Thomas Krogh - baryton - uddannet operasanger samt sang- og dramaunderviser

white

>Thomas Krogh - operasanger<

Booking forespørgsel

Thomas Krogh, baryton - uddannet sanger samt sang- og dramaunderviser fra musikkonservatorierne i Esbjerg og Århus med fortsatte studier hos professor Peer Birch.

Thomas Krogh har en stor koncertvirksomhed rundt om i landet med opera-, operette-, musical-, romance-, kirke- og oratorierepertoire bl.a. i samarbejde med Vestjysk Symfoniorkester, Den Ny Opera, Ensemble Zimmermann, Danmarks Radio og siden 2001 med Den Jyske Sinfonietta.

Thomas Krogh har specialiseret sig i at optræde ved forskellige events på virksomheder, i organisationer og til private arrangementer.

På en bøjle i stuen hænger Thomas Kroghs arbejdstøj. Kjole og nystrøget hvidt. Det er der brug for på operascenen og til kirkekoncerten. Men ikke til firmafesten eller sølvbrylluppet. »Røvballejobs«, som de studerende på Vestjysk Musikkonservatorium kalder de let tjente penge.

- Man skal synge, hvis man ikke føler, det kan være anderledes. Man skal ikke gøre det for pengenes skyld. Sangere tjener for lidt, og branchen er usikker. Folk kan finde på at spørge, om de ikke kan betale dig i rødvin. Mange forstår ikke, at man skal leve af det, og at man har taget en lang uddannelse.

Den 32-årige baryton Thomas Krogh læser på Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg på femte år. Uddannelsen i klassisk sang introducerer de studerende for både musical, opera, kirkemusik, operette og europæisk solosang. På skemaet er fag som hørelære, musikhistorie, klaver og dans. De studerende bliver undervist i at synge lige fra nodebladet, de læser Strindberg og Benny Andersen, og de gennemgår udtale i tysk, engelsk, italiensk og fransk i faget diktion.

- I Århus lærer de studerende italiensk, men i Esbjerg er sprogfagene skrabede. Vil man lære sproget ordentligt, er man henvist til aftenskole, fortæller Thomas Krogh.

Han startede på Århus Musikkonservatorium, men flyttede efter tre år til Esbjerg og byens konservatorium, da han mødte sin kone, operasangeren Pernille Tommerup.

Intet valg
</b>- Det blev konservatoriet, fordi det ikke kunne være anderledes. Efter gymnasiet troede jeg ikke nok på mine sangevner, så jeg gik i gang med en bankuddannelse. Men da jeg blev færdig, sagde jeg op og søgte ind på Århus Musikkonservatorium, fortæller Thomas Krogh.

Musikalsk har han ikke valgt nogen genrer fra endnu.

- Men jeg kommer nok ikke til at stå og synge små franske chansons, for det kan man ikke leve af. Man bliver nødt til at se på, hvor pengene er, og der er flest penge i at synge opera. Jeg vil nok kombinere undervisning i musikskolen med selv at synge. Det er undervisningen, der giver en fast indtægt, siger Thomas Krogh.

Han har allerede sunget mange kirkekoncerter og haft hovedroller i forskellige semiprofessionelle opera- og operette-forestillinger. Før hver ny forestilling kommer sangerne til en audition og bliver ansat alene på deres sang-evner. Ikke på deres eksamensbevis.

- Det er en barsk branche, for arbejdet ligger i klumper. Man kan blive ringet op og spurgt, om man ugen efter kan komme til Århus og arbejde i fire måneder, fordi de har fået et afbud til en forestilling, fortæller Thomas Krogh.

Han nyder at synge en smægtende wiener-arie og får sugen i maven af en smuk barok af Händel eller Bach.

- Men jeg er nok i virkeligheden en popdreng. Jeg stillede op til et amatør-grandprix engang, og før jeg startede på konservatoriet, ejede jeg ikke en opera-cd. Dengang forstod jeg ikke, hvorfor operasangerne aldrig sagde noget til hinanden, men skulle synge alting, fortæller Thomas Krogh.

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:
:.Top Seven.: . 16.062008: Dan Rachlin - DJ . Joakim Hediger - DJ: . Blue Notes duo: Familie - firma- og foreningsfester - restauranter . Benny Holst - superligaen af danske sangskrivere . Dræsinebanden: 20 år på dræsinen . Erik Grip:: Folke- og visesanger - traoubadur - komponist

Relaterede kunstnere:

10 kongelige tenorer og 1 kongelig sopran
Acoustic Dreams
AnnMari Max Hansen og Kaare Norge - sangerinden - guitaristen
::Bazaar:: Legendarisk verdensmusik - booking
Benedikte Johansen harpenist
Birgit Lyngholm
Black & White
Bodil Heister og Gitta-Maria Sjöberg
Catya Maré
Charlotte Katharina Andersen og Tom Pedersen - slagtøj - klaver - orgel
Christian IIIs Blæsere
Christoffer Hovaldt
Consortium Hafniense
Copenhagen String Trio
De 3 Fløjter
De 3 kongelige sopraner
De 3 kgl. tenorer
Den Danske Blæserkvintet
Den Danske Pavarotti
Det Syngende Selskab: 3 professionelle operasangere fra bl.a. Det Kgl. Teater
Deux Femmes
Dorthe Elsebet Larsen
Duo Bruun
Duo Céleste
Duo La Valse
Duo Lux
Enrico Rosa formidling
Familien Koppel - Koppelske kompositioner - musikalsk foredrag
Gert Henning Jensen
Gorm Hovaldt
Guido Paevatalu
René Schmidt - Komponist - Musiker - Folkesanger
Henrik Rønnow - trompetist - dirigent
Ilia Swainson - sopran
Isabel Piganiol mezzo-soprano
Jesper Brun-Jensen - Anne Lise Quorning - opera
Jens Krogsgaard - tenor - solist
Jette Rosendal
Joost Schilling
Kaare Norge
Katrine Gislinge piano
Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music
Kim Sjøgren Little Mermaid Orchestra
Københavns Wienertrio
Lars Boye
La Primadonna - falsk operasanger
Lej en diva
Lovisa Wennesz
Michala Petri og Lars Hannibal - musikalitet - virtuositet - barokmusik
Pearls
Organica danske salmer og sange
Per Nielsen - trompet entertainer
Pernille Tommerup operakoncertsangerinde
Peter Bastian
Piet Larsen 19072011.194241
Romantic Strings
Sofie Ottosen og Thomas Peter Koppel
Signe Spang Colding
Star Tenors - 3 stjernetenorer - skræddersyet program
The Royal Quartet
::Tove Hyldgaard og Tonny Landy:: Elegante og bevægende på samme tid
Trialog - kammermusikalske perler
Trio A La Carte
Trio Copenhagen
Trio Rococo
Ulrich Stærk - pianist
Visti Hald - operasanger