>Klovnen Tapé<

Klovnen Tapé 

Klovnen Tapé er en mimisk, artistisk klovn, som gennem de sidste 17 år har underholdt tusindvis af børn og voksne i ind og udland.

Hans alsidige, morsomme cirkusforestillinger har noget for både øjnene, ørerne og ikke mindst grinemusklerne.

Forestillingen er en blanding af nye og klassiske klovnerier.

Klovnen Tapé folder sig ud med guitarspil med noderne balancerende på panden, opera på klokkespil, tårnhøje balancer og et "benene på nakken"-nummer.

Alt sammen udføres i højt tempo og i tæt samspil med publikum, som også får en aktiv rolle undervejs.

Forestillingen er helt ordløs og kan derfor forstås af alle - uanset alder og nationalitet.

Publikumsantallet er underordnet, så forestillingen kan eksempelvis spilles for en hel skole på én gang.

Alsidigheden gør, at både børn og voksne får sig en herlig oplevelse og noget at snakke om på vejen hjem.

Forestillingen varer 40 minutter og indeholder:

• Klovn
• Mime
• Jonglering
• Musik
• Magi
• Balancekunst
• Slangemenneske
• Artisteri

Maksimum antal tilskuere: Ubegrænset
Aldersgruppe: 3-103 år
Spilleplads: min. 3x4 meter
- Pernille Bennike, Vanløse Bibliotek
 Klovnen Tapé - Styr lige dit kropssprog
...et oplysende og underholdende foredrag om kropssprog og kommunikation præsenteret af mimeren, artisten og klovnen Henrik Rasmussen

Måden vi står, går, sidder på, vores kropsholdning, ansigtsmimik og gestikulation - alt sammen afslører det noget om, hvem vi er, hvor vi hører hjemme, vores inderste tanker og følelser og vores status i forhold til vores omgivelser. Hver eneste lille bevægelse har en betydning, og kropssproget er altid aktivt, selv når der ikke er nogen at signalere til, selv når vi sover.

Hvorfor blive bevidst om kroppens signaler?
Ved at forstå kropssprogets oprindelse og opøve færdighed i at afkode andres signaler, kan vi blive bedre til at forstå hinanden. Vi bliver opmærksomme på de signaler, vi selv udsender og bliver i stand til at kontrollere vores udtryk og dermed kommunikere mere præcist og effektivt. Vi bliver bedre samtalepartnere, konfliktløsere, pædagoger, ledere m.m.

Ved nærmere eftersyn af vore vanemæssige kropsudtryk, finder vi måske ud af, at vi skal ændre en smule på den måde, vi gestikulerer på, eller måske tage et kritisk kig på vores kropsholdning. Men det betyder ikke, at vi skal indstudere avancerede tegn og fagter eller forsøge at ændre vores kropsbygning. Vi skal finde de udtryk hos os selv, som vi oplever virker godt og forstærke dem og nedtone eller helt udelukke dem, som virker negative på modtageren.

Jamen er det ikke "at spille skuespil"?
Jo, men vi spiller jo allerede skuespil! Vi har alle et hav af roller, masker , karakterer. Vi skifter kropsudtryk, status, kostume og sprog alt efter, hvilken situation vi er i. Jo bedre vi kender kroppens signaler, jo bedre bliver vi i stand til at "finde den rette rolle", "holde masken" og "træde i karakter".

Krop og psyke
Krop og psyke hænger sammen. Derfor kan vi bruge vores viden om kropssproget til at skabe positive mentale tilstande i os selv. Skuespilleren, som skal spille klokkeren fra Notre Dame ved, at hans indre forestilling er vigtig for hans fysiske udtryk, men hans evne til at bevæge sig som en pukkelrygget klokker virker også styrkende på hans indlevelse i rollen.

Vi kan blandt andet bruge denne teknik til at håndtere stress. Når vi lægger os ned på ryggen, trækker vejret langsomt og roligt, bliver vores indre tilstand en anden. Er vi trætte og skal til at yde noget, klapper vi måske i hænderne, eller hopper lidt rundt på stedet, som en bokser inden en kamp. Det giver os en følelse af energi og bringer os i rette tilstand. På samme måde kan vi via bevægelse og kropssprog påvirke vores mentale tilstand så vi bliver mere selvsikre, gennemslagskraftige, afbalancerede osv.

"Styr lige dit kropssprog"
- Handler om at bruge det ordløse sprog til at opnå en stærkere personlig fremtoning. Henrik Rasmussen er mimer, klovn og artist. Gennem de sidste 16 år har han som klovn, underholdt tusindvis af børn og voksne med ordløs komik og kropssprog. Foredraget er fyldt med små situations-spil, demonstrationer og en god portion jysk selvironi.

Varighed 1 1/2 time (ex. pause)
 


 

Relaterede kunstnere:.

Søren Østergaard poesicirkus - foredrag . Anne Dorte Michelsen - bookingkirkearrangementer . Kim Milton . Anne Linnet - glimt

Siden her med Klovnen Tapé er opdateret onsdag, den 20. juli 2016, kl. 15:57