>Nina Rasmussen - Hjalte Tin - tropeøforedrag<

Booking forespørgsel

Nina Rasmussen - Hjalte Tin - tropeøforedrag

Vi holder foredrag om vores rejser overalt i Danmark - for alle slags forsamlinger.

 Siden vi holdt det første foredrag i Valby Medborgerhus om motorcykelrejsen gennem Sydamerika med Emil og Ida, har vi fortalt om vores eventyr i den store verden for fulde huse mere end tusind gange. Forsamlingshuse, biblioteker, fagforeninger, virksomheder, oplysningsforbund, kirker, menighedsråd, gymnasier, foreninger og festivaler har haft bud efter os. Vi har underholdt blinde og døve, i fængsler, i Norge og Sverige og Tyskland, ja selv på NATOs hovedkvarter og for venner i Moskva.

Her på siden kan du finde information om de forskellige foredrag:

PÅ OPDAGELSE I CUBA
Hvad sker der i Castros Cuba?

CUBA
Vi er klar med et aktuelt og farverigt foredrag om CUBA. Tilskuerne kommer med ind bag ferieøens turistkulisser. Fra de høje bjerge og Guantanamo i øst til sukkerplantagerne og tobaksmarkerne i vest. Hør hvad Havannas unge kritiske musikere og kunstnere siger om fremtiden og tag på besøg hos partiets overklasse.

Et personligt og underholdende foredrag om en tropeø stadig flere danskere har mulighed for at besøge, men som endnu er ukendt for de fleste

Et to timers show med lysbilleder, inklusive pause, fremvisning af souvenirs og andet fra Cuba, samt spørgsmål og svar. Vi medbringer selv apparatur, arrangøren sørger for lærred og mørklægning.

I 2CV GENNEM KURDISTAN
Kurderne i Irak, Syrien og Tyrkiet

At køre fra Århus til Bagdad i 2CV viste sig at være en fremragende måde at komme i kontakt med kurdere - og arabere, tyrkere, armeniere og amerikanere og høre deres historier og blive indviet i deres håb for fremtiden. Situationen i Kurdistan viste sig at være langt mere positiv end det billede medierne tegnede og tegner herhjemme.

Kurderne tæller 30 millioner og er det største folk i verden uden egen stat. Foredraget giver et unikt indblik i hvem kurderne er og hvor de står i dag.

I foredraget fortæller vi ærligt om hvordan vi inden rejsen demonstrerede imod den amerikanske invasion, men vendte hjem overbevist om at det var rigtigt at bruge magt til at fjerne Saddam Husseins diktatur.

Et to timers show med lysbilleder, inklusive pause, fremvisning af dragter og andet fra Kurdistan, samt spørgsmål og svar. Vi medbringer selv apparatur, arrangøren sørger for lærred og mørklægning.

HELD OG LYKKE
Med Emil og Ida på motorcykel gennem Sydamerika

Det klassiske foredrag om en rejse alle mente var vanvittig, men som bagefter blev en utrolig populær historie om kærlighed til børn, familiesammenhold og glæden ved at rejse. At sætte en pige på et år og hendes storebror på fem år op på to motorcykler for at begive sig ud på den et år lange rejse fra Los Angeles til Rio de Janeiro, ja det var lige før vi blev anklaget for børnemishandling. Men ideen viste sig at fungere og rejsen skabte et stærkt og godt familiesammenhold.

Sydamerika er en enestående smuk verdensdel som vi oplevede fra første række på alle de vidunderlige steder vi slog lejr. Og at komme med to små lyshårede børn var nøglen til utallige latinamerikanske hjerter og hjem.

Foredraget har inspireret mange forældre til at se deres børn, ikke som en forhindring, men tværtimod som en herlig mulighed for at opleve verden. Ikke nødvendigvis ved at rejse på motorcykel, men på den måde som passer hver enkelt familie.

Et to timers show med lysbilleder og musik, inklusive pause, fremvisning af dragter og andet fra Sydamerika, samt spørgsmål og svar. Vi medbringer selv apparatur, arrangøren sørger for lærred og mørklægning.

PÅ MOTORCYKEL I DET VILDE ØSTEN
Malaysia, Indonesien, Ny Guinea og Australien

En motorcykel-familierejse på tværs af ekstreme kulturelle kontraster: med start i det velordnede kinesiske Singapore, gennem det islamiske Malaysia og Sumatra til det buddhistisk prægede Java, videre med fragtskib til det kristne og animistiske Timor og helt ud til det vilde, voldsomme og fantastiske Ny Guinea og til sidst ned til det venlige europæiske Australien. Motorcykler til lands, til vands og i luften var en helt speciel udfordring. På Ny Guinea måtte vi flere gange skille motorcyklerne ad for at læsse dem på små fly der kunne bringe os videre til den næste strækning bjergvej i det indre af tropeøen, hvor bjergene er så høje at de er dækket af evig sne.

Emil og Ida var selvfølgelig med igen. Og denne gang havde Emil skolebøger med. Hør også om hvordan man kombinerer skolegang med fjernrejser.

Et to timers show med lysbilleder og musik, inklusive pause, fremvisning af dragter og andet fra rejsen, samt spørgsmål og svar. Vi medbringer selv apparatur, arrangøren sørger for lærred og mørklægning.

PÅ FRI FOD I SOVJETUNIONEN
Historisk motorcykeleventyr

Et historisk foredrag. Som de første fra vesten fik vi lov til at rejse på egen hånd på motorcykel gennem Sovjetunionen. Glasnost åbnede op, folk turde tale med os og vi fik et unikt indblik i livet bag jerntæppet, to år før Sovjetunionen forsvandt.
Selvom vi ikke måtte, overnattede vi igen og igen hos private familier. Vi kørte gennem lukkede områder og blev arresteret tre gange. Rejsen gik fra Leningrad i vest gennem Baltikum til Moskva. I Kaukasus, et af verdens smukkeste landskaber, mødte vi den opblomstrende nationalisme lige inden den slog ud i krig. Fra venner i oliebyen Baku tog vi til Centralasien med silkevejens berømte byer Samarkand og Bukhara. Her i de støvede, forgiftede bomuldsmarker så vi spiren til de problemer vi hører om i dag, bl. a. i Uzbekistan. Vi kørte gennem Sibirien helt ud til Burjatien øst for Bajkalsøen hvor vinteren satte en stopper for motorcykelrejsen. Den sidste måned tilbragte vi i Moskva, der kogte og sydede af rygter om forandring under en iskold og forarmet tristesse.
Foredraget slutter med den første frie rockkoncert i Moskva, hvor 10.000 unge råbte ned med systemet. Ni måneder senere væltede Berlinmuren.

Et to timers show med lysbilleder, lyde og musik, inklusive pause, fremvisning af dragter og andet fra Sovjet, samt spørgsmål og svar. Vi medbringer selv apparatur, arrangøren sørger for lærred og mørklægning.

FRA CAPE TIL CAIRO PÅ MOTORCYKEL
På opdagelse i det moderne Afrika

Foredraget fortæller om den hårdeste rejse vi har gennemført. 3 motorcykler, 24.000 km fra Capetown til Cairo på seks måneder. Emil var 17 år og er den yngste der nogensinde selv har kørt tværs igennem Afrika på motorcykel. Vejene var elendige og situationen mange steder meget urolig. Men Afrika er et smukt og vidunderligt kontinent. To af foredragets - og rejsens - højdepunkter er besøget hos Himbaerne i Namibia og hos gorillaerne i Zaire. Hos Himbaerne oplevede vi lidt af livet hos de oprindelige folk og deres balance med naturen, som er det modsatte af fattigdom. Og besøget hos gorillaerne, menneskets nærmeste slægtninge i naturen, var et familiebesøg som gjorde dybt indtryk.
Rejsen begyndte i det lille bjergland Leshoto, videre gennem Sydafrika, Namibia, Angola (hvor der var en lille pause i tyve års borgerkrig), Zaire, et kæmpeland i total opløsning, Uganda med AIDS, Kenya der tog imod 100.000 sultende somaliere, Etiopien som lige var kommet af med det kommunistiske diktatur, Eritrea som efter en generations krig var ved at blive selvstændigt, Sudan med det værste diktatur og den venligste befolkning og endelig til Afrikas største by Cairo.

Menu:
Startsiden . Artister . Børneaktiviteter . Børneunderholdning . Country . Danseorkestre . Diskoteker . Duo musikere .
Folkemusik og viser . Foredrag . Gospel . Jazz . Klassisk musik . Komikere . Konferencier . Musikere søges . Receptionsmusik . Rock og Blues . Serveringsteater . Solister . Solo musikere . Street Parade . Tryllekunstnere

Musiker-Børsen ApS -  Aage Jørgensen - Slåenvej 3 - 6600 Vejen - telefon 75 36 34 40 - aage@musiker-boersen.dk

Relaterede kunstnere:

RubberBand: Biografi . ::Schmidt og Co:: . 075.951 Starpeople: Rasmus Fjeldsted . 0353.07 The Hitmen: . Le Freak: Happy disco - 0536.121 . 079.753 The Party: DK's fedeste coverband . Thomas Helmig Jam: 4 wuznip'e . Bakkesangerinder:: Bakkens Hvile . BaSix: a capella musik i international klasse

Relaterede emner: