>Brian Lange Legionærforedrag<

 

 

Tidligere faldskærmsjæger i Fremmedlegionen, Brian Lange, fortæller om sine 15 år i den legendariske enhed.

Vi hører den personlige beretning om drengen fra Haderslev, der drømmer om at blive elitesoldat. Bogen beskriver både det krævende optagelsesforløb, øvelser og flere af de mange missioner, som forfatteren har deltaget i rundt omkring i verden.

Mærket
"Den dag i dag er jeg stadig mærket af tiden i Legionen. En masse indlærte færdigheder
sidder på rygraden. Jeg kan finde på at ommøblere et hotelværelse, hvis jeg er utryg ved indretningen. Det kan været et bord, der er placeret så man kommer til at sidde med ryggen til et stort vindue eller stedets restaurant, hvor jeg som regel må udpege den stol JEG skal sidde på. Familie og venner er ved at vænne sig til det, for sådan er det bare. Jeg kan ikke holde ud at sidde med ryggen til udgangen, men er nødt til at sidde, så jeg kan holde øje med, hvem der kommer og går."

Brian Lange har sprunget over 1000 faldskærmsspring, har stor erfaring i dykning, taler 4 sprog flydende.  27 års med TaeKwondo og erfaring fra indsættelse i missioner over alt på jorden.

Brian Møller Lange er vendt hjem efter 15 år i Fremmedlegionen. Her fortæller den nu tidligere korporalchef om de mest kritiske øjeblikke, og om livet i den verden, der normalt opfattes som lukket og ikke for sarte sjæle.

»Vi skød for at forsvare os og slå ihjel. Når fjenden var rebeller i Afrika, så vidste vi, at de skød for at dræbe. Det var dem eller os.«
Brian Møller Lange ser tilbage på de fire-fem situationer i sit liv, hvor han deltog i store skudvekslinger, der kostede flere af hans kammerater i Fremmedlegionen livet.

Han ser tilbage på en tilværelse, der ville være at sammenligne med et sandt helvede for de fleste danskere, men Lange kalder det oplevelser. Indimellem anstrengende oplevelser, men han har ikke fortrudt et sekund, siden han sidste år vendte tilbage til Danmark.

Brian Lange kan nu bookes til et foredrag på 2 x 45 minutter. 

Honoraret er kr. 3.000,00 plus transport,

Ville opleve verden
Det var ikke ønsket om at komme i krig, men en stor eventyrlyst, der i 1988 drev den dengang unge konstabel Brian Lange til sige farvel til familien og Kongens Jydske Fodregiment for at træde ind i legionærernes rækker.

- For mig gjaldt det om at komme ud og opleve verden. Det fik jeg så også. Jeg har været et utal af gange på det afrikanske kontinent, som er et storslået kontinent. Og det er ikke kun krig og ballade, når man bliver sendt derned. Det er også mange humanitære opgaver, fortæller Brian Lange.
Brian Lange stoppede i Fremmelegionen i 2003. Han arbejder i dag på kasernen i Fredericia.

Brian Lange har udgivet en bog om Fremmedlegionen

Det var eventyrlyst, der drev sønderjyden i Fremmedlegionen. Nu vil han gøre op med mange skrøner i en ny bog om den franske legion.

Bogen, der er skrevet i samarbejde med journalist Kasper Søegaard, er illustreret med over 120 fotografier fra Brian Langes tid i Legionen.

En af årsagerne til bogudgivelsen er, at Brian Lange vil gøre op med de mange skrøner, han mener, der findes om Fremmedlegionen.

- Mange folk er interesserede i det. Jeg vil gerne med min bog forsøge at give så global en indsigt som muligt i legionen. Hvad legionen står for, og hvad træningen går ud på. Det er altså ikke tørre tæsk og druk, som mange tror.

Reference:

Hej,

 Tak for en god og medrivende aften hvor Brian Lange virkelig kommer ind på, hvor krævende det er at være legionær.

Han er rigtig god til at fortælle og er svær at stoppe, fordi han har så meget at berette om. Vi havde en god aften i Brians selvskab og kan varmt anbefale han til andre.

venlig hilsen
Hans Lyster

  


Relaterede kunstnere:

 

Relateret kunstner:
::Lars Ørlund - rejseeventyr-oplægsholder:: . ::Lars Husum - tragikomiskoplæg:: . ::Bogsalg - Karen-Marie Lillelund:: . Lise-Lotte Lohmann - bakkesangerinde - revyskuespiller . ::Klaus Kjøller - netværksforedrag::

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere