>Lune Carlsen - Baggårdskatten<

 

Lune Carlsen - Baggårdskatten


Lune Carlsen synger:

BAGGÅRDSKATTEN
Larsen - Jensenius

Vær stille nu
min baggårdskat
det er tid at sove
ikke larme som forleden nat
det må du love
det har været en lang lang dag
og nu skal du sove
hils i drømmeland

På lørdag kommer daddy nok
og tar dig med
i Tivoli på Bakken eller sådan et sted

Men vær stille nu
min baggårdskat
luk nu dine øjne
så ska jeg fortælle dig et eventyr
fyldt med søde løgne
om den forbyttede dreng og den onde fe
prinser og prinsesser

stille nu
stille nu

På lørdag kommer daddy nok
og tar dig med
i Tivoli på Bakken eller sådan et sted
men vær stille nu
min baggårdskat
godnat

Lune Carlsen - et helt nyt talent på de dansker scener, der både forbløffer og overrasker.

Sjældent ser man en imitation, der ligger så tæt op af Kim Larsen selv, som den Lune Carlsen leverer. Han spiller, synger, agerer og ikke mindst lyder, som var man til selve mesterens koncert.

Det var Amin Jensen, der så Jan et sted, og sagde, den dreng skal videre frem. Og Amin er jo ikke en hvem som helst i sine bedømmelser!

Den forhenværende håndværker startede som et ekstranummer for et lokal band. Her blev han en tilfældig aften opdaget, og strøg straks ud på de danske scener som solist.

Hvor der er god musik, dukker vi op med ét eneste formål, nemlig at få rørt træbenet, føjer han til. - Ved de såkaldte Spillemandsballer er det udelukkende gammedags musik, der spilles, mens det ved Swing om-aftenerne er mere blandet musik, fortæller Kielgasten. Det illustreres af, at musikerne også spiller dansevenlige numre af f.eks. Kim Larsen, sunget og spillet af Lune Carlsen, ligesom såvel irsk - som amerikansk folkemusik er på repertoiret denne aften.

Så derfor er han her, Lune Carlsen, det bedste bud på et "Sound like" Kim Larsen talent" Et godt bud for Larsen fanatikere

Jan Carlsen, alias Lune Carlsen er en mand der altid har, og altid vil beundre den folkekære Kim Larsen. Ikke nødvendigvis for alt hvad han gør - men for det han er! Hans tekster og melodier har altid ligget tæt på Jans hjerte. Man kan, hvis man kender ham, umuligt have undgået at høre hans utallige imitationer af Kim Larsen - for han har gjort det siden han fandt ud af han kunne, i en meget ung alder. Dog har det altid været mest til husbehov eller stille stunder i natten - der sjovt nok blev knap så stille...

Kim Larsen synger sig ud gennem højtalerne, mens skønne kvinder tager hinanden i hånden og skiftevis går på hælene, på tæerne, på ydersiden og sparker sig bag i. "...så mindes jeg de dage, hvor vi lå ved Sønderstrand med parasollen plantet i det stjernehvide sand...", synger Kim Larsen kopien Lune Carlsen. - Vi slukker bare, når vi er trætte af ham, lyder det fra lokalet. Der er opvarmning i et lille træningslokale på ældrecentret på Gasværksvej, hvor fem kvinder over 65 år i 10 uger har fulgt et kursus under Kommunen.

Men i sommeren 03' fløj Lune Carlsen fra reden i Hedehusene og ned til Bøtø, Marielyst på Lolland Falster. Faktisk var det fordi han dengang ejede sit eget multi-håndværks firma og var blevet hyret til et længerevarende projekt. Men nye omgivelser giver nye bekendtskaber, og ret hurtigt stødte han i fire medlemmer af et lokalt band, hvis popularitet var stor i omegnen. Der gik ikke længe før de hørte hans imitationer og blev enige om at det skulle prøves på en scene.

Derfra og til dagen på scenen gik der ikke længe, og pludselig stod Jan på scenen med et nodestativ, en mikrofon og meget klamme hænder.

Denne aften var pakket med mennesker, og det var mere end Jan havde regnet med. Derfor var der blevet set lidt let på at øve sammen, ja der var faktisk slet ikke blevet.

