>Fessors Kvartet, Ole »Fessor« Lindgreen<

Booking forespørgsel

Fessors Kvartet - Ole "Fessor" Lindgren

Fessors Big City Band er nu historie. Det blev til 35 dejlige år i selskab med kreative kolleger. Mange uforglemmelige rejser til spændende steder på kloden. Fra Grønland i det kolde nord til den brændende varme i Saudi Arabien. De mange lærerige koncerter i selskab med vore amerikanske jazz- og bluessolister. En hel del af disse minder er heldigvis dokumenteret på de mange CD'er med Big City bandet.

Alligevel følte jeg at der måtte forandring til, nye input og musikformer. Derfor arbejder jeg nu med kvartet (plus gæster) og nyt repertoire, sange jeg længe har haft lyst til at spille. Desuden vil jeg også samle orkestre til lejligheden. Det være sig swing-, dixieland- og brassband-musik. Jeg er medlem af gruppen "Grand Danois", en spændende kvintet, med musik som spænder vidt, og som desuden viser, at man sagtens kan spille kreativ og seriøs musik på en uhøjtidelig og afslappet facon. Vi er foruden mig selv Elith "Nulle" Nykjær (clarinet, mundharpe), Kjeld Lauritsen (piano, orgel, harmonika), Marc Davis (kontrabas) og Bjørn Otto Hansen (trommer). Den samme rytmegruppe jeg bruger i min kvartet.

Ole »Fessor« Lindgreen
Biografi

Trombonist, komponist og arrangør
Født 16. maj 1938 i København

Blev i en meget tidlig alder interesseret i musik og spillede snart i et søndags-skoleorkester. Her var det første instrument tenorhorn, senere tuba. Allerede i skolen startede jazzinteressen, og trombonen kom ind i billedet.

Modtog gennem nogle år undervisning af en symfoniker, men det var hele tiden jazzen, som trak. Startede for alvor i det legendariske jazzhus "Cap Horn" i Red Light distriktet i Nyhavn, København.

Turnerede i Tyskland i 1959-60 for at vende tilbage til Cap Horn som medlem af Ricardos Jazzmen (1960-66). Spillede to år med Basse Seidelins New Orleans Stompers, der til trods for navnet begyndte at flirte med Rhythm & Bluesmusikken.

Dette skulle blive en vigtig part af musikken i Big City Bandet, som blev dannet i 1968. Siden starten har orkestret hele tiden prøvet at holde sig up-to-date indenfor den traditionelle musik, samt swing-, blues- og gospelmusikken. Gennem egne kompositioner og arrangementer prøver Fessor at holde musikken levende og undgå at blive et kopiband, eller endnu værre, en dårlig kopi af sig selv.

Fessor gæster med jævne mellemrum New Orleans for at blive "tanket" op med byens alsidige musikliv. Det er også blevet tid til indspilninger i New Orleans med kapaciteter som Ed Frank, Nicholas Payton, Leroy Jones, Wendell Brunious, Thais Clark, Shannon Powell, Steve Blailock, Lloyd Lambert, Phamous Lambert, Craig Klein, Matt Perrine og John Vidacovich.

I Europa er det blevet til indspilninger med Wild Bill Davison, Doc Cheatham, George Kelly, AI Casey, Sammy Price, Jay Mc Shann, Acker Bilk, Herb Hall, Spiegle Willcox, Roy Williams, Lillian Boutte, Champion Jack Dupree, Ian Wheeler, Bill Dillard, Ralph Sutton, Claude "Fiddler" Williams, Ray Anderson, Rod Mason, Red Richards samt en masse som studiemusiker (se diskografien).

Fessors mål med musikken er at spille nutidig, tidløs musik, men med den varme og følelse, som forefindes i den originale New Orleansmusik, samt i gospel- og bluesmusikken.

Fessor modtog den ærefulde Ben Webster-pris i 1995.

PRISER:

Ben Webster Prisen 1995
Jazzpris Silkeborg 2004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:
Leif Maibom: Flittig komiker - skuespiller - tekstforfatter . - Mads Keiser: - Sjove anekdoter om forholdet mellem mænd og kvinder . - Michael Carøe: crooner - ørefryd - entertainer . ::Mick Øgendahl:: Kompromisløs komiker . - MONRAD & RISLUND 2009: Pladderballe . Omar Marzouk: Humoristiske skudsmål mod danskere og indvandrere . Overkaj Michael Boesen

Her kan du se en liste over vore kunstnere inden for jazz og swing:

All-time Jazz- og Swingband - lydniveautempo
Almost Ella Jazz Trio
Arosia
Basement Jazzband
Bernadotte Swingers
Bjarke Falgren
Blaa Mandag Jazzband
Bourbon Street Jazzband gallery
Brigitte Escobar Trio
Cheese'n Wine Music - Henrik Bay - Niels Stuart - Smoothjazz i verdensklasse
Danish Dixieland Band
Christian Søgaard Trio - livfuldenergimusik
Favorittes - vokalswingtrio - kontrabas
Frei´s Jazz
Full House - 3 musikere
Hans Knudsens Jumpband
Ib Glindemann's Orkester
Jangmark og Vinsand swingtime
Jazz Buffetten
Jazz Five
Jazzkavaleriet - gangigadenjazzmusik
- Jazznødderne: Swingende jazzmusik - krydret med vanvittige påfund og skøre indfald
JazzOBS
Jazzeau - Up-front baggrundsmusik
Jensens Jazz Serenaders
Jesper Thilo
Jordans Drive
Just Friends - jazz - swing - bossa nova
JØRGEN SVARE NEW JAZZ TRIO
Lake City Jazzband
Louisiana Jazzband sangerinden Daimi
Madam Blue's Jazzband
Majken og Fjeldtetten
Maria Emig & Tommy Garcia Duo
New Orleans Swing Band
Nissenbaum Trio
Nulle - Verdensorkestret
Onkel Dunkel
Organic3 Niels Ove Sørensen feat. Benjamin Koppel
Papa Bue's Viking Jazz Band
Poul-Erik Kreinøe's Kvartet
::Prima Junior - funnyjiveplaying::
Ramsings Orkester
Ramsings Street Paraders
Seven Up
Sigurd Barrett and The Cigars
Silver Rosendal Stompers
Singers - rf02064.2658
Sinne Eeg - jazztalentsolist
::Six City Stompers - entusiastiskt traditionelt jazzband::
Some like it hot: 6 kvinder stort swing-orkester
SWEET SUE’s TRIO - En dejlig stemme, swingende evergreens - gode kendte spirituals
Swingslingers
The Barbars
The Dixieland Gypsy Band
Valdemar Rasmussen Trio - jazzformidling
Vestre Jazzværk