>Lasse og Mathilde - booking folkemusik<

       

 

Lasse og Mathilde - demokratisk fordeling af det vokale arbejde

     `Lidt Hippie er man vel altid` er titlen på den bog, journalist Elisabeth Saugmann har skrevet om Lasse & Mathildes historier og anekdoter, som nogle af landets førende spillemænd og koner på baggrund af 40 år i branchen!

- Med gode grin og lidt alvor, tilsat et væld at duoens store klassiske ørehængere, fortæller Lasse og Mathilde om et farverigt og på alle måder rigt liv, levet og spillet sammen med, ved siden af - og i samklang med et væld af tidens store musikere, lyrikere og andet godtfolk.

Bogen udkom i forbindelse med Duoens 40 års jubilæum i 2015, og nu er Lasse og Mathilde klar til den store Danmarksturne, hvor de bringer bogen til live i ord, billeder og toner.

Vi kommer rundt om duoens opstart som Tove Ditlevsen var årsag til, med Lasse Helners dejlige musik, og Mathildes purunge pigestemme på pladen ”Pigesind”, - vi fortæller om ”Flugten tilbage til Fyn” om starten på Midtfyns Festival, om solide venskaber der blev knyttet - suppleret med sange fra samtiden, anekdoter og måske lidt pral!!!

Vi fortæller lidt om de venner vi har mistet, vi fortæller om Danmark, om hvorfor vi har valgt at bo på landet, om færger, om sangenes tilblivelse, om venner vi har ladet os inspirere af, om netværk, - om New Orleans og byens inspirerende omfavnelse, og om en hel masse andet + nutiden og hvad fremtiden må bringe Lasse & Mathilde.

Det musikalske foredrag bidrager med væsentlige Danmarksbilleder fra den tid, hvor ungdomsoprøret havde præget både personlige værdier og samfundets udviklingstendenser, og hvor musik og kunst pludselig fik en ny, samfundskritisk og udviklende rolle.

Bogen og foredraget tegner et bredt billede af tiden og musikmiljøet fra 1970`erne til nu, og som det vil fremgå, var ungdomsoprøret tid langt fra en entydig størrelse.

Så hvad enten du er gammel nostalgiker eller ung og nysgerrig, vil der være ny indsigt at hente i foredraget.

Relaterede kunstnere:
Kirsten Sigaard: Fra pop til Piaf - booking . Kurt Ravn: 110408.010 - Et varieret kirkeligt repertoire - musicals . Lene Siel: Booking - Musiker-Børsen . Lune Carlsen - Baggårdskatten: . 0339.061:: Sigurd Barrett - Dansk Piano Show - underholdning i international klasse . Stig Rossen: 006.139 . Swing Sisters:: 3 girls - livsbekræftende musik