>Amatøraktivitet<

Forside/menu


Efter sommerferien begynder et nyt tiltag i , Aktiv Fritid, for de seks-ti-årige. Det er fritids- og kulturkonsulenten, der er tovholder, og hun mener, at der er behov for ny aktiviteter for den aldersgruppe.

Der er bevilget 80.000 kr. fra Folkeoplysningsudvalget, ligesom der er bevilget 5000 kroner til showtime i skolernes efterårsferie.

- Det er planen at gennemføre initiativet i samarbejde med Idrætshøjskolen, der har tilbudt at stille instruktører til rådighed. Aktiv fritid vil typisk foregå mellem klokken 16 og 17.30, idet det har vist sig, at børn helst vil dyrke aktiviteter på dette tidspunkt.

Hvis det sker om aftenen, er det sværere at komme hjemmefra, viser erfaringerne fra mange aktiviteter. Ifølge konsulenten vil der blive tilbudt en række aktiviteter.

- Det kan være badminton, basketball, Amatør Scene, volleyball, spejderliv, tennis, musikskolen og, op til jul, julegaveværksted. Ideen er, at børnene skal få interesse for aktiviteter i en forening og senere selv melde sig ind i en, og det regner foreningerne med, at de gør.

Showtime arrangeres i efterårsferien. Børnene arbejder med opgaven i to dage og slutter af med en opvisning i et stort telt i midtbyen. Det har fra blandt andet handelsstandsforeningen været et udbredt ønske at få aktiviteter i efterårsferien, hvor der ikkesker så meget, og nogle børn keder sig. Handelsstanden håber, at mange familier så måske ville vælge at blive hjemme i byen.

Det var ligesom til udsalg, fortæller formanden om det årlige høstmarked, der fandt sted i lørdags. - Folk bogstaveligt talt løb ind, da vi lukkede op. Præcis klokken ti blev der klippet en snor, og adgangen blev givet fri.

Forinden var der gratis kaffe til de ventende. Og de mange gæster nøjedes ikke med at ose. De købte flittigt ind, så omsætningen endte på 30.500 kr. Det er arrangørerne ovenud tilfredse med. Det er faktisk en stigning på 25 procent i forhold til sidste år. I det hele taget var der mange mennesker på pladsen ved kredshuset på Alléen. De mange børneaktiviteter gjorde, at folk var der længe. Og når man er længe på et sted, skal der også noget i maven. Så også bistroen havde et rigtig godt salg.

Køer og heste kommer på marked. Det gør kræmmernes brogede varelager også. Og nu kommer både boliger, natur og efterskole på marked.

Det er nemlig ingenlunde en traditionel "markedag", der søndag holdes på Friskolen. Den præsenterer en række af de ideer, som arbejdsgrupper har tumlet med i et halvt års tid - ideer der tager afsæt i udvikling af landdistriktet.

Indbyderne til "markedsdagen" er borgerforeningernel og de nedsatte arbejdsgrupper. Ideer og forslag til ådalens fremtid præsenteres i befolkede boder, hvis temaer bl. a. er: Efterskole, kanosejlads og sti-systemer, kvindenetværk, nybyggeri og bolig-fælleskaber, udviklingsselskab og energikredsløb, ådalen og engene i fremtiden samt naturplan for ådalen.

Et af temaerne - kanosejladsen - levendegøres i bogstaveligst forstand, idet der i dagens anledning arrangeres kanoture på Åen - med udgangspunkt fra den nyanlagte "å-havn" der samtidig bliver genstand for indvielse. Markedsdagen byder endvidere på børneaktiviteter såsom hestevognskørsel og gætte- og tegnekonkurrencer, ligesom børnene kan prøve at stege en fisk.

Relaterede kunstnere:

 Trafikskolen
Turbo slide
Væddeløbsheste
Waterball - gå på vandetaktivitet
Western Tog
Wipe Out
Wobley Stadium
Wrestling

Kvt5K4T5P5JdyRpwN
Sj1ov lor2dag
Søslangen Loch Ness
Adrenalinsuset
Ballon Thyphon Bamse
Ballon Thyphon Basketball
Ballon Thyphon Klovn
Bien Maja
Boksning
Bumper Boats
Bungee Run
Børnenes egen bamsefabrik
Cowboy Hoppesaloon
Cross Cars
Cub Carts
Dalmatiner hoppeborg
Den store flyver