fans var bange for, at gruppen havde glemt dem, vendte Brothers Olsen (sådan var de kendt i udlandet) tilbage med en masse nye udgivelser; to LP'er "Back On The Track" og "You're The One" samt seks spændende singler: "Only Lies", "Crack Brain Madonna", "Music Is My Only Friend", "You're The One", "King Of Rock 'N' Roll" og "I Just Saw An Angel". I slutningen af 1977 var Brødrene Olsen 100% "Back On Track". . . Igen var de et stort hit i Japan på The World Popular Music Festival.

1978 var ikke så kaotisk for duoen. De udsendte en ny LP "San Francisco" og derfra kom den Danske Melodi Grand Prix sang og single; "San Francisco"/"Marie" (hun var meget populær i familien Olsen, som du vil kunne se). Singlen var første gang brødrene udsendte en dansk sang som en A-side. Selvfølgelig blev det en af deres mest solgte plader nogensinde. Fra da af var Olsen pladerne lidt mere "Dansk Toppen" venlige. "Dans, Dans, Dans" var deres nye LP i 1979. Titelmelodien blev udsendt som en single og begge forblev på best sellers-listen i lang tid det år. 1970'erne var en rigtig god periode for Brødrene Olsen. I 1980 var den eneste ny plade hit singlen "Laila". Efter 12 måneders pause var duoen tilbage med ny energi i 1982. Deres nye singler "Marie Marie" (hun var også tilbage igen)/"Feels Like I'm Crazy" (#21 i Tyskland), og "Louise" var ikke kun nogle af de største hits i Danmark dette år, de var også en stor succes i Tyskland.

Singlen "Neon Madonna" var deres længe ventede nye plade i 1984. Den var igen en enorm succes herhjemme og i Tyskland. Singlerne 2Rejsen Til Solen"/"The Game Is Over" blev udsendt i Danmark i 1985. I Tyskland var "The Game Is Over" A-siden, som endnu en gang blev et stort hit for dem. Igennem hele deres karriere solgte Brødrene Olsen næsten 2 millioner plader i Tyskland.

I 1986 blev "Fællessang I Parken" - en opsamling af deres største singler - udsendt. Albummet blev et Top-ti hit i Danmark. I 1987 udkom et koncept album med titlen "Rockstalgi", hvor Olsen brødrene spillede deres versioner af deres favorit klassikere fra 60'erne (lidt ligesom David Bowie's "Pinups" LP), som bl.a. indeholdt "I Saw Her Standing There", "If You Gotta Go, Go Now" og "Hello Mary Lou". Albummet var en stor succes og alene i Danmark solgte de over 25.000 eksemplarer. I 1989 arbejdede Jørgen Olsen alene og deltog i det Danske Melodi Grand Prix med solosangen "Fugle". I 1990 udsendte Jørgen sin første solo LP "Det Stille Ocean2 og optrådte igen solo i det Danske Melodi Grand Prix - denne gang med "Berlin". I alt har Olsen familien deltaget i denne konkurrence syv gange, hvilket er en verdensrekord.

I 90'erne har Brødrene Olsen i perioder holdt pauser og koncentreret sig mere om deres daglige arbejde - de er begge pædagoger. Men i 1994 var vores to helte plade aktuelle igen med deres nye selskab CMC. De optog en opsamlings LP, "Greatest and Latest", med mange af deres mest kendte hits og nogle helt nye sange. Fra den kom hit singlen "Flyvende Sommer". Det var faktisk deres første nye single i næsten ti år - både album og single var en kæmpe succes. Brødrene havde igen travlt. De spillede live og forberedte et talk show på fjernsyn med dem selv som værter og med mange danske berømtheder og stjerner som gæster.
En legende af dansk pop og rock fortsætter med denne nye "The HitStory Of Brdr. Olsen" i 1999. Og hithistorien fortsætter, for ikke alene vandt brødrene det danske Melodi Grand Prix med det smukke hit "Smuk Som Et Stjerneskud", men for første gang i 37 år vandt de den internationale sejr hjem til Danmark.

Brødrene fortryllede såvel jury som publikum med et fantastisk sceneshow og fremførelse af sangen i sin engelske version - "Fly On The Wings Of Love". Under hele pointgivingen lå Danmark suverænt i toppen, og ingen andre lande kunne forhindre brødrene i at flyve guldsejren hjem til Danmark, som året efter var vært for det internationale Melodi Grand Prix.

I disse anledninger valgte Brødrene Olsen at udgive et nyt fremragende jubilæumsalbum – ”Celebration” – der indeholder de mest populære numre fra en imponerende karriere. Albummet udkom den 17. oktober 2005.

12 år efter sejren i Stockholm udgav Brødrene Olsen nyt album: Wings of Eurovision, hvor de giver deres fortolkninger af de allerstørste klassikere fra det Internationale Melodi Grand Prix.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:

Leif Davidsen- forfatterjournalist - foredragsbooking . Peter Bastian - musikbevisthed . :.Lars Bom.: skolemobningsforedrag . Christine Feldthaus . :.098.18501 Susse Wold Foredragsinformation.: . :.Poul Hansen.: - Fodboldtræner

Her kan du se en liste over vore kunstnere inden for solister - sangere og shows:

Alsang Duo
Annemette Hess
Anne Herdorf - swingsangerinde
Anita Lerche
Annette Heick
Babou booking30092011164815

Bakkens Hvile Syngepiger
BaSix
Bent Fabricius Bjerre - Trioen De Græd
Bente Kure - Leif Ernstsen - folkemusikinfo - viseshowkoncert
:.Birthe Kjær.: 40 års jubilæum
Birgit Lyngholm - sange fra Kai Normann Andersen - viser - musical - operettearier
Bjørn og Johnny
Bjørn Tidmand
Bobo Moreno
Can Can of the 1890s with 6 dancers
Carsten Knudsen solo UKULELE
Charmørduoen - cykelstyrsoverskægmusik

Dario Campeotto
De Farende Svende
De Glade Sømænd - formidling af sømandssange

Den falske brud tager fusen på manden 02043.9624
Den lille forskel - Syngepigeshow
Den Mekaniske Dukke
Dorthe Johansen
Dorthe Kollo
Dragshow - Peter Andersen DQ - 0265.4106

Elvis Duo
Erik Hansen Glasspiller
Erik Grip
Eva Madsen - karismatisk mikrofonsangerinde

Fireflies - vokalpopcountry
Frederik - børnesegment - X-Factor

Gospelvenner - Voices of joy
Grethe Mogensen
Günther Krautseppl
Gårdsangerne Troldrosen

Hanna Ragnarsdottir
Henri von Gläsern, Greven af Krystalienborg
Ib Grønbech oplevelsessanger
Ivan Pedersen
James Sampson
James Rasmussen Trio
Jan Hertz
Jane Holt Aziza - mavedanserinde
Jeppe Schjøtz hypnose show
:.Jesper Lundgaard - Biografi.: Bookinginformation
Jette Torp
Johnny Hansen
Johnny Reimar

Katy Bødtger
Kasper Le Fevre - musicalsanger - skuespiller
Keld & Hilda: Professionelle solister
Kim Schwartz
Kirsia Isabella Olufsen - tyrolerdans
Kirsten de Neergård
Kirsten Vaupel
Kirsten Siggaard
Kisser og Søren
Kurt Ravn - varieret kirkeligt repertoire - musicals
Las senoritas de la salsa
Lene Siel
Lille Palle Andersen
::036.111 Lis og Per - efterspurgt solistpar::
Lise-Lotte Lohmann - bakkesangerinde - revyskuespiller
Lise-Lotte Norup
Lise Nees - unik sangstemme
::Louise Espersen - kopi af Gitte Hænning::
Luis Anguita - Tequila Sunrise
Lune Carlsen
Mads Westfall
Majbritt Skovbjerg
Maria Rudi og Michael Bjørnson - love song ballader
Marianne Eihilt og Brian Juul Eriksen
Marie Carmen Koppel:: 001.103 - Gospelsangerinde - Booking
Martin Arli Rumsterstangs-Entertainer
Martin Valsted Trio feat. Maria Montell
Mek Pek
Michael Carøe
Michael Deutsch
Mike Andersen - Elvis show
Mr. Barti
Mogens Dalsgaard
Nicole Flyckt
Ole Boskov
Ole Gas
Ole Erling - 14092011.200728

Papkasseshow
Per Nielsen - trompet entertainer
Pimenta
Preben Palsgaard - målrettet bugtalingsforestilling

Randis showdance
Rat Pack Brothers - Erik Sørensen - Poul Redsted Jensen - Lasvegasentertainment
Rendestenens Liljer
Richard Ragnvald
Rikke Mølgaard
Romantic Strings: 0182.9032 Harpenist og violinist

Sascha Dupont - singing and playing piano
Scandinavian Stunt
Sigurd Barrett - Dansk Piano Show
::Simone Egeriis - livekoncerter - 05042010131358::
Simon Mathew - danish popsinger
Sine
Sissel Kyrkjebø
Stig Rossen
Sukkerchok - 3 piger
Susanne Lana Band
SWEET SUE’s - underholdende musikalsk indslag ved festlige lejligheder
Swingsisters
Syngende telegram - Marilyn's Surprise Telegram
Syngepigerne Yvonne og Dorthe sammen med pianist Mogens
Sømanden og Stjernerne
Søren Hjort Kristensen
Søs og Kirsten
Søs Fenger

Tatunane
Thorkild og Peter Vesth
The3Tops - jazz-pop
Tina Siel
Tjenerstaben
The Barbars
Tommy Seebach Show 17072011.122248
Tove, Ulla og Yvonne
Trine Gadeberg

Unite
Vickie Jo - René Christensen

Brødrene Olsen har også mange fans blandt unge mennesker, og der bliver ofte holdt Plakatkonfirmation, når gaverne deles ud.