>Cecilia Vanman foredrag<

 

Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia Vanman den første danske kvinde der er blevet optaget som Fellow i The Explorers Club – verdens mest prestigefyldte klub for videnskabsfolk og eventyrere. Igennem sit arbejde som havpattedyrbiolog rejser Cecilia i hele verden og har sejlet både langs Arktiske kyster, i Sortehavet, Middelhavet, Nordøst- og Nordvest Atlanten, Vestindien og Det Indiske Ocean. Cecilia arbejder også som ekspeditionsleder på udfordrende filmproduktioner for blandt andet Leonardo di Caprio og National Geographic Society i Canadas Arktis og har, som eneste dansker, krydset Nordvestpassagen over det nordamerikanske kontinent på tre forskellige ekspeditioner.

Cecilia arbejder også som fotojournalist og har blandt andet skrevet reportager om Frømandskorpset, Slædepatruljen Sirius, Flyvevåbnets Helikopterredningstjeneste, om rekordjagende fridykkere og sine egne, inspirerende rejseeventyr og ekspeditioner. Hun har fokus på rejseeventyr, natur, lederskab og samarbejde under ekstreme ekspeditioner, dyreliv og klimaforandringer og er en passioneret og engageret foredragsholder som formidler dragende fortællinger fra et unikt arbejdsliv ud fra fantastiske fotos.

Cecilias foredrag kan skræddersyes både i længde og indhold, men generelt varer et foredrag 2 x 40 minutter med pause i midten og tid til spørgsmål og debat efterfølgende.

Netop nu er Cecilia aktuel med foredragene:

’Et Arbejdsliv på Iskanten’ - Cecilia tager publikum med bag scenen som ekspeditionsleder og havpattedyrbiolog ved iskanten i Arktis. Vi rejser blandt andet med på en

spændende filmekspedition på jagt efter hvalrosser, hvidhvaler og narhvaler ved 76nde breddegrad i Canada, i fodsporende på legendariske opdagelsesrejsende igennem den mytiske Nordvestpassage og møder udfordrende storme, isbjørne og overvældende natur i den arktiske ødemark. Cecilia formidler levende og engageret, og publikum er med hele vejen, når havisen knager faretruende under flyverens landingsstel og stormbølgerne vælter ind over forskningsskibets stævn.

’Antarktis – Verdens Dybfryser og Pingvinernes Rige’ - I dette foredrag tager havpattedyrbiolog, eventyrer og ekspeditionsleder Cecilia Vanman publikum med på en fascinerende sejlads fra Argentina til det Antarktiske kontinent. På vejen besøger vi Falklandsøerne, South Georgia, de ekstremt isolerede South Sandwichøer og møder et overflødighedshorn af dyreliv, gigantiske isbjerge og overvældende natur. Vi hører om udfordringerne ved global opvarmning og vi besøger forladte hvalfangerstationer, hvor sæler er flyttet ind i de tomme huse og pingviner vandrer rundt i gaderne. Igennem Cecilias’ fantastiske fotos og fortællinger kommer vi helt tæt på søløvernes overdøvende snakken, vi mærker de enorme pukkelhvaler vende sig i havet, følger spækhuggernes dramatiske sæljagt og kommer på kloshold af en koloni med titusinder af kongepingviner.

’Spændende Projekter på Verdenshavene’ - Cecilia Vanman tager publikum med bag scenen på en række spændende projekter på verdenshavene. Vær med når der skal laves spillefilm med stunt-dykkere, hør om rekordjagende fridykkere som svømmer til utrolige dybder på et åndedrag og se hvordan hvalerne beskyttes under forskningsprojekter i piratfyldte farvande. Vi skal til Middelhavet, Det Indiske Ocean, Caribien og en helt særlig svømmepøl til filmstunts i Pinewood Film Studios i England.

’Et Grønland i Forandring’ - Havpattedyrbiolog og ekspeditionsleder Cecilia Vanman tager publikum med på en fascinerende rejse i Grønland. Igennem hendes arbejde og smukke fotos, hører, forstår og mærker vi, hvad Grønland er for en størrelse. Vi følger isbjergenes liv fra den mægtige indlandsis til isbræer og det åbne havn, møder vildt dyreliv, umådelig stor natur og besøger små bygder gemt i fjorde og bag bjerge. Vi hører om udfordringerne ved global opvarmning, trækker tråde til historiske ekspeditioner og rejser med på hundeslæde hos Sirius Patruljen Nørdøstgrønland.

Udtalelser fra foredragskunder:

DIS - Danish Institute for Study Abroad, Tommy Heisz, forfatter, journalist og ekstern lektor i faget Travel Writing: Cecilia Vanmans foredrag om et arbejdsliv på iskanten tryllebandt de studerende. Det var spændende for dem at høre, hvordan Cecilia med sin fortælling indviede os i det hårde og krævende ekspeditionsliv. Gennem levende og konkrete beskrivelser åbnede hun en verden, meget få af os nogensinde kommer i nærheden af. Vi kunne nærmest høre isbjørnene brøle og hvalerne vende sig i havet. Samtidig gav foredraget en god forståelse for de klimaproblemer, vi alle sammen står over for. De studerende gav samstemmende udtryk for, at foredraget havde været både underholdende, lærerigt og tankevækkende. Jeg kunne ikke være mere enig. 

Den Blå Planet, Malte Siglev, Program & Event Chef: Cecilia Vanmans foredrag er en fængslende beretning om et arbejdsliv i den yderste kant af den menneskelige formåen i det allernordligste af vores verden. Publikum efterlades med åben mund og polypper, når fortællinger om mælkehvide snestorme, faretruende isbjørne, eventyrlige narhvaler og hundeslædekørsel i det hårdest tænkelige miljø formidles med engagerende og autentisk glæde for naturen. Jeg kan ikke andet end anbefale Cecilia Vanmans fantastiske fortællerlighed”.    

Helle Merete Brix, journalist, forfatter og moderator ved AOF Nordsjællands foredragsrække på Seniorhøjskolen: Cecilia er en fremragende foredragsholder. Engageret, vidende og samtidig pædagogisk, uden at man keder sig et øjeblik. Jeg anbefaler hende på det varmeste. 

Arrangørerne v. Stiften Fordele. Jysk Fynske Medier. Fyens Stift Tidende: Cecilia Vanmans foredrag giver et kig ind bag kulissen på et spændende og udfordrende arbejde i Arktis. Med en levende og naturlig fortælleevne deler Cecilia ud af sine hverdagsanekdoter, særlige oplevelser og sjove hændelser, som alt sammen bliver fortalt ud fra flotte og dragende billeder. Efter foredraget går man som tilskuer derfra med en følelse af at være blevet beriget med tanker og fakta om klodens desværre svindende ismasse, men også en lyst til at opleve eller genopleve den smukke og eventyrlige natur som Cecilia viser frem.

Formand for Ok Klubben Høje Taastrup, Bente Steffensen: Ok-Høje Taastrup siger tak for et spændende og interessant foredrag ’Et Arbejdsliv på Iskanten’. Vi har fået mange tilkendegivelser og kan varmt anbefale dit foredrag til andre’.   

 

 


 

Relaterede kunstnere:
Rendestenens Liljer fortolker gårdens - gadens - værtshusenes og de rejsendes musik . 0270.11: Thomas Kjellerup  . 0 Tørfisk:: Forblæste mandestemmer . Marie Carmen Koppel:: 001.103 - Gospelsangerinde . - Jazznødderne: Swingende jazzmusik - krydret med vanvittige påfund og skøre indfald .
:.Bazaar Legendarisk verdensmusik

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere