>Karsten Engmann Jensen: privatpenge<

Bookingforespørgsel
Om Karsten Engmann Jensen

Karsten Engmann Jensen fortæller sjove historier om, hvordan folk har det med deres penge.
Der er sikkerhed for et godt grin, samtidig med at du bliver klogere og kan spejle din egen adfærd omkring pengesager.


Han viser, hvordan det økonomiske næsten altid hænger sammen med det psykologiske, og han viser de steder hvor underbevidstheden , giver problemer, når vi forsøger at håndtere vores pengesager.

Som erfaren rådgiver for mennesker, som ønsker at få mere ud af deres penge, bygger han sine indlæg på konkrete oplevelser. Du får dermed konkrete forslag til, hvordan du kan gøre det bedre med dine penge, og hvordan du undgår at andre udnytter, at de kender psykologien bedre end dig.

Karsten Engmann Jensen er cand. polit., har arbejdet som økonom i Dannarks Nationalbank, DR’s økonomiske ekspert, investeringsekspert på TV2 og redaktør på Børsen TV.
I dag lever han af økonomisk rådgivning og holder desuden en række foredrag med udgangspunkt i hans erfaring fra tv verdenen og de fem bøger han har skrevet om opsparing, investering og privatøkonomi.

Bliv rig af dit boligkøb
Hvad skal du tage stilling til, når du skal beslutte om du skal købe hus, lejlighed eller bare bo til leje?

Hvordan kan det være, at du bliver 20 pct. rigere, bare fordi dit hus er steget 5 pct. i pris?

Hvorfor siger nogen, at det er dyrt at bo i hus? Og hvorfor kalder andre huset for en investering?

Det og mange andre økonomiske problemstillinger svarer Karsten Engmann Jensen på i dette interessante foredrag om, hvordan du får det bedste ud af dit boligkøb eller salg.

Du får også svar på, hvorfor det til enhver tid bedst lønner sig at købe din bolig, når du vurderer at du har får brug for en bolig, da det kan blive en meget dyr affære at vente til det tidspunkt, hvor du tror på, at det er mest økonomisk for dig at købe bolig.

Karsten Engmann Jensen er økonomisk rådgiver og kendt som DR’s økonomiske ekspert gennem mange år. Han har skrevet fem bøger om opsparing, investering og privatøkonomi, hvor boligøkonomi indgår som en central størrelse i alle forhold.

I dette foredrag slår han, de væsentligste pointer i forbindelse med boliginvestering, fast med syvtommersøm. Men der er samtidig plads til at grine undervejs, når Karsten med sit overskud af viden om privatøkonomi, formår at vende op og ned på de mange myter og fraser der hersker om opsparing og investering i fast ejendom.

Og så viser han dig vej gennem den jungle af boliglån du som boligejer skal tage stilling til, når boligen skal finansieres optimalt. Du bliver klædt på til at undgå dyre bidragssatser og andre omkostninger, men også til vælge den rente, som er bedst for dig og din familie.

Kort sagt, får du både viden og underholdning med hjem, uanset om du er husejer, som ønsker at optimere dine lån, om du skal sælge huset og gerne vil foregribe dumme tab eller om du blot går med tanker om at investere i en bolig.

Bliv ven med din underbevidsthed og få mere ud af dine penge
Hvorfor lader vi os friste til at købe ting vi ikke har brug for?
Hvorfor køber kvinder ikke aktier, når de nu er bedre til det end mænd?
Hvorfor synes vi at 500 kr. sparet på bilkøbet ikke har den samme værdi, som 500 kr. sparet på vinterskoene?
Hvorfor synes vi at det at placere penge i banken eller i obligationer er mere sikkert end det at købe aktier?
Hvorfor har vi en tendens til at handle de samme steder som vi plejer?

Vi gør mærkelige ting, når vi skal købe ind, spare op eller foretage privatøkonomiske beslutninger. Faktisk gør vi mærkelige ting, som vi ikke selv er opmærksomme på, og som vi ikke engang vil indrømme over for os selv.

Karsten Engmann Jensen er økonomisk rådgiver i Pengeministeriet og har skrevet fem bøger om opsparing, investering og penge. Han er uddannet økonom fra Københavns Universitet og har blandt andet fungeret som DR’s økonomiske ekspert i en årrække.

I dette humoristiske foredrag forklarer han, om sine egne flove handlinger og om hvordan vi gang på gang tror at vi gør noget rigtigt, hvor vi i virkeligheden handler til ulempe for os selv. Det gør han, så alle kan grine med, uden at føle sig til grin. Karsten Engmann Jensen bruger nemlig grundlæggende universitetsforskning til at forklare, hvad der sker i vores hjerne, og hvorfor vi nødigt vil indrømme at vi begår fejl.

Han kan også forklare, hvorfor stort set alle har lyst til at snyde lidt med deres forsikring uanset om gevinsten – eller sågar straffen – er stor eller lille.

Og så kan han forklare, hvordan kvinder ubevist fravælger at spare op i aktier, selvom de er bedre til at handle med aktier end mænd. Men også hvorfor ungkarle handler aktier med stor iver, til trods for at de klarer sig endnu ringere end ægtemanden.

Et foredrag der får dig til at tænke en ekstra gang, hvis du senere skal sælge dit hus, købe en ny bil, forhandle om din løn, stille krav til banken, købe vinterstøvler og alverdens andre udfordringer du skal kæmpe med – og imod – i din økonomiske hverdag.

Få økonomisk frihed som single
Et foredrag om, hvordan du som single kan få meget mere ud af dine penge.

Hver syvende dansker mellem 30 og 50 år bor alene. Faktisk er det mandlige singler, der udgør den største andel, mens kvindelige singler mest hyppigt bor sammen med et eller flere børn.

Er du en af de 137.000 mænd eller 66.000 kvinder, der oplever en hverdag med singlelivets frihed, økonomiske udfordringer og måske lidt ensomhed? Er du usikker på, hvorvidt du som single får det bedste ud af dine penge? Mangler du en at sparre med omkring din økonomi? Eller vil du bare gerne høre lidt om, hvordan par og singler lever med forskellige økonomiske udfordringer.
 

I dette foredrag med Karsten Engmann Jensen kan du få både underholdning, redskaber og sikkerhed i, hvordan du kan få lidt mere ud af dine penge – i et foredrag serveret med god plads til et træk på smilebåndet.

Karsten Engmann Jensen viser dig, hvor enkelt det kan være at få mere ud af din frihed som single, hvordan du kan tackle følelsen af usikkerhed om ”det med de dér penge”, og så bekræfter han dig i, at de ting du allerede gør med dine penge også kan være fornuftig for både dig og din økonomi i fremtiden.

Karsten Engmann Jensen giver personlig økonomisk rådgivning for familier og for singler i sin rådgivningsvirksomhed Pengeministeriet. Hans økonomiske ballast er betydelig, da Karsten er uddannet cand. polit. fra Københavns Universitet, har fungeret som både økonom i Danmarks Nationalbank og i diverse TV programmer som DR`s økonomiske ekspert.
Han har desuden skrevet fem læseværdige og populære bøger om opsparing, investering og privatøkonomi. I flere af bøgerne viser han, hvor meget det koster ekstra at leve som single, og hvordan man undgår dumme omkostninger.

I dette foredrag får du konkret hjælp til
* hvordan du som single skal håndtere din bank
* hvordan du slipper for de dumme udgifter der ofte rammer singler
* hvordan du skaber plads til at spare op, så du kan leve dine drømme ud i livet

Du får også en underholdende – og fuldkommen upoleret – redegørelse for, hvor forskelligt mænd og kvinder angriber deres økonomiske udfordringer. Evolutionen gør nemlig, at mænd stadig er præget af det gamle instinkt, hvor kvinden nedlægges ”med den store kølle”. Kvinder derimod oplever - qua den evolutionære arv – at deres præference for mænd skifter alt efter hvor i deres cyklus de befinder sig. Begge dele påvirker deres økonomiske adfærd – hvis man vel at mærke tør generalisere over evolutionen.

Så enkelt kan du få en bedre opsparing
Det er nemt at få mere ud af din opsparing. Faktisk får du mere ud af din opsparing, jo mindre du foretager dig.
Budskabet lyder ulogisk, men det kommer fra en af landets dygtigste folk inden for rådgivning om opsparing, investering og privatøkonomi.

