>Bente Kure - Leif Ernstsen - folkemusikinfo - viseshowkoncert<

Forside/menu * Bookingforespørgsel

Bente Kure - Leif Ernstsen - folkemusikinfo - viseshowkoncert - livssynspositivitet

Som en anmelder udtrykte det: "Prototypen på sang, guitar og harmonika kan de godt glemme alt om!"

- Bente og Leif har spillet sammen siden 1985. Både spillesteder, festivals, kursuscentre, skolebørn og foreninger har gennem årene nydt godt af de to talentfulde musikeres alsidige optræden og repertoire.

- De giver et show hvor vise ord og sprøde kommentarer blander sig med et repertoire, der udover en del egne sange og kompositioner f.eks. kan rumme Aakjær og Afzelius, Vreeswijk og Taube, Andersen, Rasmussen og Pedersen (Benny, Halfdan og Sigfred!)

- Efter mere end 23 år og i en verden, hvor medierne får os til at tro at dommedag er nær står Bente og Leif stadig for et positivt livssyn uden at forfalde til hverken at blive lalleglade eller ligeglade.

- Og mere professionelle end nogensinde leverer de den helt rigtige blanding af humor og alvor - nyt og velkendt. "...og det er ikke holdningsløse tidende!"

- Udover turnéer i ind- og udland samt en del radio og TV-optrædender har Bente og Leif også fundet tid til at udgive 9 CD'er - og en LP! Alle med flotte anmelderroser til følge!

- Når koncerten foregår i Norge kan introduktionerne også om nødvendigt være på klingende norsk! Det har vist sig at være en fordel ved nogle af de efterhånden mange koncerter Bente og Leif har givet i Norge i de sidste par år. Da Bente som 17-årig boede et år i Oslo blev det til et livslangt kærlighedsforhold mellem hende og Norge, og det skinner tydeligt igennem nu hvor den varme linie er genoprettet.

På CD’erne skinner det også tydeligt igennem: "Mod den næste morgen" rummer flere af Jonas Fjeld's sange på dansk. Bl.a. "Engle i sneen", på "Ovenover Alting" har de haft gode musikalske venner som bl.a. Lillebjørn Nilsen, Thorild Ostad og Mikael Wiehe på besøg Og i Maj 2006 udkom "Den niende udsigt", som indeholder flere danske versioner af norske viser - bl.a. Lillebjørn's "Trold!" og Vidar Sandbeck's "Blådansen". Desuden er et fint samarbejde igang med den dansk-boende norske sangskriver Kalle Zwiglmeyer.

Det er foreløbigt blevet til 3 Norges-turnéer hvor de bl.a. har besøgt
Flekkefjord Kino / ThorKristian Rasmussen
Victoria Viseklub i Lillesand / PerJakob Skaanes
Viseklubben Oss i Arendal / Rune Klepzig
Josefine i Oslo / Kari Svendsen
Modum Bad / Øystein Naper
Skåtøy Vise og Poesi Festival / Lars Martin Bråtane

Koncert med Bente og Leif

Festivals, spillesteder og musikforeninger.
Klubber, kulturcentre, pensionistforeninger og medborgerhuse.
Skoler, kirker, teatre, kursuscentre og seminarier
....er blot nogle af de steder, hvor Bente og Leif spiller deres koncerter.

Og anledningerne er ligeså mangfoldige. Her er et udsnit:
Offentligt tilgængelige koncerter i foreningerne og på kulturstederne.
Eftermiddags-arrangementer i senior-klubberne og pensionist-foreningerne. Skolekoncerter for alle årgange. Grundlovsdag, 1. maj, høstfesten og julen i December. Konferencer, kongresser, kurser og årsmøder, der skal bruge et vedkommende og underholdende indslag.

Og en koncert med Bente og Leif er et forrygende vise-show - en spændende musikalsk rejse i tid, sted og stemninger. Det er underholdning med holdning. En koncert i Cabaret-form hvor sprøde kommentarer og vise ord blander sig med sange fra Aakjær til Kure henover Leifs harmonika gennem Højskolesangbogen, og meget andet godt. F.eks. smutter Björn Afzelius, Sigfred Pedersen, Halfdan Rasmussen og Benny Andersen også tit indenfor. Herudover tillige flotte instrumental-numre og harmonika-spil, som du ikke troede den kunne spilles.

Det er et positivt livssyn (uden hverken at blive lalle- eller ligeglade!) midt i al verdens elendighed ud fra devisen om at det er bedre at tænde lys end at forbande mørket - humor og alvor hånd i hånd ... og det er ikke holdningsløse tidende!

--------------------------------------------------------------------------------
En koncert med Bente og Leif kan være mange ting.
Her er lidt i overskrifter

Jeppe Aakjær-koncerten ”Som dybest brønd”, der mest via sange, men også anekdoter og uddrag fra Aakjærs prosatekster, tegner et helhedsportræt af "Jens Vejmands" far.

Kirkekoncerten ”Vise viser i kirken”, der forløber som en vise-koncert, men relateret til det kirkerum den foregår i.

