>The Cliffters----guitarorkester - book her<

 

The Cliffters----guitarorkester - book The Clifters herThe Cliffters bookes af Musiker-Børsen

Det var flere år før The Beatles gennembrud, at Cliff Richard og The Drifters (Shadows) inspirerede og navngav Danmarks første guitarorkester i 1960. Allerede året efter overhalede The Cliffters sine idoler på den hjemlige hitliste. Gruppen adskilte sig fra de tidligere rockorkestre ved elegant sceneoptræden med ens hvide guitarer, lilla habitter og laksko. Denne stil har Cliffters bibeholdt 44 år efter.

The Cliffters udsprang af den københavnske gruppe The Ready Rock Boys, dannet i 57. The Cliffters brød igennem allerede med debutsinglen "My Heart And I / How Wonderfull To Know
(Phillips, 1961).

Fire singler alene i 191 blev det til, heriblandt "Django /Amapol" (Phillips).

Django er den dag i dag en periode-klassiker, og er siden udsendt i 32 lande, ligesom den findes i utallige kopiversioner. Singlesucceserne fulgte herefter, bl.a. "Twistin' Patricia / Listen To My Heart" (Phillips) 1962. I midten af 63 forlod Johnny Reimar og Jan Pedersen gruppen for at danne "The Scarlets, og gruppen fik herefter skiftende besætning, bl.a. medvirkede trommeslageren Torben Sardorf og Bjarne De La Motte, før de var med til at danne The Hitmakers.

For et par år siden besluttede gruppen at holde en ”pause”, men efterspørgslen på The Cliffters var der stadig.

Det har fået rock-legenderne til at stemme de gamle fenderguitarer og de fem musikere, med Johnny Reimar i spidsen, er igen klar til at indtage landet med deres kendte 60'er repertoire.

Cliffters har for nylig fået gruppens oprindelige basguitarrist, Lars Koefoed tilbage. Lars var kun 15 år da han var med til at grundlægge Danmarks ældste guitarorkester - The Cliffters. 

Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere