>Gos1pelkor2et<

Forside/menu

På søndag bliver der mulighed for at opleve Mandskoret i Kirken.

Mandskoret har et bredt repertoire, som spænder fra danske og nordiske sange, operakor og operettemusik, over negrospirituals og gospel til europæisk kirkemusik for mandskor.

Mandskoret blev stiftet i 1928 og har med udgangspunkt viirket for fremme af god mandskortradition lige siden.

Koret består p.t. af 35 aktive sangere. Det er et rent amatørensemble, som øver tre timer ugentligt under ledelse af en professionelle dirigent.

Koret deltager også i større korarrangementer med blandede kor.

koret har gennem årene været på turnerejser i Norge, Sverige, Tyskland, England, Irland, Østrig, Ungarn og Tjekkiet og har altid i ind- og udland høstet stor anerkendelse for sine præstationer.

Kor har deltaget i radioudsendelser i Danmarks Radio, i TV og Koret har medvirket i Wiens Radio i forbindelse med deltagelse i Den internationale Schubertkonkurrence i november 1985.

Koret vandt 2. pladsen ved denne begivenhed. Koret arbejder oftest a cappella med 4-5 stemmige satser i kirkelige- og verdslige programmer.

Men koret optræder også sammen med piano, orgel eller symfoniorkester. I december 1999 udgav koret en CD med et bredt udvalg af korets numre.

Highway til Heaven kalder de ansatte ved Kirken spøgefyldt deres motorvejs-arrangement på lørdag, når hele byen fejrer, at byen er blevet motorvejsfast med hele Europa.

Kirkens bidrag er en koncert med Gospel koret, som er et seks-mands orkester, der med både ny og traditionel gospelmusik kan fylde både små og store rum.

Alle deltagerne har et professionelt forhold til musik. De synger og spiller blandt mange andre melodier som Amazing Grace, He's got the whole World og Nobody knows. Bandets leder er organist i Kirken.

Han står for akkompagnementet for orgel og keyboard. Birgit Petersen og Hanne Nielsen er de ledende vokaler. Hans Okholm spiller saxofon, Jens Ove spiller bas og Niels Olsen udgør den rytmiske sektion på trommer.

Orkestret lover en aften med energisk og sjælfuld gospel både af den traditionelle og mere moderne slags, når Gospel koret torsdag kl. 19.30 spiller og synger på kultur- og foreningshuset torsdag aften.

Gospel koret kommer fra byen og er en gruppe hvor medlemmerne alle har et yderst professionelt forhold til musik. De har spillet sammen i 10 år. Det er den lokale kirke, der sammen med Paraplyen står for arrangementet. Gruppen består af 5 sangere og musikere.

Relaterede kunstnere:

Barbara Johnson
Gospelvenner - Voices of joy
Gunnertoft Gospel Singers
Kefas Gospelkor
Laura Arensbak Kjærgaard - gospelsolist
Lene Matthiesen Nørrelykke
Lucius a capella gospeltrio
Marie Carmen Koppel: Soul - gospel singer

Miriam Mandipira
Mor-datter gospel - Gitte - Janni Brohus
Nathalie Kollo
Rune Herholdt - gospelworkshop - 14092011.100128
Steve Cameron
Steven Hart
Unity
Århus Gospel Kvartet

JzODb4OD1svQ1t