Det eneste man havde at forholde sig til, var 3 numre der var valgt til at være de mest kendte Larsen numre. Starten gik med en del nervøsitet og fumlen, men efterhånden som sangene skred frem blev nervøsiteten overvundet og selvtilliden trådte ind. Publikum elskede det og det gjorde Lune Carlsen også! Fra denne aften og sommeren ud spillede han så fast med det lokale band, som deres ekstranummer. En tilfældig aften, der lignede alle de andre, blev Jan opdaget, hvilket gjorde at det nu blev tid til at bevæge sig videre i musikerbrancen.

I Lune Carlsens atelier/lejlighed er rockmusikken skiftet ud med gregoriansk musik på cd-afspilleren.

Det kom som noget af et chok for Jan, der aldrig havde set hans imitationer som værende noget specielt. "Jeg kopierer jo bare en anden kunstners værker, og tror faktisk slet ikke jeg kan synge, hvis det er andet end Larsen." Men den sætning blev hurtigt gjort til skamme.

Derfor beder jeg Per om at vise det, når jeg maler, siger Lune Carlsen.

Jan gik i denne periode med armene over hovedet, og havde svært ved at få dem ned - og det kan han ikke klandres for. Den ene chance i livet er ubegribelig når man endelig får den. Efter papir arbejdet, plakaterne og visitkortene var på plads, tog karrieren ellers fart! Jan startede op med en masse guitar øvelse og små koncerter. Men ene mand, guitar og anlæg gjorde at nervøsiteten meldte sig i begyndelsen. Presset er stort når man alene skal sørge for tingene spiller. Heldigvis gør øvelse mester, job'sne blev flere, udstyret blev opgraderet og der kom flere sange på play listen.

Tiden som ekstranummer virker nu fjern eftersom kalenderen blev stram! Reaktionerne på hans optrædener boostede selvtilliden og fejlene gav karakter. Dog var det først til Koncert i Fåborg 04' for ca. 5000 publikummer at virkeligheden slog ind. I dagene derefter var Lune Carlsen meget virkelighedsfjern og levede i sin egen lille bobbel, hvor små glimt at koncerten satte smilet på læben. Da oplevelsen efterhånden var tygget igennem, og øjnene så andet end glimtene, vågnede Jan op og fandt ud af at det der skete, rent faktisk skete. Man fik ikke andet end smerte og et lille mærke ud af at nive sig i armen.

Nu er han her så. Jan Carlsen alias Lune Carlsen. Med fuld fart frem på scenen og fokus på underholdningen. Book ham til dit næste arrangement - du vil ikke fortryde det.

Jan: "Jeg har aldrig været ked af at være håndværker, for at bygge folks hjem efter deres ønsker, har altid været fedt for mig. Men drømmen om at stå på en scene, og ikke mindst at kunne leve af det, har altid siddet i baghovedet. Når den drøm bliver til virkelighed og kombineret med Kvinden man elsker, hvad kan man så mere ønske sig?"

Den nyansatte organist inviterer til "syng sammen-aften". Den første bliver 18. januar, og der er ingen grænser for
sangen, som kan være Grundtvig eller Kim Larsen, sunget af Lune Carlsen. Det sker i sognehuset, som ligger ved siden af kirken.

Den første pris går til en borgerforening, der altid er på banen, og I sætter ting i sving på mange forskellige områder, sagde formanden. Han nævnede blandt andet den nye julebelysning, den nye turistbygning og havnefesten. FUIK og støtteforeningen FUIK's Venner får prisen for at have gjort sig særdeles synlig i 2004. - 2004 har været et jubilæumsår, der i den grad er blevet fejret til glæde for hele lokalområdet, sagde formanden. 2004 var nemlig året, hvor FUIK fejrede sit 100 års jubilæum med Kim Larsen-koncert, hvor hans kopi Lune Carlsen også optrådte, oldboys-landskamp og meget mere. Det er 17. gang , Sparekassen uddeler sine foreningspriser.

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere

Relaterede kunstnere:

Torben Zeller:: Præsentationsskuespiller - foredragsholder . ::Joachim Boldsen - håndboldforfatter:: . Morten Ramsland - forfatterforedrag . ::Lotte - Søren Hammer - debutforfattere til svinehunde:: . ::Bjarne Nielsen Brovst - Klassisk højskolemand::