I dette indlæg, viser Karsten Engmann Jensen, hvor meget du kan tjene ved at investere klogt i stedet for at lade andre bestemme hvad du skal gøre.

Han viser, hvordan kvinder – desværre – er forsigtige med at købe aktier, men rent faktisk er betydeligt bedre end mænd, hvis de først forsøger sig.
 

Du får også en forklaring på, hvordan du kan købe aktier uden at risikere at tabe dine penge, og ikke mindst hvordan du får op til fem gange mere ud af dine penge, hvis du investerer.

Vi gør mærkelige ting, når vi skal købe ind, spare op eller foretage privatøkonomiske beslutninger. Faktisk gør vi mærkelige ting, som vi ikke selv er opmærksomme på, og som vi ikke engang vil indrømme over for os selv.

Karsten Engmann Jensen har udviklet ”Klodshansmetoden”, som viser at du nemt kan købe dine egne aktier og spare omkostninger til banken og dens investeringsforeninger – og samtidig være sikker på, at få det optimale ud af dine investeringer.

Et foredrag der får dig til at tænke en ekstra gang, hvis du senere skal sælge dit hus, investere i aktier, købe en ny bil eller andet, som påvirker din økonomiske hverdag.

Karsten Engmann Jensen er økonomisk rådgiver i Pengeministeriet og har skrevet fem bøger om opsparing, investering og penge. Han er uddannet økonom fra Københavns Universitet og har blandt andet fungeret som DR’s økonomiske ekspert i en årrække.

Økonomisk frihed som par
Et foredrag om, hvordan I får et bedre ægteskab og en bedre privatøkonomi.

Par der jævnligt skændes om familiens brug af penge, løber en dobbelt så stor risiko for at blive skilt som andre. Ikke engang en fornuftig økonomi eller formue kan råde bod på skaden. Uenighed om økonomien er en af de væsentligste årsager til at folk bliver skilt, langt foran uenighed om hjemlige pligter, sex, svigerforældre og hvor højt familien prioriteres i forhold til andre gøremål.

”Det er desværre dialogen der tynger, når par henvender sig for at få økonomisk rådgivning i Pengeministeriet,” forklarer Karsten Engmann Jensen, og han fortsætter:
”Den kan afhjælpes alene ved at gennemgå økonomien og skabe en status, som begge kan forholde sig til. Derefter skal uenighederne aftabuiseres og snakkes igennem, sådan at der er plads til begge parter i forholdet,” forklarer Karsten Engmann Jensen.

Foredraget beskriver, hvordan familieharmonien er påvirket af valget mellem fælles økonomi eller hver sin økonomi. På en humoristisk måde karikeres hvordan manden bruger penge på den ene måde, mens kvinden bruger penge på den anden, og ikke mindst hvordan de, på hver deres måde, forsøger at lægge et slør over forskellene over for deres partner.

Dertil kommer en række bud på, hvilke former for diskussioner man med fordel kan være ekstra opmærksom på som par og hvilke metoder, der bedst modvirker økonomiske kriser i ægteskabet. Ligesom der er råd om, hvordan man skaber en fornuftig dialog hvor begge parter føler sig hørt.

”Ofte siger folk efter sådan en aften, at de nu kan se, at de ikke er ene med deres tanker, og at de har fået instrumenter til hvordan de nu skal agere,” forklarer Karsten Engmann Jensen om sine foredrag.

Trods varmen og humoren tager Karsten Engmann Jensen sit klare udgangspunkt i sin universitetsuddannelse som økonom og sine mange års erfaring med det psykologiske element inden for økonomi.

Karsten Engmann Jensen giver personlig økonomisk rådgivning for familier og for singler i sin rådgivningsvirksomhed Pengeministeriet. Hans økonomiske ballast er betydelig, da Karsten er uddannet cand. polit. fra Københavns Universitet, har fungeret som både økonom i Danmarks Nationalbank og i diverse TV programmer som DR`s økonomiske ekspert.

Foredraget er rettet mod både nydannede par, som gerne vil gardere sig mod skænderier om økonomi, men er også rettet til etablerede par, der gerne vil gøre det bedre.

.
    

Navn:

Email:

Besked


 


Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere