>Familien Koppel - Koppelske kompositioner - musikalsk foredrag<


 

Familien Koppel - Koppelske kompositioner - musikalsk foredragFamilien koppel gennem 100 år

Anders, Benjamin og Marie Carmen Koppel tager i ord og toner publikum med rundt i Koppel-familiens historie; fra Herman D. Koppel, over Savage Rose i 1960’erne og op til nutiden med jazz, soul, gospel og store klassiske værker.

Foredraget vil byde på en række smagsprøver på Koppelske kompositioner, ligesom der vil blive fortalt anekdoter de færreste kender til!

De tre foredragsholdere bevæger sig hver især indenfor forskellige genrer - når de da ikke lige deltager i hinandens projekter!

Anders har skrevet musik til symfoniorkestre de seneste mange år, ligesom han stadig holder fast i sin fantastiske verdensmusiktrio "Bazaar".

Marie Carmen har den amerikanske gospeltradition helt inde under huden, synger soul og jazz og har deltaget i en lang række tv shows deriblandt Dansk Melodi Grandprix.

Benjamin er først og fremmest jazz-saxofonist, men har også en plads i poporkestret "Moonjam" og er solist med symfoniorkestre.

Tilsammen har de tre kunstnere et stort og trofast publikum, som med dette show får en unik mulighed for at lære den musikalske familie nærmere at kende på en humoristisk og underholdende måde.

Referat fra et musikalsk foredrag med Koppelfamilien:

Rødovregaard leverede rammen og publikum og Familien Koppel leverede indholdet.

Gårdspladsen var fyldt til bristepunktet af forventningsfulde tilhører da Benjamin Koppel bød velkommen til ”Familien Koppel gennem 100 år.” Og vurderet efter forestillingen, gik ingen skuffet hjem. Når musikalsk talent sættes i scene med en afslappet og ukrukket performens – er oplevelsen i top.

Sammen fortalte de forskellige historier om hinanden men også om deres farfar Herman D Koppel. Bl.a. fortaltes at Herman D Koppel stadigvæk omtales med ærefrygt på musikkonservatoriet. Det er meget vanskeligt at forstå efter Marias omtale af sin farfar.

Marie skulle selvfølgelig også lære at spille på klaver og hvem kunne være mere kompetent til den opgave, end hendes farfar. Men Marie havde desværre ikke talentet for at spille klaver. Det bemærkede farfar, og spilletimerne blev derfor brugt til at spise leverpostejmadder.

Et af de musikalske højdepunkter var måske da Anders og Benjamin fremførte deres tolkning af et klassisk værk som Herman D Koppel havde skrevet i 1930. Anders på det gamle orgel fra Savage Rose-tiden og Benjamin på saxofon gav på smukkeste vis kompositionen så meget fylde at hver en tone nåede langt ned i maven på tilhørerne.

Et højdepunkt var også da Marie – trods påstand om at hun ikke er jazzsangerinde – jazzede sig igennem ” Your are Always on My Mind” - Marie er i allerhøjeste grad også jazzsangerinde.

Søndag eftermiddag blev en kæmpe musikalsk oplevelse. Og alle gik hjem med en skøn fornemmelse i maven.

Anekdote:
Som dreng havde Benjamin, som så mange andre børn, en meget livlig fantasi. Han opfandt ganske simpelthen et land, med egne penge og eget sprog, naturligvis var Benjamin præsident i landet. Det skete at Herman D Koppel, når han ringede til familien, valgte at gå med i legen. Han bestilte f. eks. en kasse bananer som skulle leveres til Danmark. For at fuldende fantasilandet valgte Herman D Koppel naturligvis at skrive en nationalsang til landet.


     

White2
White2