>Thyra Frank - personaleindstilling - menneskesynsomsorg<

Thyra Frank - personale - indstilling - menneskesyn - omsorg - 02041.2697

Mød Plejehjemsleder og foredragsholder Thyra Frank til et foredrag om hendes arbejde på LOTTE.

”Retten til en værdig alderdom” er noget, der ligger Thyra Frank meget på sinde. Hun tror på et liv før døden – og praktiserer sine holdninger på plejehjemmet Lotte på Frederiksberg.

Her bestemmer beboerne på hjemmet (- og det opfattes som et hjem) selv hvornår de ønsker at stå op og gå i seng – og de kan få rødvin til maden, hvis det er det, de ønsker.

”Jeg ønsker de skal ryge, elske og drikke sig ihjel” udtaler Thyra Frank, og det skal ses på baggrund af, at beboerne på Lotte har en væsentlig højere levetid end gennemsnittet for andre plejehjem i Danmark.

Men hvordan motiverer man som leder sine medarbejdere til at yde den omsorg, som de ældre har krav på ?

”Som plejehjemsleder er der især én ting man skal gøre sig klart: Personalets holdninger og menneskesyn er helt afgørende for, at beboerne fortsat kan leve et liv i overensstemmelse med det liv, de levede inden, de flyttede på plejehjem.
 
For at kunne lede og udvikle hver enkelt medarbejder frem til de holdninger og fællesværdier, som skal kendetegne den enkelte organisation, er en af de vigtigste ledelsesopgaver derfor at kende sine medarbejdere både på det faglige og på det personlige plan. I hvert fald ikke ved at tale om mangel på penge, ressourcer og tid. Det er bare en undskyldning for ikke at gøre tingene ordentligt” udtaler Thyra Frank.

Og samtidig har personalet sagt farvel til ensretning, manualer og kontortimer foran pc’en. For det skal handle om nærhed, intuition og livskvalitet.

Når plejehjemmet præsenteres for kommende beboere og for pårørende fremhæver de ofte at: LOTTE er et hjem - og et hjem er en følelse - en bolig er derimod noget fysisk. Det kan derfor ikke overraske, at jeg mener, at der er behov for i langt højere grad at fokusere på de psykiske rammer inden for ældreområdet.

•Thyra Frank er født i 1952 og har siden 1988 været forstander på OK-hjemmet Lotte, et plejehjem på Frederiksberg.

•Lotte er en selvejende institution under OK-Fonden med 27 ansatte til 20 fuldtidsstillinger og 23 beboere i alderen 60 til 96 år fra 11 forskellige kommuner
•Under fonden findes 14 plejehjem
•Plejehjemmet blev grundlagt af skuespilleren Ib Schjønbergs søn Bent.

Thyra Frank er student fra Aalborg Katedralskole og blev uddannet sygeplejerske i 1982.

Hun har arbejdet indenfor ældrepleje siden 1975 og har siden 1988 været forstander for OK-plejehjemmet Lotte på Frederiksberg. Som leder af Lotte har hun sat fokus på omsorg, respekt og livsglæde for stedets 22 beboere ud fra en filosofi om "retten til en værdig alderdom" og troen på "et liv før døden". Hun er blandt andet kendt for at servere rødvin til maden og portvin til kaffen samt for at tage alle beboerne med på en årlig charterferie.

Det har givet hende megen omtale, ligesom hun er en populær foredragsholder og deltager i den offentlige debat.

I sommeren 2008 blev Thyra Frank kåret til Ridder af Dannebrog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:

Schmidt og Co:: . 075.951 Starpeople: Rasmus Fjeldsted . 0353.07 The Hitmen: . Le Freak: Happy disco - 0536.121 . 079.753 The Party: DK's fedeste coverband . Thomas Helmig Jam: 4 wuznip'e . Bakkesangerinder:: Bakkens Hvile . BaSix: a capella musik i international klasse . 0 Bjørn Tidmand: Dansk popsanger