Julekoncerten ”Kom i julestemning før din nabo”, hvor Leif's harmonika faktisk kan lyde som selveste orglet i kirken juleaften! Og Bente har englerøst - og nissemanérer!

Ældre-koncerterne - f.eks. ”Når forårssolen skinner” og ”Fra Jenle til Nyhavn - ad omveje!” hvor Bente og Leif nyder at få lov til at dele de gode gamle sange og melodier med en generation, der har lært at lytte.

Skolekoncerterne ”Sangene fortæller historie” og ”Jeppe og Havren” med gamle folkeviser og Jeppe Aakjær-sange leveret på en måde så børnene elsker dem. H.h.v. 1.-4. og 3.-6. / 8.-10.klasse.

….og i samarbejde med andre …

Koncerter med det lokale kor er seneste skud på stammen. Bente og Leif inddrager lokale kor i deres koncert – både så koret synger med på nogle af deres sange og tillige har en selvstændig optræden.

Sammen med Jens 'Folkesanger' Christensen og de tre kan da slet ikke la' være med at hygge sig på scenen, og lade det mere end smitte af på både publikum! Det en skøn blanding af danske, skotske, irske og engelske sange og melodier godt krydret med guitarspil og harmonika i særklasse.

Nu går våren gennem Nyhavn...sange af Sigfred Pedersen.
Sammen med Peter Abrahamsen, Janne Lærkedahl og Torben Kjær laver de Sigfred Pedersen-koncerter. Det er lidt af det hele - både det, man kender og et indblik ind i de mere ukendte sider af Sigfred Pedersens univers. Og masser af fællessang - alt andet ville jo ikke være i Sigfred's ånd!
--------------------------------------------------------------------------------

Koncert-anmeldelser:

"Aftenens oplevelse var altså veloplagte Bente Kure og Leif Ernstsen!"
"Hun fortolker sangene med glød, indlevelse og humor."
"Leif lægger musik på som en mesterkok, der dekorerer måltidet."

"Prototypen på sang, guitar og harmonika kan De godt glemme alt om!"

Anmeldelse af koncert d. 21/5 i Folkets Hus i Struer:
Det blev en alsidig, varm og meget varieret koncert med de to sympatiske, omrejsende troubadurer, som strakte sig fra traditionelle folkeviser, over Bente’s dejlige fortolkninger af Jeppe Åkjær, og til instrumental-numre, hvor Leif Ernstsen viste sin store spændvidde på harmonikaen. Man kan sige at de to kunstnere tog Struer både med storm og med en let, sommerlig brise. Smukt og engageret var det, hele vejen igennem.Publikum kvitterede for indsatsen med stående bifald, og det blev således en flot, dansksproget afrunding på sæsonen.

Anmeldelse af koncert d. 8/2-07:
En formidabel aften i Hejlsminde forsamlingshus... en fantastisk god oplevelse…. tilskuerne var rørt til tårer og der var samtidig smil på alle læber…..Bente og Leif gav sig selv fuldt ud i det tæt besatte lokale……. sang, guitar og harmonika gik op i en meget fin højere enhed, og efter et par timers følelsesfyldt underholdning, gav Bente og Leif ekstranummer efter stående bifald!
Christiansfeld Avis

...en fremragende akkompagnetør: Leif Ernstsen på accordeon. Som alle virtuoser så lyder det enkelt og ser så nemt ud, når han falder ind med sine støttende kommentarer til Bentes sangstemme. Det er et meget charmerende par at være sammen med til en koncert
Chr., Dagbladet

"Bente synger og spiller guitar og Leif tryller med harmonikaen.
Det er viser, sange og melodier - egne og andres:
Sødmefyldt og skarpt - Luftiglet og dybt - Intenst, sprudlende og blidt.
Intet under at de efterhånden er blevet verdensberømte i Danmark.
Deres kunst er bevidstheds-baseret og det høres!"
Ditte Markman, Rørvig Folkehøjskole

De to er i høj grad eksponenter for at bringe den nordiske visetradition i højsædet igen og genindføre det respektable i at være visesanger.
Leif Kirkvåg, formand for Visens Venner

Så snart Bente Kure løftede stemmen og slog guitaren an med Leif Ernstsens virtuose harmonikaspil som akkompagnement fyldte de to kunstnere rummet med den dejligste musik, livlig, livsbekræftende, inciterende og lige til at gå til!"
Herning Folkeblad

Det er sjældent at møde så positive mennesker som Bente og Leif. Men dem, der har mødt dem til en koncert, har også mødt og grebet den energi, de udstråler. De har noget på hjerte og sikrer dig, at der bliver fyldt op til bristepunktet inden de forlader dig igen...
Dagbladet Arbejderen


white1

 

Startsiden
Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere

Relaterede kunstnere:

Arne Schumann - vaneopførsel - foredrag:: . ::Naja Marie Aidt - 90er forfatterforedrag:: . :.Ole Kåre Føli.: Bodysdsbehandling . :. Claus Hagen Petersen .: Demokratiforedrag . ::Michael Thomsen - forandringsbriller - organisationskultur:: . ::Martin Østergaard - journalistterapeut