>René Schmidt - Komponist - Musiker - Folkesanger<

René Schmidt

I en tid hvor vi alle er bekendt med hverdagens ofte alt for hæsblæsende tempo, har jeg skabt et musikalsk univers, hvor jeg som troubadour inviterer publikum på en musikalsk rejse til forskellige tider, steder og stemninger.

Projektet som blev søsat i 2007 har jeg valgt at præsentere i fire koncepter.

Koncept nr. 1 Danmark rundt på 60 eller 80 minutter
Koncept nr. 2 Skandinavien rundt på 60 eller 80 minutter
Koncept nr. 3 Europa rundt på 60 eller 80 minutter
Koncept nr. 4 Jorden rundt på 60 eller 80 minutter

Jeg har fået megen positiv respons, og jeg føler at jeg bevæger mig fra succes til succes. Der vil på Fyn, Jylland og Øerne blive arbejdet på at arrangere turne to uger i løbet af vinterhalvåret.

Under den musikalske rejse underholder jeg som guitarist og sanger. Jeg fortolker sange og melodier fra den danske og udenlandske sangskat, men også evergreens fra film og revyer. Musikken bliver udført på en spansk guitar - og jeg synger på det danske sprog. Der spredes vibrationer der ikke blot skaber en hyggelig og intens atmosfære, men som også danner rammen om et repertoire hvor tankerne og fantasien kan rejse med, og hvor alle kan nynne med på de dejlige sange og melodier.

Udover et højt kvalitetsniveau, er en humoristisk og personlig optræden en naturlig del af mig. Jeg fortæller levende om forfattere og komponister - og fortæller også små lystige anekdoter.

Mit publikum er modne mennesker, der ligesom jeg, tænder på fortidens værker og nostalgien de repræsenterer.

Til de fleste arrangementer optræder jeg solo, men som en spændende variationsmulighed kan jeg eventuelt optræde med selveste Mads Vinding. Han akkompagnerer suverænt på sin kontrabas. (se under "læs mere om..." René Schmidt med Mads Vinding længere nede på siden)

Jeg har optrådt med koncerter for musikforeninger, kirker, omsorgscentre og kulturhuse m.v.

Her kan du lytte til René Schmidt:

Velkommen i den grønne lund
I skovens dybe stille dyb
Jens Vejmand

Musikken på denne internettjeneste er stillet til rådighed med tilladelse fra Koda og NCB.

Lidt om mig selv:

Født i året 1965. Som komponist er jeg blevet brugt flittigt af TV. Har bl.a. komponeret musik til:

- DR TV udsendelsesrækken ”Turen går til…” der var på 26 afsnit, med Jens Okking som rejser igennem Danmark sammen med sine to sønner ad Marguriteruten. "Turen går til..." blev genudsendt og også vist på tysk TV.

- DR TV Sporten, hvor jeg komponerede kendingsmelodien til EM i kunstskøjteløb. Denne begivenhed der blev transmitteret fra Brøndbyhallen, blev gennemsnitligt overværet af 12 millioner seere.

- TV2 udsendelsesrækken ”Vildmarksliv” der var på 4 afsnit, med Lene Gammelgaard som bestiger bjerge i Østrig, Sverige, Norge og Grønland.

- DK4 udsendelsesrækken ”Anne-Vibeke Rejser” hvor man følger Rejsejournalisten Anne-Vibeke Isaksen rejse rundt på kloden. Hun giver seerne gode rejsetips og andre nyttige informationer.

Dertil har jeg siden 1991 komponeret musik til mere end 300 TV udsendelser, sendt på bl.a. DR TV, TV2, Kanal 4 og DK4 - og har derved samarbejdet med en bred vifte af kendte danske skuespillere. Jeg er autodidakt, og jeg føler at jeg gennem årene har udviklet min egen stil.

René Schmidt med Mads Vinding

Mads Winding

Når jeg bliver akkompagneret af Mads Winding får han det bedste frem i mig, og hvorfor kan man her læse mere om:

Mads Vinding født d. 07.12. 1948. Er et af de absolutte "bas-esser" med mere end 600 pladeudgivelser bag sig. Han har hånteret det store instrument, fra han var 11. Professionel som 16-årig og husbassist i den legendariske originale jazzklub Montmartre, København. Har optrådt med et imponerende antal af stjerner som f.eks. Roger Whittaker, Hanne Boel, Povl Dissing, Birthe Kjær, Kurt Ravn o.s.v...

Mads Vinding har spillet over det meste af verden, produceret plader, skrevet filmmusik og har modtaget flere priser - 1978 1. pris som bedste solist i den internationale radiokonkurrence Nordring. Ben Webster Prisen i 1982, Palæ´s Jazz Pris i 1997 og Launy Grøndahl´s hædersgave 2000. Vinder af Jazz Special´s læserafstemning 1997 + 2000 samt modtog 3 Grammy´er for bedste CD 2000 i både jazz og folk kategorien. Vandt Django D´or Prisen som "Master of Jazz" 2007 samt modtog Dansk Musiker Forbunds Hæderspris 2008.

Han kan spille hurtigere og smartere end de fleste andre, men gør det kun når der er musikalsk belæg for det. Han har spillet med hovedparten af dem, der er værd at spille sammen med, men nu spiller han blot med dem, der også tilfredsstiller hans ideer om, hvordan musikken bør lyde. I hans spil fornemmes altid jazzens pulsslag.

Startsiden
Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Relateret kunstner: Hugo Mortensen