>Komikniveau<

Forside/menu

Forestillingen fik årets Reumert-pris 2001 som den bedste cabaret, og man forstår det efter at have oplevet Ina-Miriam Rosenbaums halvanden times uophørlige kraftanspændelser som stand-up-komiker.

Hendes tekstgrundlag er i orden - det har en lille halv snes gode tekstforfattere sørget for. De har skabt det tekstlige grundlag for en både humoristisk, alvorlig og satirisk række monologer, vittigheder og sange.

Her er den 44-årige forladte kvinde, der er blevet fyret, men som forstår det.

Hun forstår alt og alle og sætter kryds ved både ja og nej, fordi hun forstår begge parter, og her er satiriske tekster om egoismen: Vi lever i en moderne tid og har kun ansvar for os selv, fortæller hun os, og den gode gamle Helge Kjærulff-Schmidt-vise fra besættelsestiden om, at vi alle er i samme båd, slår derfor en saltomortale i omkvædet: "Vi er jo alle i hver sin båd" frem til sidste strofe, for når først båden synker - så er vi alle i samme båd.

Scenografien domineres af en tre meter høj mand med vat i skuldrene, luft i maven og altmodisch habit - men han er ærlig, fundet over nettet, og det blev kærlighed ved første klik.

Teksterne er som sagt gode, men de skal fremføres på scenen, og Ina-Miriam Rosenbaum finder gennem sin tilbundsgående professionalitet frem til teksterne dybeste mening og muligheder.

Hun skaber et funklende billede af den jaloux kvinde, og hendes personlighedsoverskud af menneskelig styrke og stemning løfter i det hele taget teksterne og de deri skabte figurer op på et formfuldendt kunstnerisk plan.

Ingen af hendes løjer virker derfor tomme eller hensigtsløse, for de får i kraft af hendes præstation og den mørkere baggrund, der giver dem perspektiv.

Hendes parodiske portræt af en selvbevidst kunstner, der arbejder på en kriminalroman, er nok ondskabsfuld, men den er samtidig i mimik, gestus og ordvalg pseudokunstneren taget på kornet.

Det var en kunstnerisk anselig og underholdende glimrende aften i eftertænksomhedens skær, og forestillingen går nu på turné, bl. a. til Hjørring i aften, og den vender tilbage til Jomfru Ane 8., 9., 11. og 12. november.

I aften begynder en ny sæson for arrangementer med spisning i menighedshuset i Horne, hvor tryllekunstneren og komikeren Niels Peter Henriksen kommer og underholder.

Han har i mange år rejst rundt i hele landet og underholdt med sit alsidige program for både voksne og børn.

Hans show-program har også været vist i tv. Der er lagt op til en virkelig festlig aften for alle aldre.

Som sædvanlig spiser man sammen, og der er en afslutning. Invitationen er rettet til alle, der har lyst til at opleve Niels Peter Henriksen et hyggeligt samvær med andre og et fællesskab ved at spise sammen.

Relaterede kunstnere:

Chresten Speggers
Christian Fuhlendorff
Christian Kronman
Claus Reiss
Concerto Confronto - musikalsk komisk show
Container Conny

Dan Andersen's Spektakulære Guitarshow
Den falske brud tager fusen på manden
De syngende lussinger - Preisler - Dohn - Langhoff - komikerbooking
Den korte radioavis
Dorte Rømer
Dronning Dahl

Eddie Skoller
Elias Ehlers

Finn Nørbygaard
Flemming Jensen - troldmandshumor
Flemming Krøll
Frank Hvam
Frk. Lystrups Serveringsteater
Frk Olsens Vikarbureau
Frøken Kisser Marcussen - Falsk medarbejder

Geo
Gitte Brohus komiker
Gordon Kennedy

090720161643