>Rockpålandet<

      

Der kommer også en LandsbyRock i 2004.

Sådan lyder meldingen fra Peter Hansen, der i en årrække har været én af mændene bag den årligt tilbagevendende Rock i byen.

Og meldingen kommer, efter at arrangørgruppen i sommeren 2003 måtte konstatere, at kun omkring 1200 valgte at møde op til den femte udgave af rock i byen - selv om vejret denne gang var helt i top.

Var fremmødet skuffende, så var regnskabs-udarbejdelsen om muligt endnu mere deprimerende. Et minus på 43.000 kr. var resultatet, og selv om det blev dækket via underskudsgarantier, som Kommunen, Sparekassen og den lokale Nord-filial havde givet, så så det sort ud for landsbyrockens fremtid.

Bedre blev det ikke, da tre af initiativgruppens medlemmer valgte at kaste håndklædet i ringen, og selv om de tilbageværende - deriblandt Peter Hansen - havde mod på at fortsætte, så begyndte det hele også at blive mere og mere uoverskueligt.

- Vi kunne ikke magte det. Det må vi nok erkende, men det var der så heldigvis nogen, der hørte om, fortæller Peter Hansen med henvisning til den kendsgerning, at en gruppe personer fra Gymnastikforeningen tog kontakt til de tilbageværende byrock-folk for at fortælle dem, at de gerne ville hjælpe med at køre den lokale musikfest videre.

Det betyder, at der i morgen holdes det første møde i ”genfødslen” for Rock i byen, og mens det på sigt er tanken at danne en byrock-forening og nedsætte en dertil knyttet bestyrelse, så bliver det nok i den indledende fase en selvbestaltet bestyrelse, der med blandt andre Peter Hansen og folk fra den ”gamle” initiativgruppe skal stå for dette års Rock i byen, som formentlig flyttes fra august til begyndelsen af juni.

 Det sker ifølge Peter Hansen for at fange de på dét tidspunkt mere ”sultne” musikfestival-gængere. - Vi har vurderet, at det nok er lidt sent at have en musikfestival i august.

Skoleferien er ved at være slut, der har allerede været en række andre festivaler rundt om i landet, og pengene er måske ved at være brugt op.

Og når man samtidig ligger tæt på en storby, hvor der bydes på gratis koncerter med store navne som for eksempel Kim Larsen, så vil vi altid have det svært i byen, bemærker Peter Hansen.

Han fortæller videre, at der nu i den nye Rock i byen-bestyrelse vil blive arbejdet ihærdigt på at få sammensat et lokkende program til dette år. Det bliver formentlig et program, der stilmæssigt læner sig op ad de forrige med veloplagte kopi-bands og ditto lokale musikgrupper. Samtidig tænkes der p.t. også tanker om at slutte lidt tidligere i år end sidste år.

Relaterede kunstnere:

Anders Munch - Kim Larsen kopi