>Bakkens Pjerrot - masser af fis og ballade for børn og barnlige sjæle<

Bakkens Pjerrot

Foredrag med Pjerrot

Hør Kurt Flemmings beretning om den lange vej fra Egebjerg Bakker på Sydfyn til rollen som Bakkens Pjerrot på Dyrehavsbakken. I det ærlige foredrag fortælles om en svær skoletid, om når døden kommer tæt på og om livets op- og nedture. Naturligvis er der også masser af livsbekræftende beretninger om det at være hele Danmarks Pjerrot og om det fantastiske (men usikre) liv som artist. Der bliver også vist et par Pjerrot numre.

"LIVET SET MED HVID-VINKEL" er titlen på Kurt Flemmings foredrag. I det spændende og positive foredrag fortæller Kurt Flemming (også kendt som Bakkens Pjerrot) om

- livets op- og nedture
- om at være Pjerrot
- om en svær skoletid
- om når det ikke er talent, men hårdt arbejde for at nå sine mål.
- om det fantastiske, men usikre liv som artist.
- om at gå en 700 km lang pilgrimsrute
- om når døden kommer inden for døren
- om tro og tvivl

Figuren Pjerrot er 500 år gammel og stammer oprindeligt fra Italien. Men via Frankrig og England kom han til Dyrehavsbakken i 1824.

Kurt Flemming som nu er Bakkens Pjerrot, er kun den 10. Pjerrot i rækken. Bakkens Pjerrot er selvfølgelig kendt af ethvert barn og voksen i Danmark. Kurt Flemming har skabt 3 forskellige forestillinger som bygger på traditioner, men også med de fornyelser der gør det aktuelt lige nu. Forestillingen er fyldt med humor, ping pong med tilskuerne, flotte rekvisitter og kulisser. Børnene elsker ham, men de voksne kan sagtens følge med i forestillingen.

Bakkens Pjerrot tryller, læser eventyr, synger, laver ballonkunster og masser af fis skæg og ballade med børnene.

Alle som har set ham optræde på Bakken ved, at han har god tid til at snakke med børnene bagefter. Børnene elsker ham, og de står i kø, når han skal optræde.

NOGET OM BAKKEN OG PJERROT

Dyrehavsbakken

Midt i 1500 tallet begyndte folk fra København at drage ud i Dyrehaven til Kirsten Piils kilde som man mente havde helbredende kraft. Under alle omstændigheder var (og er) vandet rent, hvad drikkevand nærmere København sjældent var på den tid. Hvor der er folk er der også gøglere.

Omkring 1750 er området omkring kilden fyldt med telte med gøglere og beværtere og er blevet et populært udflugtsmål.

De hurtigt opsatte telte bredte sig fra kildeområdet op på den nærliggende bakke, hvor omrejsende teaterselskaber, linedansere, bjørnetrækkere, kunstberidere og vidunderlige mekaniske indretninger blev en fast bestanddel af forlystelserne. Rygtet om Dyrehavsbakken bredte sig ned gennem Europa og tiltrak en strøm af folkelige kunstnere.

Under træet sad jøden Lewin, som blev en berømt troubadour, og i 1795 entrerede James Price med sit kunstnerselskab og linedansertrup. James Price fik dansk statsborgerskab og blev siden stamfader til den stadig livskraftige slægt af mange berømte Price’r inden for teatrets verden.

Pjerrot
I år 1800 kom en af nutidens elskede Bakkeskikkelser, Pjerrot, til. Historien om Pjerrot-figuren, som stammer fra Tyrkiet, går flere tusind år tilbage. Siden bredte den sig ud over Europa, og for 500 år siden fik figuren renæssance i det italienske teater Commedia dell’ Arte, hvor han var en drillende møllersvend, som var umådeligt forelsket i den smukke Columbine.

Dengang havde Pjerrot også en stor mund. I dag maler man munden stor og rød, men dengang skar man munden større på den arme artist. Bakkens første Pjerrot var den italienske kunstner, Casorti, som optrådte med pantomime.

Siden ændrede Pjerrot sig til en blårspisende drillepind, som hovedsageligt optrådte med tryllerier og Mester Jakel Teater.

På Dyrehavsbakken har Pjerrot således i mere end 200 år tryllet, spillet Mester Jakel, læst eventyr for børn og som i de gode gamle dage spiser han hver dag sin livret - ild. I de sidste mange år er Pjerrot også blevet kendt for de flotte ballondyr til børnene. Pjerrot laver skæg og ballade med både børn og voksne – og så har Pjerrot altid god tid til at snakke med børnene og er børnenes ven.

white1

 

Relaterede kunstnere:
. 029.1132 - Per Vers - Funky foredrag - bookinginformation . Trine Sick - ordstyrer/konferencier . 0135.18 Ole Thestrup: Bookinginformation . Mads Barner-Christensen - rapkæftet blærerøv

Opdateret torsdag, den 30. juli 2016, kl. 12:49

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere